Subconstientul tau este un servitor credincios

10660377_702889456466678_6927513889701281671_n-212x300MOTTO. „Ceea ce cauti în altii sau în afara ta se afla, pe masura întelesului tau, în tine, ratacitorule.”

Subconstientul reprezinta aspectul receptiv sau feminin, iar constiinta(mentalul) reprezinta aspectul activ sau masculin în raport cu subconstientul. Subconstientul este un fel de constiinta latenta si potentiala care este inferioara, dar coexista cu constiinta clara si o deserveste cu fidelitate.

loading...

Marele secret caracteristic geniilor si tuturor oamenilor cu adevarat mari din toate epocile este capacitatea lor uluitoare de a intra în contact, fie constient, fie în mod spontan, cu puterile nesfirsite ale subconstientului, eliberându-le. Daca poti face la fel vei fi capabil de performante extraordinare.

Subconstientul tau este servitorul, constructorul si sustinatorul corpului; daca înveti cum sa te folosesti de el si în ce mod sa-i dai comenzi, el te poate ridica aproape fara efort pe culmi nebanuite, asigurându-ti mereu succesul.

Legea fundamentala a vietii care îti permite înflorirea este LEGEA ÎNCREDERII DEPLINE ÎN SINE, încrederea numai într-un ajutor exterior atrage, mai devreme sau mai târziu, suferinta. Singura, încrederea ferma în sine genereaza forta si bucurie. Nesansa în care crezi va atrage alte nesanse. De ceea de ce îti este frica nu vei scapa ci vei atrage, mai devreme sau mai târziu, tocmai ceea ce crezi ca ti se va întâmpla în rau, iar aceasta tragica desfasurare va fi realizata de subconstientul tau care va executa în mod criptic ceea ce gândesti mereu si crezi ferm. Întelegând bine acest aspect, cauta sa reusesti sa elimini din tine orice frica, fiindca o fiinta tematoare este o fiinta slaba, iar o fiinta slaba este un pericol nu numai pentru ea însasi, ci chiar pentru întreaga ambianta în care exista, caci o va „polua” cu energiile sale psihice înspaimântatoare. Schimba-ti fundamental modul de a gândi si vei constata cu uimire ca îti poti modifica existenta.

Subconstientul tau este un servitor credincios care îti este subordonat si nu discuta cu tine în contradictoriu. El accepta, în mod neconditionat, tot ceea ce mentalul tau constient gândeste si crede cu convingere sau imagineaza.

Cele trei faze ale realizarii unei dorinte prin dinamizarea puterii subconstientului sunt:
I. Considerarea lucida si materializarea atenta a problemei din punctele majore de vedere;
II. Acceptarea plina de încredere a gândului, ca, în mod cert, exista o solutie pe care subconstientul ti-o va revela, permitându-ti totodata îndeplinirea ei într-o forma adecvata în sfera realitatii concrete;
III. Destinderea sau detenta euforica, prin trairea anticipata a bucuriei succesului ce se bazeaza pe convingerea de nezdruncinat a unei reusite depline.

ATENTIE! Atunci când exista un conflict sau o opozitie între imaginatie si vointa, ÎNTOTDEAUNA IMAGINATIA ESTE CEA CARE INVINGE, IMPUNÂNDU-SE TRIUMFATOARE (fie în bine, fie în rau). ATUNCI CÂND VOINTA TA ESTE SUFICIENT DE PUTERNICA, IMAGINATIA VA FI MEREU CONTROLATA SI NU VA PUTEA REZULTA CONFLICTUL!

Puterea colosala a imaginatiei, sustinuta cu perseverenta de o gândire controlata pe deplin, capabila sa domine fantezia haotica pentru a o transforma în ENERGIE CREATOARE, bine definita, va atrage, în mod naturat trezirea extraordinarelor puteri ale subconstientului.

Subconstientul poate fi asimilat, în mod analogic, cu un magnetofon a carui banda va avea mereu menirea de a REFLECTA, MATERIALIZA , SAU EXPRIMA, cât mai fidel cu putinta, exact ceea ce am imprimat în ei în trecut. Astfel ceea ce mai demult am GANDIT DOAR, acum SE FACE SIMTIT, fie în bine, fie în rau, dupa cum samânta (gândul) fost buna sau rea LA ORIGINE.
Gândind eronat, mai târziu vom fi obligati sa ne hranim cu fructele dureroase ale propriilor noastre adevaruri anterioare pe care acum le vom trai în propria noastra fiinta.

Fii întotdeauna binevoitor, plin de compasiune daca e cazul, dar refuza în mod ferm sa cedezi în fata raului, caci altfel acceptarea ta îti va marca, prin persuasiune insidioasa, subconstientul care va fi corupt încetul cu încetul, reflectând precis COMPROMISURILE pe care le-ai facut cândva. Spiritul de împacare exagerat nu serveste la nimic caci atrage dupa sine slabiciune în sfera subconstientului.

