Promisiunile

vivre.ro
vitamix.ro

1425650_286902641472277_3696206926408522058_nOrice promisiune devine o legatura
Daca faceti cuiva o promisiune, trebuie sa va straduiti sa o respectati. Multi tin discursuri frumoase: promit una si alta, promisiunile nu-i costa nimic. Bineînţeles, este mult mai usor sa spui ceva, decât sa faci acel lucru. Unii, dupa ce fac o promisiune, sunt linistiti: de ce sa-si tina promisiunea? Ei bine, aflati ca pentru Stiinta initiatica, o promisiune este ca si o semnatura, un angajament, un contract. În plan eteric, cuvintele se înregistreaza si este exact ca si cum ati fi facut acea promisiune în scris: nimeni si nimic în lume nu va poate elibera, cu exceptia persoanei careia i-ati
facut promisiunea.
Daca este o persoana nobila, întelegatoare, va poate dezlega de ea; daca nu, trebuie sa o îndepliniti. veti replica: “Daca ma voi adresa Cerului, voi cere Domnului sa ma dezlege de aceasta promisiune”. Dar nici chiar Domnul nu o va face, caci El nu va încalca Legile pe care El Însusi le-a stabilit.
Voi sunteti cei care, înainte de a promite, trebuie sa cântariti bine daca veti putea tine acea promisiune. Sa nu spuneti niciodata: “Eh, pot sa promit, asta nu ma angajeaza la nimic”. Ba da, tocmai! În plan fizic, poate ca nu ati facut aceasta promisiune în scris, nu vor exista probe pentru a va condamna, dar în Lumea subtila, cuvintele voastre exista. Nu pe hârtie, ci într-un adevarat film vorbitor! Da, caci atât voi, cât si vorbele voastre, au fost înregistrate.
~O.M.Aivanhov

 

Vrem să fim iertaţi dar nu suntem dispuşi să iertăm şi noi. Vrem să ni se acorde atenţie şi să ne fie luate în seamă toate drepturile, dorinţele, de nu şi capriciile, luăm însă foarte grăbit şi împrăştiat aminte la nevoile, doleanţele şi solicitările celorlalţi. Ceilalţi! Ei ne apar undeva, departe, un soi de fantome pierdute în ceaţă. Ni se pare de fapt, că toţi cei din jurul nostru au obligaţii faţă de noi, iar noi faţă de nimeni, niciodată. Toate ni se cuvin, tot ce facem e bun şi îndreptăţit, numai noi avem întotdeauna dreptate.
Nicolae Steinhardt

 

Related:  Despre bani - Osho
melimeloparis.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro