Iertare, eliberează-te acum

Exerciţiul „Iertare, eliberează-te acum”

Oricine se poate simţi mai liniştit şi mai plin de energie prin intermediul iertării.
Acest proces îmi aminteşte de aruncarea balastului atunci când zburăm într-un balon plin cu aer cald, ca să putem urca mai sus. Mânia veche, teama şi resentimentele sunt poveri care ne încetinesc şi ne secătuiesc vitalitatea. Poate aveţi o anumită greutate pe care vreţi să o aruncaţi din balonul vostru cu aer acum. Atunci când iertaţi lumea – inclusiv pe voi înşivă – deveniţi mai uşori şi mai puţin temători.
Acest proces durează între 30 şi 60 de minute şi, credeţi-mă, merită investiţia de timp. Mulţi clienţi raportează că doar cu acest singur exerciţiu au reuşit să-şi transforme imediat vieţile în moduri pozitive puternice. Iată câţiva paşi către libertate prin iertare:
1 .Cunoaşteţi beneficiile iertării
.– Iertarea e altceva decât să spui: „Nu reuşesc” sau „Eu am greşit şi tu ai avut dreptate”. E altceva decât să scoţi pe cineva din încurcătură pentru un act greşit perceput.
Iertarea este pur şi simplu o cale de eliberare a spiritului vostru şi de a deveni o fiinţă fară limite. Pacea, liniştea şi senzaţia că eşti plin de energie sunt premiile şi iertarea este preţul. După părerea mea, este o afacere bună.
2 .Faceţi un inventar al persoanelor pe care trebuie să le iertaţi
. – (Acest exerciţiu se bazează parţial pe lucrarea lui John Randolph Price). Scrieţi numele fiecărei
persoane, în viaţă sau decedate, care v-a iritat vreodată. Cei mai mulţi oameni găsesc că au o listă de trei sau patru pagini şi sunt capabili să-şi amintească brusc numele unor oameni la care nu s-au mai gândit de mulţi ani. Unii oameni scriu numele animalelor de companie care i-au iritat şi aproape . fiecare îşi trece propriul nume undeva pe listă.
3.Eliberează şi iartă
. – Stând singur/ă într-o cameră liniştită, unde nu există pericolul să vă întrerupă cineva, eliberaţi de pe listă câte un singur nume odată.
Păstraţi imagine a fiecărei persoane în minte şi spuneţi-i: „Te iert şi te eliberez. Nu mai păstrez deloc neiertare. Iertarea mea pentru tine este totală. Sunt liber/ă şi tu eşti liber/ă”. Acest proces poate dura 30 de minute sau mai mult. Este totuşi important să nu renunţaţi la el până când nu terminaţi întreaga listă.
4. Practicaţi iertarea şi eliberarea în fiecare seară
. – În fiecare seară, înainte de culcare, faceţi o trecere în revistă, în gând, a evenimentelor zilei respective. Este cineva pe care trebuie să-l iertaţi? Exact aşa cum probabil vă spălaţi pe faţă în fiecare seară, este important să purificaţi conştiinţa în fiecare seară, pentru ca resentimentele să nu se acumuleze.
Vizualizarea în ţarc:
După ce vă relaxaţi cu câteva respiraţii lente şi profunde, închideţi ochii şi aşezaţi-vă într-o poziţie confortabilă.
Imaginaţi-vă că staţi în picioare într-un câmp de la ţară. Un drum se îndreaptă spre locul unde staţi. Pe el vine tot ce aveţi nevoie în plan material, emoţional şi spiritual. Drumul trece printr-un ţarc înainte de a ajunge la voi. Ţarcul are două porţi: una spre drum şi cealaltă spre voi. Dacă amândouă porţile sunt deschise, tot ce aveţi nevoie poate veni către voi şi darurile voastre către lume vor putea porni de la voi.
Ori de câte ori nu iertăm pe cineva, întemniţăm acea persoană în minţile noastre şi o biciuim mintal cu verdictele noastre de vină şi de condamnare. Imaginea acelei persoane care ne înfurie este „prinsă în ţarc” în conştiinţa noastră, iar porţile ţarcului se închid precum porţile închisorii. În mod necesar intraţi în ţarc împreună cu persoana pe care o judecaţi, pentru a o controla în timpul întemniţării. Deci ambele porţi sunt închise şi se blochează atât ceea ce dăruiţi, cât şi ceea ce aveţi nevoie să primiţi.
Priviţi în interiorul ţarcului acum şi vedeţi cine e acolo. Conştientizaţi preţul mare pe care îl plătiţi pentru ţinerea în ţarc a acestor oameni. Dacă sunteţi pregătiţi să iertaţi, imaginaţi-vă că porţile ţarcului se deschid automat.
Vizualizaţi că oricine este în ţarc iese liber, fericit şi iertat. Transmiteţi-le gânduri bune. Dacă vi se pare greu, încercaţi să iertaţi persoana şi nu actele sale. Pe măsură ce iertaţi,simţiţi eliberarea, uşurarea şi energia reînnoită, în timp ce resentimentele dispar. Asiguraţi-vă că nu rămâneţi singur /ă în ţarc, lăsând acolo doar judecata ego-ului faţă de voi înşivă.
Verificaţi – vă adesea ţarcul, mai ales atunci când vă simţiţi obosit/ă, bolnav/ă sau vă e teamă. Veţi găsi că în acele momente aveţi cei mai mulţi oameni (inclusiv voi înşivă) închişi în ţarcul vostru. Imediat ce deschideţi porţile şi eliberaţi ţarcul, emoţiile şi nivelul de energie se vor optimiza.

