Suferinta este un avertisment

1471184_10152034042647300_68177024_nNatura a instalat în noi Entitati care vegheaza asupra noastra, iar când începem sa demolam ceva în corpul nostru fizic, inima si intelectul încep sa ne întepe, sa ne muste, pentru a ne spune: “Haide, ia-o înapoi pe drumul cel drept!” Da, acesta este suferinta . Suferinta ne este data ca sa ni se arate ca ne-am abatut de la conditiile bune, unde totul este clar si usor.

Suferinta este, deci, o Fiinta trimisa din Lumea invizibila pentru a ne salva si nu trebuie sa luptam contra unui salvator. Cu cât luptam împotriva suferintei,cu atât ea devine mai teribila. Ea spune: “A, nu vrei sa întelegi? Ei bine, ai sa vezi tu ce ai sa vezi”, si ea se înteteste. Dar, în clipa în care am înteles si am decis sa ne reparam greselile, suferinta primeste ordinul de a ne parasi, caci ea si-a facut treaba, si-a îndeplinit misiunea. Deci, în loc sa ne revoltam si sa luptam împotriva ei, trebuie sa punem putina ordine în mintea noastra si sa ne adresam Domnului: “Iata, Doamne, unde am ajuns din cauza modului meu prostesc de viata. Acum am înteles si vreau sa ma îndrept; Te rog, ai încredere în mine, da-mi conditii bune pentru a avea posibilitatea de a repara totul si a ma consacra slujirii Tale”. Iata unicul lucru bun de facut. Dar sa te revolti este stupid.

Suferinta nu vine din întâmplare, nici pentru a se razbuna, nici pentru a ne pedepsi: ea este o simpla servitoare trimisa de Domnul pentru a ne preveni. Din moment ce nu putem evita suferinta, este preferabil sa o suportam si sa progresam, decât sa suferim si sa ramânem aceeasi! Câti nu sunt aceia care sufera si nici macar nu stiu de ce! Si asta este îngrozitor: sa treci prin încercari, prin nenorociri fara sa întelegi niciodata de ce, caci aceasta poate continua la nesfârsit. Deci, de acum înainte, încercati sa întelegeti care este motivul pentru care suferiti,aceasta fiind singura modalitate de a va elibera si de a progresa.

O.M.Aivanhov

loading...

2 Replies to “Suferinta este un avertisment”

    1. Pentru a printa,mergi cu mose-ul pe al 3-lea buton ce se afla la sfarsitul articolului,P Share si se afiseaza o fereastra in care exista mai multe optiuni de distribuire,a doua fiind cea de print.
      Imbratisez cu drag!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.