Reguli de viata

Viata este plina de suisuri si coborasuri. Daca iti vei lasa sentimentele sa urmeze valurile diferitelor situatii ale vietii, nu vei atinge niciodata starea de calm interior, esentiala pentru a reusi sa progresezi spiritual. Din acest motiv, este foarte bine sa nu reactionezi emotiv, sub impulsul unor stari de moment. Urmareste sa te detasezi de atractii si repulsii.

O minunata regula de viata care te va ajuta sa depasesti numeroase situatii dificile consta in a avea intotdeauna simtul umorului.

Cand in cei din jurul tau vei vedea numai aspectele lor negative, numai ce este rau in fiinta lor, adu-ti aminte ca de fapt este ceva in neregula cu persoana ta.

Este de preferat sa traiesti in infern alaturi de un mare intelept, decat in paradis alaturi de zece prosti.

Atunci cand esti intr-o stare de armonie interioara, toate lucrurile ti se vor parea corecte, pentru ca atunci vei realiza ca toate fac parte din Dumnezeu. Doar in acel moment vei accepta viata asa cum este si vei privi cu intelegere si simpatie toate fiintele indiferent de greselile pe care le fac.

Nu considera ca ai un anumit nivel spiritual bazandu-te pe opinia unei alte persoane, cu exceptia cazului in care te poti baza pe puterea ei de discernamant. In majoritatea cazurilor, oamenii ii lauda sau ii critica pe ceilalti pornind de la niste criterii false. Le plac anumite lucruri pentru ca vin in sprijinul opiniilor lor, indiferent ca acestea sunt gresite, sau le displac alte lucruri pentru ca se opun parerilor lor.

Accepta atat lauda, cat si critica cu aceeasi stare de liniste. Si daca trebuie sa alegi una din acestea, este preferabil sa alegi critica.

Sa nu-ti imaginezi vreodata ca poti castiga dragostea lui Dumnezeu daca tu nici macar nu esti capabil sa cuceresti dragostea fiintelor din jurul tau. Daca cu adevarat Il iubesti pe El, trebuie sa-L iubesti pe El in toti.

Related:  Despre caracter si temperament

Yogananda

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.