In microcosmosul fiintei tale, mentalul, împreuna cu principiile superioare, reprezinta nucleul sau, cu alte cuvinte, focarul gânditor. Daca puterea mentalului tau este mult mai mare, vei fi prin urmare pe deplin responsabil de felul în care gândesti despre ceilalti. Într-un asemenea caz, daca fantezia îti mascheaza realitatea obiectiva si atribui cuiva în mod fals defecte sau vicii pe care de fapt nu le are vei risca dublu:
a) Gândurle tale vor produce în subconstientul tau o IMAGINE FALSA care va avea tendinta sa se reflecte materializandu-se în conformitate cu gândurile tale si îti vor controla ulterior modul de percepere a respectivului DUPA PROPRIA TA IMAGINE FALSA, facându-te si mai mult sa crezi ca el este asa cum ai INTUIT tu. REZULTATUL: autohalucinarea ce rezulta poate lua proportii uriase fiind alimentata de propria ta fantezie dezlantuita care te izoleaza complet de REALITATE. Ceea ce ESTE, DISPARE, iar ceea ce-ti IMAGINEZI devine pentru tine singura REALITATE;
b) Daca cel despre care îti imaginezi, în mod eronat, ca are unele defecte sau vicii este o fiinta slaba, el va fi INFLUENTAT TELEPATIC DE CEEA CE TU GANDESTI CU PUTERE si va avea tendinta DE A SE LASA MODELAT, ÎN SFERA SUBCONSTIENTULUI SAU, DE IDEILE TALE,TRANSFORMÂNDU-SE ÎN CONFORMITATE CU GÂNDURILE TALE. REZULTATUL: chiar daca respectivul nu prezinta înclinatii pentru viciul sau defectul pe care tu ti-i imaginezi, ACUM TU GENEREZI DE FAPT TENDINTA ÎN ACEA DIRECTIE SI CONTRIBUI DIN PLIN SA DEVINA ASA CUM NUMAI TU ÎTI IMAGINEZI.
Prin urmare, fii atent caci gândurile tale SE REPRODUC IDENTIC în SFERA SUBCONSTIENTULUI, MATERIALIZÂNDU-SE ULTERIOR ÎN CONFORMITATE CU CONTINUTUL LOR, ATÂT ÎN TINE CÂT SI ÎN SUBCONSTIENTUL CELOR PE CARE SIMULTAN ÎI AFECTEAZA, ÎN MASURA ÎN CARE SE REFERA LA EI, DATORITA REZONANTEI.

Hraneste-ti zi de zi inima cu o bunavointa fara limite pentru tot ceea ce traieste si vei constata cum se dezvolta în tine o bucurie imensa pe care o vei revasa sub forma de iubire fata de tot ceea ce te înconjoara.

Un cocosat, un orb si în general un infirm inspira mila. Ai mila si de orbii mentali sau de infirmii spirituali. La nivel superior, a întelege totul înseamna a ierta totul. Iarta-i deci si tu, pentru ca acum nu stiu ce fac dar mai târziu vor fi obligati sa-si dea seama, datorita consecintelor. CUNOASTEREA ESTE PUTERE. A sti înseamna a prevedea, iar a prevedea înseamna a putea.

Numai tu singur te poti eleva, numai tu însuti te poti pedepsi. Precum rotile din fata si rotile din spate ale unui car, IGNORANTA MERGE PRIMA IAR SUFERINTA VINE PE URMA. Dumnezeu, Viata nu pedepsesc de fapt. Omul ignorant este acela care se pedepseste singur, prin falsele sale idei despre ceilalti oameni, despre Viata, Divinitate, Univers. DATORITA ERORILOR EL DEVINE SCLAVUL PROPRlILOR SALE ADEVARURI IAR OBISNUINTA ÎL ÎMPIETRESTE ÎN ACEA STARE. Gândurile predominante sunt inevitabil creatoare si datorita ideilor sale, acesta îsi poate provoca mizeria sau se poateeleva pe culmi spirituale sublime.

Frica este de doua feluri; normala si anormala. Frica normala este un fel de sistem de alarma ale carui radacini se afla în instinctul de conservare si ne este data de Natura pentru a ne ocroti. Frica anormala, sau dobândita, ia nastere atunci când îi permiti imaginatiei sa galopeze dupa bunul sau plac haotic. Remediul suveran consta în a-ti induce si mentine în sfera imaginatiei, mentalizari si anticipari benefice controlate în întregime de tine. ATAT TIMP CÂT STAPÂNESTI IMAGINATIA, CONDUCI; când imaginatia ajunge sa te stapâneasca ESTI FATAL CONDUS si te simti neputincios ca un sclav supus.
Henri-Durville

Interesant de citit si:
Related:  Reprimarea emotiilor

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.