Magia gasirii oglinzii noastre perfecte

„Dar în minte, suntem atrasi, pentru ca am gasit
oglinda perfecta a propriei noastre minti. Suntem
aprinsi de un respect profund, de admiratie, de toata
divinitatea. Aici este iubirea adevarata.“
— Ramtha

17409579309Cum ne îndragostim? Îndragostirea înseamna ca mai întâi am lucrat asupra noastra, ca ne-am slefuit pe noi însine. Nu putem sa ne îndragostim daca cersim boala, daca cersim moartea, daca cersim îmbolnavirea si saracia; daca cersim victimizarea. Nu ne îndragostim; obtinem doar usurare, dar asta nu e iubire. Trebuie sa lucram cu noi însine si sa iubim ceea ce suntem, asa cum ne-am iubi copiii. Nu putem sa ne uitam la fata noastra în oglinda si sa spunem ca e prea grasa sau prea batrâna sau ca e urâta, ca am nasul prea mare sau ochii prea îndepartati,sau sunt negri, dar ochii frumosi sunt cei albastri, sau cei albastri sunt urâti si cei negri sunt frumosi. Nu putem sa ne descompunem asa. Trebuie sa ne iubim asa cum am iubi un copil al nostru, care suge la sânul nostru sau care e protejat în bratele
noastre uriase.

Trebuie sa învatam ca propaganda pentru lume este ca oamenii cei mai frumosi sunt deja gasiti – deja sunt gasiti – si ei traiesc, pur si simplu, conform unui ideal de comercialism. De îndata ce le apare un rid pe fata, au iesit de aici si nu mai sunt frumosi. Nu asta e povestea voastra. N-o sa va dati copilul afara pentru ca nu e frumos din punct de vedere social; cel putin, încrederea mea în voi este ca nu ati face asta si ca acel copil e copilul vostru. Iubirea e propria ei frumusete. Partile corpului nu compun frumusetea. Sufletul si Spiritul fac frumusetea. Sa ai un copil care vine din coasta ta, din samânta ta, din ovulele tale, un Spirit viu, care respira, care se încarneaza si care a venit din tine – este un miracol. Cine ar putea sa nu iubeasca acest copil pentru ca nu e fotogenic, sau pentru ca are solduri mari sau o fata alungita, sau pentru ca nu are par sau are prea mult par? Daca e cazul vostru, sa va fie rusine. Sunteti blestemati
– si toate aceste lucruri veti fi voi, în urmatoarea voastra viata. E un fapt. Stiti de ce?
Pentru ca lucrul caruia ne împotrivim si pe care îl tinem secret în aceasta viata construieste templul si modelul urmatoarei voastre încarnari. Va promit(asigur) ca asa merg treburile.

Ce facem când ne îndragostim? Când am lucrat cu noi însine, când ne-am scos din radacina secretele, când am gasit sursa mâniei noastre, când ne-am smuls din radacina autoînvinovatirea, când am spus adevarul – pentru ca nu poti sa iubesti pe cineva atunci când te lupti cu propria ta vinovatie. E o tâmpenie sa faci pe cineva sa fie mântuitorul tau. Trebuie sa faceti asta voi însiva. Voi trebuie sa curatati vasul. Asta înseamna ca v-ati plasat toata atentia asupra voastra si ca v-ati descompus viata si apoi o recompuneti la loc. Schimbati modul în care traiti, va rog. Va rog. Iubirea nu este ceea ce va intra în gura. Nu are legatura cu cât puteti sa mâncati. Nu are legatura cu cât sex puteti sa faceti. Nu are legatura cu cât de cool aratati. Nu are legatura cu câti bani aveti. Toate sunt o pierdere. Toate se transforma în rahat.

Acum o sa va spun ca cea mai mare iubire care a existat vreodata este a lui Dumnezeu care va iubeste întru viata voastra si care are rabdare sa va lase sa fiti în viata, pe voi, care o irositi cu pizza si bere, care o irositi cu toate dependentele voastre.
Înca va mai bate inima – uluitor, uluitor. Uluitor ca înca va mai bate inima.