Related:  Eckhart Tolle despre Noaptea intunecata a sufletului

Afirmaţii pentru îngeri
Spuneţi aceste afirmaţii zilnic, pentru a face să crească încrederea în sine şi dragostea de sine. Le puteţi înregistra cu propria voce, obţinând o casetă cu afirmaţii puternice, sau puteţi să copiaţi la xerox această pagină şi să o puneţi într-un loc vizibil şi uşor accesibil. Adăugaţi propriile afirmaţii legate de scopurile şi dorinţele voastre.
Sunt înconjurat de îngeri acum.
Îngerii emit razele iubirii lui Dumnezeu asupra mea şi prin mine.
Accept această iubire de la Dumnezeu şi de la îngeri.
Merit iubire.
Merit fericire.
Merit sănătate.
Merit ajutor din cer şi îl accept acum.
Chem pe Dumnezeu şi pe îngeri să mă ajute şi să mă călăuzească.
Ascult de vocea mea interioară şi de sentimentele mele.
Vocea mea interioară şi sentimentele mele sunt îndrumări de la Dumnezeu şi de la îngeri.
Aceste îndrumări sunt tot ceea ce am nevoie.
Urmez aceste îndrumări cu deplină credinţă.
Ştiu că Dumnezeu şi îngerii mă iubesc şi mă îndrumă acum.
Accept iubirea îngerilor.
Accept iubirea.
Iubesc.
Sunt iubire.
Sunt iubitor/iubitoare.
Sunt foarte iubit.
Fiecare mă iubeşte.
Iubesc pe fiecare.
Iert pe fiecare.
Mă iert pe mine însumi/însămi.
Trimit iubirea de la Dumnezeu oricărei persoane pe care o întâlnesc.
Veghez cu grijă asupra gândurilor mele şi permit numai gânduri pozitive şi iubitoare. În lume există
iubire din belşug.
Este destulă iubire pentru fiecare.
Este şi pentru toţi din jur.
Am toate din belşug.
Atrag oameni minunaţi, iubitori, în viaţa mea.
Îngerii mei şi eu ne bucurăm de ocaziile de a sluji această lume.
Sunt mereu răsplătit.
Viaţa mea este armonioasă şi liniştită. Sunt plin/ă de pace.
Sunt plin/ă de bucurie.
Radiez de bucurie.

Doreen Virtue

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro