Resentimentele, criticismul, sentimentul de vinovăţie şi frică sunt cele care cauzează mai multe probleme decât orice altceva pe lume

vivre.ro
circulon.bucataras.ro

10481628_652538458168445_133927441992140237_nAceste patru lucruri cauzează probleme majore atât în trupurile noastre, cât şi în vieţile noastre. Aceste patru sentimente sunt generate de faptul că încercăm să dăm vina pe alţii şi nu ne asumăm responsabilitatea propriilor experienţe de viaţă. Dacă noi am fi 100% respnsabili pentru tot ceea ce se petrece în viaţa noastră, atunci nu mai avem pe cine da vina.

Tot ce se întâmplă în viaţa noastră este doar o oglindire a gândirii noastre interioare. Eu nu scuz comportamentul celorlalţi care lasă de dorit, dar tocmai CREZURILE NOASTRE sunt acelea care atrag persoane care ne tratează în acest fel(n. autoarei- rău).

Dacă te surprinzi mereu spunându-ţi: ‘toţi se poartă rău cu mine, mă critică, nu mă ajută, mă calcă în picioare, mă abuzează’, atunci acesta este TIPARUL TĂU!
Sunt anumite gânduri în tine,care atrag persoane care să te trateze aşa. Când nu vei mai gândi astfel, acele persoane vor pleca altundeva şi vor trata aşa pe alţii. Tu nu e vei mai atrage în viaţa ta.

În cele ce urmează am să ilustrez câteva rezultate ale unor tipare care se reflecta la nivel fizic:

edenboutique.ro/

Resentimentele care sunt simţite şi ţinute pe lungă durată, pot să mănânce din trup şi devin boala pe care noi o numim cancer.
Criticismul devenit obişnuinţă poate adesea să genereze artrită.
Sentimentul de vinovăţie caută întotdeauna pedeapsa, iar pedeapsa cauzează durerea fizică(când o persoană are multe dureri fizice atunci are o puternică tendinţă de auto-învinuire).
Frica şi tensiunea pe care o produce poate crea stări ca ulcere, chelire şi chiar dureri de picioare.

Am aflat că iertarea şi eliberarea de resentimente poate să dizolve până şi cancerul. Chiar dacă această afirmaţie sună simplist, eu am văzut şi am trăit rezultatele practice.

Putem să ne schimbăm atitudinea noastră faţă de trecut
Trecutul este consumat şi s-a dus.
Nu mai putem să-l schimbăm.
Totuşi putem să schimbăm gândurile pe care le avem despre trecut.

Ce prostie pentru noi să NE AUTOPEDEPSIM acum, pentru că cineva ne-a pedepsit în trecut!
Persoanelor cu şabloane foarte adânci de resentimente, le spun adesea: ‘te rog să-ţi dizolvi resentimentele acum, când este relativ uşor. Nu aştepta până când vei fi sub ameninţarea bisturiului unui chirurg sau pe patul morţii, pentru că atunci va trebui să ţii piept şi panicii care te va cuprinde’.
Când suntem într-o stare de panică este foarte greu să ne concentrăm asupra vindecării noastre. Trebuie să luăm o pauză ca să scăpăm mai întâi de frică.

Dacă alegem să credem că suntem victime fără speranţă şi totuşl este zadarnic, atunci Universul ne va sprijini în crezul nostru şi ne vom afunda din ce în ce mai rău. Este vital pentru noi să ne eliberăm de ideile şi crezurile prosteşti şi negative care nu ne sprijină şi nu ne hrănesc cu nimic. Până şi concepţia noastră despre Dumnezeu trebuie să fie una pentru noi, nu împotriva noastră.

Ca să ne eliberăm de trecut, trebuie să vrem să ne iertăm

Avem nevoie să alegem să ne eliberăm de trecut şi să iertăm pe toată lumea, inclusiv pe noi înşine. S-ar putea să nu ştim cum să iertăm şi s-ar putea să nu vrem să iertăm; dar însuşi faptul că spunem că am vrea să iertăm, începe procesul de vindecare. Este imperativ pentru propria vindecare ca ‘noi’ să ne eliberăm de trecut şi să-i iertăm pe toţi.
‘Te iert că nu eşti aşa cum aş fi vrut eu să fii.
Te iert şi te eliberez.’ -Această afirmaţie ne eliberează de fapt de noi înşine.

Toate bolile vin de la o stare de ‘neiertare’.

Întotdeauna când suntem bolnavi, trebuie să ne cercetăm inima, să vedem pe cine trebuie să iertăm. ‘Cursul în miracole’ spune că: ‘toate bolile vin dintr-o stare de neiertare’ şi că ‘întotdeauna când suntem bolnavi, trebuie să ne uităm în jurul nostru să vedem pe cine trebuie să iertăm’.

