Terapia energetică

antahkarana-healing-symbol_Humanity-HealingTerapia energetică cuprinde o categorie largă de metode alternative de vindecare ce folosesc forţa universală a vieţii drept modalitate principală de vindecare. Deşi unele forme de terapie sunt folosite ca alternative ale terapiei alopate sau occidentale, cele mai multe metode sunt acum folosite în complementaritate cu îngrijirea oferită de medici şi alte tratamente tradiţionale.

In terapia energetică, o sănătate bună decurge din cantitatea adecvată de energie care trebuie să circule constant în corp, pe când problemele de sănătate sau durerile sunt rezultatul deficienţei sau obstrucţionării energiei. în mod obişnuit, terapia energetică include metode de sporire sau stimulare a cantităţii de forţă vitală în corp, pentru a face vindecarea mai uşoară. Unele sisteme sunt adeptele preluării energiei dintr-o sursă exterioară corpului nostru; altele îi învaţă pe practicanţi să îşi acumuleze singuri forţa vitală şi apoi să o folosească pentru vindecare. Unele sisteme pun accent pe autovindecare, altele nu. Acupunctura,qigong,Reiki, atingerile terapeutice şi vindecarea pranică sunt câteva exemple ale terapiei energetice.

In prezent, acupunctura este probabil cel mai cunoscut sistem de terapie energetică. Ea se bazează pe inserarea unor ace foarte subţiri în corpul pacientului, în anumite locuri, dea lungul canalelor de energie numite meridiane. Acele eliberează fluxul forţei vieţii, sau qi, prin meridiane, echilibrând astfel energia corpului şi facilitând vindecarea. Uneori, terapeutul învârte uşor acele sau chiar induce prin ele un şoc electric foarte slab pentru a accelera procesul de vindecare.

loading...

Qi gong(în traducere literală „lucrul cu energia”) provine din acelaşi fundament filosofic oriental ca şi acupunctura, terapia tradiţională chinezească şi artele marţiale chinezeşti interne, cum ar fi tai qi.
înglobează o varietate de exerciţii şi practici generatoare de forţă a vieţii, vechi de mii de ani.
Există multe tipuri de qi gong,dar, în general, practicanţii de qi gong efectuează un set prestabilit de exerciţii de respiraţie şi fizice pe parcursul mai multor ani, pentru a putea acumula ki-ul în corpul lor. Apoi îşi proiectează energia în corpul pacientului pentru a-l vindeca.

Reiki este un sistem japonez de canalizare a energiei prin atingerea cu mâinile, despre care se crede că îşiare originile în practicile ezoterice ale călugărilor tibetani. Practicanţii de Reiki trebuie să fie „aduşi pe
aceeaşi lungime de undă” cu energia universală a vindecării de către un maestru în Reiki, după care vor putea să atragă forţa vitală în ei, să o lase să circule prin trupul lor, iar de acolo în corpul persoanei ce are ne voie de vindecare. Există patru niveluri de instruire în Reiki: gradul I,gradul II, gradul III si gradul IV sau maestru în Reiki.

Atingerea terapeutică este o metodă de vindecare energetică ce înglobează tehnici aparţinând terapiei tradiţionale chineze, ayurvedei şi poziţionării mâinilor. A fost dezvoltată în anii ’70 de o asistentă medicală, Delores Krieger, doctor şi asistent autorizat la Universitatea de Asistenţă Medicală din New York, şi de Dora Kunz, vindecătoare şi scriitoare, şi este comparabilă cu gradul I în Reiki. Un practicant al atingerii terapeutice nu atinge de fapt pacientul, ci îşi trece uşor mâinile peste corpul acestuia pentru a detecta şi mai apoi „netezi”-în terminologia atingerii terapeutice’-căile prin care circulă energia.
Practicantul îşi îndreaptă apoi energia în corpul pacientului pentru a-1 ajuta să se vindece.

Vindecarea pranică a fost creată de un părinte spiritual şi maestru al energiei, de origine chinezo-filipineză, căruia i se spunea Marele Maestru Choa Kok Sui şi care a petrecut ani de zile cercetând învăţămintele originare ale sistemelor ezoterice, cum ar fi yoga,qi gong,Kabala (o veche tradiţie mistico-spirituală evreiască) şi multe altele, pentru a crea un sistem de vindecare „optim”, simplu, practic
şi eficient pe care să-l poată învăţa şi folosi oricine.(Autor: Maestrul Stephen Co, Eric. B. Robins,
John Merryman)

auroranwm

50426-6Revenind la Reiki,pentru cei interesati de initieri(la distanta),pentru luna august urmeaza :

1. 3 august: – 5 initieri gratuite ,gradul I Reiki Usui ( din toti cei inscrisi pana sambata,voi extrage 5 pe care ii voi anunta  personal prin e- mail )

                    -gradele I,II si III ( toate odata ) la pretul de 200 lei.

2.6 august : – initieri Karuna Reiki gradele I si  II (odata) -200 lei ( pentru initiere in Karuna este necesar minim gradul III Reiki Usui ).

                   -3 initeri Gendai -toate gradele,inclusiv maestru -350 lei ( primii 3 inscrisi;este necesar minim gradul de maestru Reiki Usui).

Cum se procedeaza pentru a primi o initiere la distanta- descrierea este AICI .

Related:  Oportunitate

Relatia maestru -initiat nu se incheie odata cu initierea.Oricand exista o nelamurire,intrebare imi scrieti si va raspund.

Pentru alte detalii si intrebari/inscrieri folositi cu incredere pagina de Contact.

Cu drag!

Namaste!

Modalitati de plata: a se vedea pagina Initieri reiki si terapie.(subsolul paginii)

Loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.