Deci, când ne-am vindecat, stim ca singurul motiv pentru care suntem bolnavi este din cauza atitudinii noastre, care e împutita si pe care o schimbam. Începem sa fim activi în viata noastra. Începem sa ne iertam, spunând adevarul, ca sa putem sa iertam. O facem. Nu avem niciun fel de secrete. Nu avem niciun fel de maimute în spate. Si, ah, da, costul pentru a spune adevarul este o relatie buna, bani în banca,un camion nou, o masina noua, o gradina. A spune adevarul are consecinte, dar acestea nu sunt nimic, în comparatie cu ceea ce – în lumea cuantica, ascundem si suprimam, asa suntem blestemati sa devenim, iar urmatoarea încarnare va fi construita exact pe acele lucruri.

Stiati ca toti anii în care ati trait în acest corp, ca ati avut vieti marete si ati avut vieti nenorocite, vieti nenorocite, de lipitoare, de vampir? Si de ce atunci, daca ati fost cu adevarat mareti într-o viata, în viata urmatoare ati fost asa de jalnici? Pentru ca a fi maret într-o viata s-a întâmplat cu pretul suprimarii a o gramada de lucruri, la fel cum face un politician destept. Si în viata urmatoare sunteti ceea ce a fost suprimat– si nu arata asa de bine. Întelegeti?

Uitati-va la mine. Mintea nu moare. Mintea nu moare. Carnea si trupul o sa dispara, dar împaratia cerurilor nu o sa moara niciodata. Mintea nu moare niciodata.
Tot ce este reîncarnarea e nevoia de a continua sa alegem vieti pe care putem sa le epuizam, sperând sa ajungem la o concluzie de întelepciune. Da, nu ati auzit asta. Ei bine, asa este. Si probabil ca nu va veti da seama de asta decât la vreo câtiva ani dupa ce o sa plec eu, si o sa spuneti: „Dumnezeule, de ce nu mi-am dat seama de asta atunci?“ Ei bine, pentru ca nu ati vrut sa va dati seama ca sunteti doar o masinarie continua de dramatism si ca schimbati mai multe costume decât sunt într-o piesa de Shakespeare. Epuizati corpurile, dar mintea merge mai departe. Si tot ce cautam noi este mariajul acela perfect.

Deci pentru a iubi, cel mai maret exemplu este ca noi suntem produsul unui parinte maret, nu partenerul nostru, nu tovarasul nostru. Voi sunteti produsul unui parinte maret, care v-a lasat sa fiti acolo, artagosi, limitati, bufoni, propovaduindu-va nemurirea fizica pe un piedestal – si între timp, întelepciunea secolelor asculta acest discurs, pentru ca l-a mai auzit. Nu o sa se întâmple asa.

Si ce se întâmpla când ne îndragostim? Ei bine, e cu totul altfel decât magnetismul sexual si e cu totul altfel decât când ne pare rau de cineva si e cu totul altfel decât atunci când suntem atrasi de o persoana charismatica. Sa te îndragosteoti nu e deloc asta. O sa va spun de ce.

Atunci când gasim o persoana a carei minte o oglindeste pe a noastra – o oglindeste: gândurile ei sunt gândurile noastre, gândurile noastre sunt ale sale, nu pentru ca asa vrea persoana aceea, ci pentru ca asa sunt ele, în mod natural – când gasiti o persoana care gândeste despre voi la fel de maret cum gânditi si voi despre voi înoiva si invers, puterea magnetica a legaturii între minti transcende de miliarde de ani atractia sexuala. Când ne gasim cel mai mare mister, cea mai mare speranta –care suntem noi însine – reflectata, în sfârsit, în altul, suntem tulburati; sa fie celalalt,sau sunt eu? E acelasi lucru. Atunci iubim.

Si acum, e adevarat ca opusii se atrag? Pai, absolut. În scopuri de conectare,asta e o necesitate. Oamenii sunt atrasi pentru ca sunt diferiti în primul rand. Oamenii sunt atrasi în al doilea rand pentru ca exista o nevoie si o cerinta. În al treilea rand,oamenii sunt atrasi pentru ca cineva va controleaza viata, asa ca nu trebuie sa o faceti voi. Dar la nivelul mintii, suntem atrasi pentru ca am gasit oglinda perfecta a propriei noastre minti. Suntem aprinsi de un urias respect, de admiratie – ascultati-ma –respect, admiratie, numai divinitate. Asa pastram mintea cea mareata. Nu vrem sa mânjim vreodata asta prin sex; trebuie sa mergem jos, în pivnita, ca sa facem asta.
Lucrul care ne aprinde este ceva legat de cealalta persoana, care ne da noua voie, ca si cum cineva ar fi curatat oglinda si, în sfârsit, ne vedem pe noi însine si invers.
Acolo se afla iubirea adevarata.

