Învatati sa depasiti Legea dreptatii

10320536_507800519324528_8597971761047777476_nCineva v-a produs un rau? Aceasta nu va da dreptul sa va razbunati pe el. Veti spune: “Dar este pentru a face dreptate!” Nu, acest fel de a întelege dreptatea sta la baza tuturor nenorocirilor. În numele dreptatii, primul venit crede ca are dreptul de a-i moraliza pe unii, de a-i pedepsi pe altii… Lasati dreptatea în pace! “Si atunci ce sa facem?” Sa recurgeti la un principiu care este dincolo de dreptate, un Principiu de Iubire, de Bunatate, de Generozitate. Iata, sunt deja doua mii de ani de când Iisus a adus acesta noua Învatatura si, totusi, crestinii continua sa aplice Legea lui Moise: “Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Ei înca n-au înteles ca pentru a fi cu adevarat mari, pentru a deveni liberi, nu trebuie sa aplicam într-atât Legea dreptatii, nu trebuie sa mai cautam razbunarea. Razbunarea este o modalitate veche, preistorica, ce nu aduce rezolvarea: din contra, ea complica lucrurile si ne mareste datoriile karmice.

Sa zicem ca ati facut un bine cuiva, l-ati ajutat, l-ati sustinut, apoi, într-o zi, descoperiti ca, defapt, el nu merita ceea ce ati facut pentru el. Ei bine, acceptati aceasta situatie: nu cautati sa va razbunati, sa-l pedepsiti si nici nu începeti sa povestiti aceasta întâmplare la toata lumea! Când oare veti începe, în sfârsit, sa dati dovada de generozitate si de noblete? Trebuie sa închideti putin ochii, sa uitati si sa iertati: numai asa veti creste si va veti întari. Si sa stiti ca, ceea ce ati pierdut, va va fi redat mai târziu însutit. Altfel, încercând sa va razbunati, stârniti Forte negative care, într-o zi, se vor întoarce la voi si va vor strivi.

În asteptare, daca doriti sa-i dati, într-adevar, o lectie dusmanului vostru, începeti o munca gigantica asupra voastra însiva: rugati-va, meditati, învatati, faceti exercitii pâna în ziua când, în fine, veti detine adevarata întelepciune si adevaratele puteri. Si daca se va întâmpla sa va reântâlniti, va fi uluit simtind Lumina si Forta voastra. El va întelege atunci ca, în timp ce voi ati lucrat pentru a deveni mai întelepti, mai generosi, mai stapâni pe voi însiva, el nu facea decât sa se urâteasca, si îi va fi rusine.

Singurul lucru care conteaza este sa va îmbunatatiti pe voi însiva, sa va ocupati de tot ceea ce este constructiv, pur si divin.

Bineînţeles ca, pentru aceasta, este nevoie sa aveti multa iubire, Lumina, dar eu nu stiu sa existe vreo alta metoda mai eficienta. Si, întrucât exista o Lege conform careia fiecare este obligat sa plateasca raul pe care l-a pricinuit, toti cei care v-au adus daune vor fi, într-o zi, obligati sa vina si sa va caute pentru a-si plati greselile. Se poate întâmpla ca, simtind intuitiv ca sunt dusmani mai vechi, sa doriti sa-i îndepartati. Nu are importanta. Vor ramâne în preajma voastra si va vor ruga sa le acceptati serviciile. Pentru acesta este Legea: Toti cei care v-au pricinuit vreun rau carora nu le-ati raspuns tot cu un rau, vor fi obligati (indiferent ca vor, sau nu vor asta, parerea lor nu conteaza) sa vina într-o zi si sa repare tot raul pe care vi l-au provocat.

~Maestrul Omraam Mikhael Aivanhov

Related:  Nu daţi decât puţin, când daţi din ce-i al vostru

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro