Corespondenta intre caracteristicile fizice si cele psihologice ale unui individ-II

images (1)PICIOARELE MARI le găsim în special la persoanele care au decis să se „conecteze” la pământ pentru a capta un surplus de energie. Probabil că în copilărie se simţeau în siguranţă cu mama lor. De aceea continuă să se aprovizioneze cu energie prin tălpile picioarelor – energie pe care o primesc acum de la pământul-mamă.

PICIOARELE MICI indică tocmai contrariul. Persoana respectivă îşi caută siguranţa tinzând către cer, către cosmosul care reprezintă tatăl.

DEGETELE DE LA PICIOARE care se îndoaie ca şi cum ar vrea să se înfigă în sol sunt un semn de nelinişte. Dimpotrivă, degetele complet dezlipite de sol, care fac ca persoana respectivă să se sprijine mai ales pe călcâie, indică un spirit foarte nehotărât. Imaginaţi-vă pe cineva stând în picioare în această poziţie! E de ajuns o uşoară împingere ca să cadă pe spate. Când cineva stă în picioare, acestea trebuie să fie depărtate cam la lăţimea umerilor. Cu cât picioarele stau mai apropiate, cu atât mai mult indică timiditate, discreţie, dificultate în a-şi găsi poziţia în raport cu ceilalţi. Când, dimpotrivă,picioarele sunt depărtate, e vorba tot de o anumită dificultate în a-şi găsi locul, dar poziţia dă impresia unei fiinţe sigure pe sine. Această forţă aparentă nu ascunde, de fapt, decât fragilitate.

PICIOARELE GROASE sunt necesare unei persoane care se crede obligată să facă totul prin forţe proprii pentru a-şi asigura o situaţie materială bună. Probabil că, în copilărie sau adolescenţă, a luat hotărârea să se bazeze numai pe sine însăşi.

PICIOARELE SUBŢIRI indică tocmai contrariul. Ele definesc persoana respectivă ca fiind orientată mai curând spre energiile sale spirituale şi preferând ca alţii să se ocupe de aspectul material al vieţii sale. E vorba aici de o dorinţă secretă, dar profundă.

PULPELE GROASE indică o persoană care trăieşte multe resentimente. In tinereţea sa au fost multe lucruri pe care n-a vrut să le accepte, situaţii sau evenimente pe care le-a socotit nedrepte. Şi astfel continuă să ducă asta cu sine, chiar dacă e greu. Totuşi, în general nu e conştientă de situaţia ei.

Related:  Alchimia respiratiei

Persoanele care au PULPELE FOARTE APROPIATE, foarte strânse şi ale căror picioare se îndepărtează pornind de la genunchi sunt mai curând timide şi rezervate. Este felul lor inconştient de a-şi închide energia în acel loc şi de a-şi bloca sexualitatea. Energia rămâne în abdomen şi la nivelul pulpelor şi nu poate circula mai jos, de-a lungul picioarelor. Din acest motiv, gambele şi gleznele sunt mult mai fine decât pulpele. Când energia rămâne blocată în abdomen sau pulpe, mişcările rapide sunt imposibile. Acestor persoane le e greu să trăiască în propriul corp, să se simtă în largul lor, şi nu sunt „înrădăcinate” îndeajuns în pământ. De multe ori au impresia că acţiunile lor nu dau nici un rezultat, sunt convinse că tot ce fac e sortit eşecului. De aceea ajung foarte repede la dezamăgire.

Un GENUNCHI FOARTE DREPT indică rigiditate. Un genunchi care se îndoaie destul de uşor este mai curând un semn de libertate, de fermitate în raport cu orice situaţie. Genunchiul care SE ÎNDOAIE FOARTE UŞOR indică o tendinţă către umilinţă. Nu uita că gestul de a îngenunchea se face pentru a spune o rugăciune, pentru a exprima o cerinţă sau pentru a cere iertare cuiva.

Acum să examinăm MERSUL. E foarte interesant să observi felul în care merg oamenii. Totuşi, e bine să nu te grăbeşti să tragi concluzii definitive asupra caracterului unei persoane numai observându-i mersul. Dar acesta oferă cu siguranţă indicaţii preţioase.

O persoană care, în timpul mersului, îşi scoate puternic în evidenţă capul şi pieptul, împingându-le înainte, este cineva care în viaţă întâi acţionează şi abia pe urmă gândeşte. Ia hotărâri foarte rapid şi, uneori, în mod imprudent.

Persoana care, dimpotrivă, merge cu picioarele înainte şi cu trunchiul rămas puţin în urmă e orientată spre reflecţie.
Avansează cu multă prudenţă. Uneori ratează ocazii importante fiindcă se gândeşte prea mult înainte de a trece la acţiune. Omul cu un mers calm, măsurat, cu paşi mai mult sau mai puţin egali, sugerează echilibru, fermitate de spirit în luarea deciziilor.

Related:  Rezolvarea problemelor prin abandonarea luptei

Omul care merge lent, cu picioarele depărtate şi abdomenul împins înainte, îşi dă multă importanţă. In general, e un amator de efecte şi uneori îl vedem echipat cu diferite accesorii, ca de exemplu o ţigară, care practic face parte din personajul său!

Persoana cu mersul lent şi nonşalant este nehotărâtă, plictisită şi laşă. De multe ori are accese de lene şi descurajare.
Dimpotrivă, cineva cu mersul alert, viu arată entuziasm şi bucurie de a trăi.
Omul care avansează mândru, cu curaj este un individ care se simte bine în pielea sa. Totuşi, uneori îi sfidează pe ceilalţi.

Mersul ezitant al persoanei care avansează încet, neregulat, ca şi cum ar vrea să fie invizibilă, este un semn de timiditate, de inhibiţie, de teamă faţă de cei din jur şi lipsă de încredere în sine.

Persoana care merge cu paşi măsuraţi, se opreşte, apoi porneşte din nou este foarte minuţioasă, meticuloasă, crede că e foarte important să nu le displacă celorlalţi şi să nu se hazardeze în viaţă. Cel care face paşi mari este un ambiţios, un „înfipt”, care suportă însă destul de greu să fie contrazis.

Persoana care face paşi foarte mici şi dă impresia că abia atinge solul are o supleţe ce sugerează intrigă, viclenie, precum şi o mare capacitate de a cădea în picioare în orice situaţie periculoasă.

Persoana care merge cu picioarele orientate spre interior e orientată spre prudenţă şi reflecţie excesivă. Cea care merge cu picioarele orientate în afară este mulţumită de ea însăşi.
Totuşi, poate fi vulnerabilă şi imprudentă în afaceri, chiar pe punctul de a cădea victimă înşelăciunii.

Prin mersul său ondulatoriu, alunecos, persoana care dă impresia că se strecoară printre obstacole în loc să le înfrunte indică timiditate sau, dimpotrivă, temeritate.
Aminteşte-ţi că, atunci când spun despre o anumită parte a corpului că e mare sau mică, am în vedere întotdeauna raportul cu restul corpului.

~Lise Bourbeau

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.