Invatamantul spiritual

lumini-si-umbreCel care se decide să urmeze un învățământ spiritual nu trebuie să se aștepte ca problemele sale interioare să fie foarte repede rezolvate. Nimic nu este mai dificil ca introducerea ordinii și a luminii în propria lume interioară. Se poate întâmpla ca la început el să se simtă chiar mai vulnerabil ca înainte. De ce? Fiindcă viața nouă ce o caută se ocupă mai întâi cu o curățenie a multor lucruri din el. Ce harababură, ce zdruncinare! Pe cât este de bine că se decide să dea o nouă orientare vieții sale, tot așa trebuie să fie conștient de tulburările pe care această decizie începe să le producă în el. Altminteri, neînțelegând ce i se întâmplă, el va reveni la vechile obiceiuri și totul va trebui luat de la început.
Pentru a ne regla problemele psihice trebuie să ne impunem o anumită lucrare, un program de urmat, și aceasta va dura, este adevărat. Din clipa în care vă fixați o sarcină de îndeplinit, există însă undeva cel puțin o amprentă gravată, iar forțele subconștientului încep să circule în interiorul canalelor ce le-ați săpat. Când ploaia cade, apa urmează cu exactitate șanțurile săpate. Trebuie să pregătiți, deci, niște canale în voi pentru ca noua viață să poată circula.Lucrurile trebuie să vă fie clare: un învățământ spiritual oferă niște cunoștințe, niște metode, vă descoperă niște orizonturi nebănuite, dar nu vă ferește de încercări. Orice cale existențială ați urma, bună sau rea, veți întâlni dificultăți. Aceste dificultăți nu sunt poate de aceeași natură și, mai ales, le trăiți în mod diferit, dar nu scăpați de ele.
Slăbiciunea, vulnerabilitatea sunt niște pericole ce îi pândesc pe adepții unui învățământ spiritual. Alegând calea luminii, ei își închipuie că pot înainta sub protecția unor entități puternice, la adăpost de boli, de accidente, de atacurile unor oameni răuvoitori. Iar atunci când se confruntă cu niște încercări la care nu se așteptau, ei nu știu cum să le facă față și clachează. De acum înainte, fiecare trebuie să știe dinainte că un învățîmânt spiritual nu îi pregătește un refugiu în care să fie la adăpost de accidentele vieții; oferind o lumină, niște metode, el face însă mult mai mult! Luminați-vă deci cu această lumină, practicați aceste metode: orice s-ar întâmpla, nu numai că veți rămâne fermi, de nezdruncinat, dar veți deveni deopotrivă capabili să îi ajutați pe cei aflați în necaz

Related:  Principiul perseverentei : intotdeauna este prea devreme pentru a te da batut

O.M.Aivanhov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.