Sa multumiti pentru fiecare încercare

Loading...

10259953_10152215017054425_7550383965221715330_n    Câti nu sunt aceia care, în fata unei încercari, încep prin a se revolta împotriva Cerului: “Cum, tocmai mie sa mi se faca una ca asta?”

loading...

Ei bine, da, tocmai dumitale si dumneata trebuie sa o accepti, încercând sa tragi învatamintele cele mai utile pentru propiul progres spiritual. Aflati ca în stadiul actual de dezvoltare a Pamântului si al punctului în care a ajuns umanitatea, omul nu poate sa nu sufere. Pamântul este ca o scoala de corectie si, în acelas timp, un centru de ucenicie. Suferinta este deci inevitabila si, daca o acceptati, puneti în miscare Forte ascunse care produc în voi o imensa munca.
       

  Când sunteti într-un moment dificil, spuneti-va ca, din moment ce sunteti un fiu al lui Dumnezeu, posedati în voi mijloacele pentru a trece aceasta proba. Trebuie sa iubiti probele. Dar “a le iubi” nu însemneaza a le cauta prosteste (ele vin oricum, fara sa le cautati), ci înseamna, pur si simplu, sa le treceti cu bine, sa fiti recunoscatori, pentru ca toate au un sens.
      

    Daca ne revoltam împotriva Justitiei divine, ne îngreunam povara; pentru a ne-o usura trebuie sa multumim Cerului. Veti spune: “Cum! Sa multumim Cerului daca suntem bolnavi, nenorociti sau în mizerie?” Da, aceasta este un mare secret. Chiar nefericiti fiind, trebuie sa gasiti un motiv pentru care sa multumiti Cerului. Sunteti sarac, sunteti nenorocit? Multumiti, multumiti, bucurati-va ca-i vedeti pe ceilalti bogati, în abundenta, si veti vedea… Dupa putin timp, anumite usi se vor deschide si binecuvântarile vor începe sa ploua peste voi.
       

    Învatati sa multumiti si pentru încercari, caci acesta este modul cel mai bun de a le transforma. Daca va revoltati, nu dovediti decât ca sunteti orgoliosi si ca nu sunteti în stare sa transformati aceste încercari în aur si în pietre pretioase. Dar daca spuneti: “O, Doamne, îti multumesc; stiu ca exista, cu siguranta, un motiv pentru care mi se întâmpla aceasta, trebuie sa învat ceva. Sunt departe de a fi perfect si, probabil, ca am facut niste prostii”. Datorita smereniei voastre veti simti, dintr-o data, ca ceva se schimba, se îmbunatateste. Încercati, si veti vedea.
       

   Trebuie sa întelegeti ca dificultatile trebuie folosite si sa va bucurati chiar atunci când, la prima vedere, nu exista nici un motiv de bucurie. Aceasta este o filosofie care va da posibilitatea de a trece peste dificultati, de a le domina, de a plana deasupra vietii, de a fi stapân peste toate situatiile. Si, în afara puterii voastre, a fortei sufletului vostru, Providenta va spune: “Luati-i obstacolul acela, scutiti-l de acea suferinta…” Pâna în ziua când va permite sa fiti eliberati de tot ceea ce va împiedica înca.

Maestrul Omraam Mikhael Aivanhov

 

2 comments for “Sa multumiti pentru fiecare încercare

 1. racolta sanda monica
  14/05/2014 at 15:37

  va rog frumos articolul Activarea celor 12 chakre, daca se poate,multumesc frumos!

  • admin
   14/05/2014 at 16:50

   Ce anume,Sanda ,doresti in legatura cu acel articol?
   Daca doresti sa-l printezi ,click pe butonul PShare ,care se afla la subsolul articolului si exista mai multe optiuni,printre care Print sau sa-l trimiti pe e-mail.
   Cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *