Despre neîncetatul joc de umbra si lumina

angel3451. Datorita ignorantei, omul si-a uitat natura sa divina si este prizonierul lumii relative a binelui si a raului, al vietii si al mortii, al durerii si al placerii.

2. Mentalul, emotiile si corpul fizic sunt cele 3 mari obstacole si capcane ale omenirii.

3. Tentatiile carnale inferioare constituie o vicleana cursa si un lant puternic mai ales atunci când ne lasam stapâniti (robiti) de ele.

4. Desfrâul si mânia, aviditatea si orgoliul, invidia si egoismul întemniteaza abil fiinta umana într-o celula întunecata, care se afla în închisoarea trupului.

5. Iluzia întuneca ochiul discernamântului slab (LIPSIT DE PUTERE). Iluzia este o slabiciune a fiintei (sau cu alte cuvinte, o slabire a constiintei).

6. Sub influenta amagitoare a iluziei, omul ia (considera) adesea binele drept rau si raul drept bine. El nu mai stie atunci ce trebuie sa faca si ce nu trebuie sa faca.

7. Iluzia care ne înlantuie începe întotdeauna cu atasamentul.

8. Nu trebuie sa cedam niciodata iluziei, nu trebuie sa ne lasam niciodata deprimati sau descurajati. Trebuie sa avem întotdeauna o credinta de nezdruncinat si o vointa puternica; NUMAI astfel vom putea face chiar si miracole. Cine are credinta cât un bob de mustar si vointa la fel de puternica, poate muta chiar si muntii din loc.

9. Oricât de mare ne-ar fi forta fizica, oricât de inteligenti am fi, daca cedam în fata depresiei, durerii sau iluziei, toata forta si toata inteligenta de care dispunem ne vor parasi.

10. Problemele si suferintele cu care ne confruntam în prezent nu sunt decât roadele egoismului si ignorantei noastre.

11. Daca ne vom elimina dorintele egoiste, inferioare, daca ne vom cultiva detasarea, discernamântul si aspiratia spirituala intensa, daca avem un pur si nobil ideal, rabdare si perseverenta, putem fi siguri ca vom atinge curând realizarea lui Dumnezeu.

12. Exista ascunsa în fiinta umana o imensa rezerva de putere infinita; ea nu trebuie decât sa fie trezita.

13. Daca ne vom controla si verifica zilnic prin intermediul unui jurnal sincer al activitatilor si practicilor noastre spirituale, vom profita foarte mult de pe urma acestui obicei care ne va dinamiza si ne va sustine totodata aspiratia si elanul ascendent.

14. Cu cât obstacolele sau greutatile sunt mai mari, cu atât mai glorioasa va fi depasirea lor.

15. Nivelul spiritual pe care îl avem în prezent este rezultatul acum nebanuit al multor ani de practica spirituala si autodisciplina din existentele noastre anterioare.

16. Atunci când traim permanent în indescriptibila bucurie a adevarului, toate lucrurile si fiintele care ne înconjoara se vor integra armonios pentru a ne sustine. Atunci, printr-un joc al NECESITATII, ele vor fi mai mereu în folosul nostru.

17. Cât mai constant, noi trebuie sa practicam tripla disciplina sau triplul control al corpului, al emotiilor si al mentalului.

18. Sa facem în fiecare clipa din respectarea adevarului (SATYA) si din abtinerea de la orice rau sau violenta (AHIMSA), în gândire, vorbire si actiune, legea de baza a vietii noastre. Astfel vom atinge realizarea lui Dumnezeu, iar toate problemele noastre vor fi rezolvate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.