Aş adăuga la acesta conceptul că exact persoana care ţi se pare cel mai greu de iertat, este persoana de care ESTE CEL MAI IMPERIOS SĂ TE ELIBEREZI. Iertare înseamnă să cedezi, să te eliberezi. Nu are nimic de-a face cu scuze de convenienţă. Înseamnă să te eliberezi de întregul tot.

Nu trebuie să ştim CUM să iertăm. Tot ceea ce avem nevoie să facem este să VREM să iertăm.
Universul va avea grijă de rest!
Ne înţelegem propria durere aşa de bine. Ce greu este însă pentru cei mai mulţi dintre noi să înţelegem că EI, cei pe care trebuie să-i iertăm, erau şi ei în durere. Trebuie să înţelegem că şi ei au acţionat cum au crezut că este mai bine, cu înţelegerea şi cunoştinţele pe care le aveau atunci.

Când pacienţii vin la mine cu o problemă, nu mă interesează ce problemă este (ex: de sănătate, de bani, relaţii proaste cu familia sau lipsa de creativitate) întotdeauna este doar un singur aspect la care lucrez cu ei: IUBIREA DE SINE.

Am descoperit că atunci când ne iubim şi ne acceptăm pe noi înşine cu adevărat şi NE APROBĂM PE NOI ÎNŞINE EXACT AŞA CUM SUNTEM, atunci totul în viaţă va merge bine.

Este ca şi cum s-ar întâmpla mici miracole la tot pasul. Sănătatea noastră se îmbunătăţeşte, atragem mai mulţi bani, relaţiile noastre devin mai împlinite şi mai armonioase şi începem să ne exprimăm într-un mod mai creativ, mai complet. Toate acestea par să se întâmple fără ca noi să facem nici un efort.
Iubindu-te şi aprobându-te pe tine însuţi, creând un spaţiu de protecţie, încredere, merit şi acceptare, va crea mai multă ordine în mintea ta, relaţii mai iubitoare în viaţa ta, va atrage un serviciu nou, un loc nou şi mai bun unde să trăieşti şi va re-echilibra până şi greutatea corpului tău.

Oamenii care se iubesc pe ei înşişi şi îşi iubesc trupurile, nu se abuzează nici pe ei nici pe alţii.
Auto-aprobarea şi auto-acceptarea în momentul prezent reprezintă cheia schimbărilor pozitive în fiecare aspect al vieţii noastre.

După părerea mea, dragostea de sine începe cu a nu ne mai critica pe noi înşine deloc, pentru nimic. Criticismul ne-ar prinde exact în tiparul pe care încercăm să-l schimbăm. Înţelegerea şi gentileţea faţă de noi înşine, ne ajută să ieşim din acest tipar. Adu-ţi aminte că te-ai autocriticat atâţia ani şi n-a mers. Încearcă să te aprobi şi să vezi ce se va întâmpla.

Suntem 100% responsabili pentru toate experienţele noastre. Fiecare gând pe care îl gândim, crează viitorul.

Puterea este întotdeauna în momentul prezent.

Toţi suferim de ură împotriva propriei noastre fiinţe şi vinovaţie. Ideea de bază pentru fiecare este: „Nu sunt destul de bun”. Acesta este doar un gând şi un gând poate fi schimbat. Resentimentul, criticismul şi vinovăţia sunt cele mai dăunătoare tipare de gândire.

Eliberarea de resentimente poate dizolva până şi cancerul.

Când ne iubim cu adevărat pe noi înşine, totul în viaţa noastră merge bine. Trebuie să ne eliberăm de trecut şi să iertăm pe toata lumea. Trebuie să vrem să începem a învăţa să ne iubim pe noi înşine.
Aprobare de sine şi acceptare de sine sunt cheia schimbărilor pozitive.
Noi creem fiecare aşa-numita „boală” în trupul nostru.

În infinitatea vieţii în care mă găsesc,
totul este perfect, întreg şi complet.
Cred într-o putere mai mare decât mine,
care trece prin mine în fiecare moment al fiecărei zi.
Mă deschid către înţelepciunea interioară, ştiind că
există o singură Inteligenţă în acest Univers.
De la această Inteligenţă vin toate răspunsurile,
Toate soluţiile, toate vindecările, toate creaţiile.
Am încredere în această putere şi Inteligenţă,
ştiind că tot ceea ce am nevoie să ştiu îmi este dezvăluit,
şi tot ceea ce am nevoie să am vine la mine acolo unde trebuie,
în ordinea în care trebuie, la momentul potrivit.
TOTUL ESTE BINE ÎN LUMEA MEA

Louise L. Hay

A fi bogat înseamnă a dărui, a nu dărui nimic înseamnă a fi sărac. A iubi înseamnă a trăi, a nu iubi nimic înseamnă a fi mort. A fi fericit înseamnă a te devota, a nu exista decât pentru tine înseamnă a te refuza pe tine însuţi şi a te sechestra în infern. – Eliphas Levi

 

vivre.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.