Si o sa aveti parte de asta? Dorinta mea cea mai mare este sa aveti parte de asta. Dorinta mea cea mai mare este sa gasiti în viata voastra o femeie a carei minte e ca o capcana de otel, a carei minunatie e mai minunata în colturile si în vaile îndepartate ale gândului si conceptului, amestecata cu vise si cu vointa, sau un barbat– un barbat, indiferent cum arata – sa gasiti acel barbat care este chipes si nobil si,pe cât de regeste arata, nu cade la numitorul lui cel mai scazut si nu actioneaza ca un leu în calduri, ca o hiena în calduri, ca o haita de câini care si-o pun pe maidanul de gunoi. Acesta e un barbat care, spre deosebire de orice alt barbat, ar putea foarte uosr sa fie toate aceste lucruri, dar nu este, ci le întelege nu cu forta controlului, ci pur si simplu pentru ca nu sunt importante, însa tot este un barbat care are visuri, al carui Spirit vorbeste prin gura lui, a carui pasiune vibreaza în bataia inimii lui, al carui concept de umanitate, locul sau în umanitate, întelegerea sa, iubirea sa de Dumnezeu,nobletea sa – Un barbat care iubeste adevarul mai mult decât minciuna este rar. Un barbat care iubeste mai mult decât coasta sa este rar.
Când gasim un astfel de barbat,un barbat nobil – adica, au existat în toata istoria. Si asta nu înseamna ca sunt homosexuali. Faptul ca nu fac sex nu înseamna ca sunt homsexuali, ci doar barbati nobili. Si ca sa le cunosti mintea, vreau sa spun ca trebuie sa îti înalti vibratia pâna acolo si sa patrunzi în acea minte. Acesta e un barbat care nu e victima, un razboinic si un fauritor de pace în acelasi timp. E un barbat care îsi ara propriul lui câmp, care îsi aduce propria lui mâncare, îsi creeaza propria împaratie si e raspunzator de bucuria din acea împaratie si protejeaza acea împaratie. Acela este un barbat maret. Si în asta exista o calitate pentru toti oamenii. Sunt foarte rari acestia. Când gasiti acel barbat si când îl recunoasteti, atunci poate ca sunteti doamna care demult si-a dorit sa gaseasca un astfel de barbat, si poate ca sunteti doamna pe care barbatul a tânjit sa o gaseasca, o situatie cu adevarat polarizata, care este, de fapt, o unitate la nivelul mintii.

Când ne descoperim cea mai mare comoara a noastra – sa fim îndragostiti de o alta persoana, sa fim îndragostiti de noi însine – când suntem îndragostiti de acea persoana, se întâmpla asta pentru ca suntem îndragostiti de noi însine. Nu asteptam nimic de la ei, ce n-am astepta de la noi însine. Nu cerem nimic de la ei ce n-am cere de la noi însine. Asteptam de la ei ceea ce asteptam de la noi însine.

Sa te iubesti pe tine înseamna sa traiesti la nivelul celei mai înalte aptitudini morale si spirituale pe care o ai. Asta înseamna sa te iubesti pe tine însuti. Si sa iubesti o alta persoana e egal numai cu ceea ce simti despre tine, spiritual.

„Atunci când gasim o persoana a carei minte o
oglindeste pe a noastra – o oglindeste: gândurile sale
sunt gândurile noastre, gândurile noastre sunt gândurile
sale, nu pentru ca asa vrea ea, ci pentru ca
asa sunt, în mod natural – atunci când gasesti o
persoana care gândeste despre tine la fel de maret
pe cât o faci tu si invers, puterea magnetica a
atractiei între minti transcende de miliarde de ani
atractia sexuala.“
Ramtha

A fi bogat înseamnă a dărui, a nu dărui nimic înseamnă a fi sărac. A iubi înseamnă a trăi, a nu iubi nimic înseamnă a fi mort. A fi fericit înseamnă a te devota, a nu exista decât pentru tine înseamnă a te refuza pe tine însuţi şi a te sechestra în infern. – Eliphas Levi

Related:  Formele gand

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro