Legile de bază ale autovindecării energetice

 autovindecareIată principiile de bază privitoare la folosirea pranei în autovindecare. Aceste legi simple fundamentează lucrul cu energia şi vindecarea.

1.Atunci când energia circulă cum trebuie prin corp, ai o sănătate bună.
Este cel mai important adevăr despre prana(Ki – energie vitala,forta universala,forta generatoare a cerului si pamantului.La chinezi Ki este identic cu Chi,la hindusi cu Prana,la crestini cu Duhul Sfant,la francezi cu elan vital,iar Paracelsus o numea Numia.Toti acesti termeni desemneaza aceeasi energie fundamentala), corp, minte şi sănătate. Dacă aura e curată,meridianele sunt neobstrucţionate iar chakrele sunt echilibrate şi într-o stare bună de funcţionare, corpul este sănătos pe plan fizic şi mental.

2.Atunci când în corp există o perturbare energetică, se creează o stare de boală.
Acesta este un corolar al primei legi. Atunci când energia corpului este obstrucţionată în vreun fel, când este împiedicată să circule normal prin meridiane, spre şi dinspre chakre şi organe, apare o problemă de sănătate (sau este pe cale să apară). Există două tipuri de perturbări energetice : congestia, care este o acumulare de prana în exces sau de prana impură, şi epuizarea, adică o deficienţă de prana. Perturbările energetice pot fi generale (au loc în toată aura) sau locale (se manifestă într-o anumită zonă, chakra sau meridian). Pentru a se reveni la o stare de sănătate a corpului, perturbările energetice trebuie tratate.

3.Poţi detecta, spori şi dirija rezervele de prana ale corpului pentru a-ţi îmbunătăţi sănătatea-asta dacă eşti corect instruit.Prana este o forţă vie; ea are conştiinţă. Poate fi acumulată şi controlată în mod conştient. Există o zicală în practica qi gong:„Qi merge după yi”. Qi este, după cum s-a explicat mai devreme, un sinonim pentru forţa vitală universală. Nu avem un echivalent perfect pentru cuvântul yi,dar el se referă la minte sau intenţie. Astfel, o traducere aproximativă a zicalei ar fi: „Energia ascultă de gând”; prana va merge acolo unde vrei tu.

4.Corpul tinde întotdeauna spre homeostază.
Cuvântul „homeo-stază” provine din limba greacă şi desemnează o stare de stabilitate sau calm între grupuri sau între elementele unui organism, ce sunt diferite dar depind unele de altele. Şi corpul tinde spre un nivel energetic echilibrat. De ce? Pentru că starea de echilibru, respectiv de sănătate, este starea noastră naturală. Corpul nostru are o tendinţă înnăscută spre sănătate.

5.Bolile se manifestă în corpul energetic înainte de a se manifesta în corpul fizic.
Corpul energetic este model sau şablon pentru corpul fizic. El îl înconjoară şi îl pătrunde. Astfel, problemele de sănătate se manifestă mai întâi ca neregularităţi sau perturbări în corpul energetic înainte de a deveni simptome sau adevărate probleme de sănătate ale corpului fizic. Tratând problemele la nivel energetic, vei vindeca trupul fizic. Mai mult, prin exerciţii regulate de generare a energiei şi paşi radicali în menţinere a curăţeniei corpului energetic, vei da o mână de ajutor la prevenirea afecţiunilor şi la diminuarea efectelor lor în cazul în care se manifestă fizic.

6.Vindecarea se manifestă în corpul energetic înainte de a se face simţită în corpul fizic.
Este un corolar al principiului 5. Atunci când aura este vindecată energetic, deseori pot apărea rezultate spectaculoase şi foarte rapide în corpul fizic. Cu toate acestea, poate să apară şi un mic decalaj de timp până ce vindecarea se manifestă în corpul fizic. Durata acestui decalaj depinde de factori precum experienţa şi priceperea vindecătorului, complexitatea şi gravitatea problemei de sănătate şi nivelul energetic de moment al persoanei afectate.

7.Principala cauză a perturbărilor energetice ce se fac vinovate de o multitudine de afecţiuni fizice o constituie deseori gândurile şi emoţiile negative acumulate în corp.
Gândurile, emoţiile, concepţiile şi amintirile conţin energie reală ce se acumulează inconştient în corpul fizic. (Gândeşte-te: cum îţi daiseama că eşti nervos, supărat sau speriat? Nu printr-o conştientizare de natură intelectuală.Ci doar din cauză că simţi o manifestare fizică în corp-de exemplu, un spasm al stomacului, gât încordat, bătăi accelerate ale inimii, nevoia subită de a merge la toaletă, transpiraţie abundentă etc.) Emoţiile negative în sine nu provoacă probleme; de vină este împotrivirea noastră de a le simţi şi de a le elibera energia într-un mod constructiv. Atunci când te fereşti să simţi emoţii negative şi să ai concepţii negative, musculatura corpului tău se contractă în plan fizic şi le păstrează acolo. Ţinute cu încăpăţânare în corp o perioadă de timp, emoţiile negative, concepţiile limitative şi amintirile traumatice formează piedici şi perturbări energetice care duc la probleme de sănătate fizică. Bineînţeles, sănătatea ta poate fi afectată atât de factori externi, precum bacteriile şi viruşii, cât şi de alternative nepotrivite de viaţă, obiceiuri proaste şi accidente.
Insă multe probleme de sănătate rezultă dintr-o perturbare energetică provocată în cele din urmă de subconştientul ce ţine prizoniere în corp emoţii negative sau convingeri limitative.(Autor: Maestrul Stephen Co, Eric. B. Robins, John Merryman)

A fi bogat înseamnă a dărui, a nu dărui nimic înseamnă a fi sărac. A iubi înseamnă a trăi, a nu iubi nimic înseamnă a fi mort. A fi fericit înseamnă a te devota, a nu exista decât pentru tine înseamnă a te refuza pe tine însuţi şi a te sechestra în infern. – Eliphas Levi

Vezi si Terapia energetica.

Related:  Alimentatia corpurilor subtile

Reiki

loading...

2 Replies to “Legile de bază ale autovindecării energetice”

  1. Lucruri extrem de interesante care pot schimba viața ân bine ân această existența.
    Cred că ar trebui să focalizați și să dezvoltați mai intens metodele tehnice și practice de implementare a formulelor ân subconstient.Publicați mai multe formule pentru a fi aplicate subconștientului,pentru succes profesional,pentru trăinicia căsniciilor,pentru vindecări,etc.Personal,cred că ar fi benefic dacă ați publica metode de a pune ân practică cu maximă eficiență ”Rugăciunea către Dumnezeu și către Maica Domnului”.

    1. Multumesc , domnule Train ! Exista pe site si articole in care sunt prezentate astfel de metode practice . Voi mai publica , urmariti site-ul si pagina dedicata .
      Multumesc !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.