Cum putem atinge si trai starea de Iluminare – alte metode practice

252649_716876388389964_7079100264407963647_nAceasta stare nu poate fi adusa cu o metoda anume insa putem sa pregatim „terenul” (ex. analogic – cu paratrasnetul pe care il punem la casa pentru ca in momentul venirii fulgerului – moment pe care nu il stim – casa sa fie pregatita). Iluminarea este cauza la tot ce exista si de aceea nu poate exista o alta cauza care sa o genereze pe ea! Noi am inceput deja pregatirea noastra pentru starea de Iluminare prin diferitele metode spirituale pe care le punem in practica.
Ce nu tine pentru a nu trai spontan starea de Iluminare? Anumite neintelegeri: Cine suntem? De ce? Unde?
Pregatirea noastra consta in a incepe sa fim deschisi catre Cunoastere, sa incepem sa intelegem tot mai mult ce se petrece in viata si cu viata noastra.

Starea Iluminare apare neasteptat si vine sa ne socheze sau sa schimbe anumite limitari sau principii limitatoare ale mentalului nostru (intreruperea cursului normal al gandirii sau al evenimentelor!!). Daca vrem sa obtinem alt rezultat trebuie sa schimbam felul in care actionam!
Starea de uimire este un semn ca ne apropiem de Iluminare, este o stare de complet anormal!
Totul este in noi si depinde de noi, de atitudinea si de starea noastra. Aceste stari, chiar daca noi zicem ca le asteptam, atunci cand apar, sunt neasteptate, uimitoare!! Ele sunt dincolo de orice imaginatie, de aceea trebuie sa fim pregatiti si sa transfiguram mereu cat mai mult tot ceea ce experimentam deoarece Starea Iluminare este o uimitoare energie a frumusetii plina de transfigurare.

Iata si cateva chei pentru a trai Starea de Iluminare:
-A participa la un moment artistic deosebit de inspirat;
-A trai o stare de orgasm prelungit;
-Iertarea;
-Iubirea – cea mai puternica si sigura cale;
-Daruirea – ca o ramura desprinsa din Iubire;
-Capacitatea de a fi spontan, creativ (sunt semne ca ne aflam aproape de Starea de Iluminare);
Spontaneitatea atunci cand ne aflam in situatii dificile – starea de Libertate interioara care ne permite sa iesim din reguli sau situatii (sa nu confundam spontaneitatea cu versatilitatea din Swadisthana sau cu cea a mintii!).
-Supraefortul ne poate aduce de asemenea Iluminarea.
Atunci cand ajungem la limita a ceva din ceea ce facem si atunci facem supraefortul care depaseste pragul aceasta ne duce la posibilitatea de a trai Starea Iluminare.
A trai mereu in starea de Iluminat nu este usor deoarece aduce o perspectiva cu totul noua, uimitoare, cutremuratoare pentru care trebuie sa fim pregatiti.

Traieste-ti fiecare zi ca fiind ultima! Si astfel noi depunem efortul necesar care se transforma la momentul potrivit in supraefort, acesta generand Starea de Iluminare. Astfel noi cream conditiile pentru ca Starea de Iluminare sa vina, de aceea noi trebuie sa fim constienti de ea pentru a ramane cu ea, de a o retrai. Dupa ce am trait-o o data, urmeaza o a doua oara, a treia oara etc. E ca un razboi infinit,victorii dupa victorii care-n final duc la Eliberare (Moksha). Daca ai timp de privit ici colo inseamna ca esti in linia a doua de razboi si nu in prima (unde de fapt esti mereu la limita).

Iluminatul sau aspirantul adevarat primeste mereu „cadouri” spirituale pentru ca el are mereu victorii incununate cu diferite premii, insa el merge mai departe pentru ca are telul Divin si nu se lasa pacalit sau atras de aceste cadouri, pentru ca merge spre Infinit si Eternitate!!! Astfel, aceste „˜cadouri” pe care le primim, la putem imparti foarte usor celor care le vor sau celor care au nevoie pentru ca noi le dam la o parte pentru a merge mai departe. Atunci cand am atins Eternitatea si Infinitatea putem cu adevarat sarbatori Iluminarea.

~Osho

Related:  Cele 7 Legi Spirituale ale Universului

Un comentariu

  • jivi

    Frumoase cuvinte! Numai ca ele ne face sa tinem in continuare de minte si sa nu vedem ce suntem de fapt. Starea noastra naturala este „iluminarea”, pe care toti o cauta cu fervoare. Doar ca este atat de naturala si de fireasca, incat o trecem cu vederea si lasam mintea sa o caute. Mintea nu va putea niciodata sa o gaseasca si sa o inteleaga, pentru ca este exterioara noua, obsercavorului, care percepe tot ce exista in afara noastra, obiecte, evenimente, peceptii, trup, minte. Regasiti-va starea naturala de a fi, intrebati-va si constientizati permanent ceea ce nu sunteti si linistea care se va instala in interiorul vostru va va face sa intuiti ce sunteti. Voi sunteti deja „iluminati”, nu mai cautati nimic in afara voastra. Voi sunteti tot ceea ce exista si tot ce aveti nevoie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro