Câteva repere pe drumul catre noi însine

10541967_704194376302275_4365092310981972449_n1. Corpul nostru fizic este un templu al Divinului, în care picioarele sunt coloanele iar capul este vârful sau piatra unghiulara.
2. Omul este divin în esenta sa ultima (ATMAN).
3. Ceea ce moare este corpul perisabil, iar ceea ce este nemuritor, etern durabil, este ATMAN, Sinele nostru divin esenta.
4. Recunoasterea si regretul sincer al greselilor (pacatelor) savârsite, daca sunt facute prin rugaciune, cu o inima pura, purifica pentru totdeauna sufletul de aceste impuritati. Atunci când un om devine foarte pur, greselile sale sunt imediat sterse (anihilate).
5. Orice om care aspira intens si sincer catre perfectiune si desavîrsire este echilibrat, fericit, senin, linistit si liber.
6. Libertatea nu consta doar în privilegiul de a face numai ce-ti place. Ea este de asemenea libertatea Spiritului, ea este totodata eliberarea fata de dorinte, pasiuni, pofte, simpatii si antipatii. Ea este Viata eterna în Supremul Absolut Divin (DUMNEZEU).
7. Cunoasterea Sinelui – Esenta (ATMAN) ne confera adevarata libertate divina.
8. Starea care ne permite doar o singura posibilitate de alegere nu este adevarata libertate.
9. In fiecare clipa, noi putem si trebuie sa realizam unitatea fundamentala a vietii, transcenzând astfel diversitatea aparenta.
10. Drumul desavârsirii spirituale este lung iar viata noastra este scurta. Tocmai de aceea nu trebuie sa pierdem timpul. Timpul este o bogatie pretioasa care, odata pierduta, nu mai poate fi recâstigata.
11. Timpul este o energie subtila care ordoneaza evenimentele în constiinta. Energia secreta a timpului genereaza modificari în sfera mentalului.
12. Viata este searbada si aproape fara savoare atunci când îi lipseste iubirea, bunatatea, bucuria si compasiunea. O viata inutila este o moarte anticipata.
13. Sa traim o viata armonioasa bazata pe principii divine! Aceste principii fundamentale descoperite de mii de ani sunt:
    1) principiul compasiunii, simpatiei, ajutorului detasat ;
    2) principiul tolerantei;
    3) principiul meditatiei;
    4) principiul fraternitatii, respectului si iubirii universale.

Întotdeauna acţionăm ca fii ai lui Dumnezeu, dar adesea, vai! ca nişte fii ce şi-au uitat Tatăl.~Monseniorul Vladimir Ghika

Related:  Ce este sau cum se manifestă Kundalini ?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro