Exercitii simple pentru imbunatatirea starii psihice

tumblr_lutbajkDoo1qehpmio1_500Mișcările ce le facem cu mâna, sau numai cu un deget, și mai ales cu degetul gros, ne influențează psihicul. Există pentru aceasta numeroase exerciții, dar ar fi deja bine dacă v-ați obișnui să practicați două sau trei din ele.
Când vă simțiți copleșiți de plictiseală, închideți mâna dreaptă și, îndepărtând degetul gros(policele sau impropriu denumit degetul mare -n.admin), întoarceți-l la dreapta și la stânga, apoi mișcați-l în jos și în sus.
Pentru a declanșa în voi voința de a înfăptui o lucrare, începeți prin a strânge pumnul, pentru a controla toate forțele ce vă stau la dispoziție. Țineți mereu degetul gros în exterior, aplecat asupra degetelor, nu îl introduceți niciodată în pumn.
O a treia mișcare vă va ajuta să dominați energiile din voi și să le dați o orientare bună: cu degetul gros și degetul arătător de la mâna stângă atingeți unul după altul celelalte degete de la mâna dreaptă apăsând ușor de jos în sus. (degetul gros in partea de sus si apasati/impingeti usor cu degetul aratator -n. admin)
Trebuie să luați în serios aceste exerciții aparent nesemnificative, dar atât de importante pentru viața noastră psihică. Fiindcă întreg universul este prezent în mâinile noastre. Ele posedă niște comutatori ce ne pot pune în legătură cu forțele naturii cât și cu ierarhiile îngerești.M.O.Aivanhov

Adesea ne grabim sa-i aratam cu degetul pe ceilalti,facandu-i pe ei responsabili pentru furia noastra,pentru frustrarea noastra si pentru celelalte emotii negative.Credem cu tarie ca ei ne-au indus starea noastra negativa.Dar exista oare un alt mod de a vedea acest lucru?
Un alt mod care ne atribuie noua responsabilitatea – asa cum ne revine de fapt?Exista un proverb:”Cand aratam cu un deget spre celalalt,trei degete se indreapta spre noi!” .Aceasta ne reaminteste ca,in fiecare situatie,avem puterea de a alege.Noi alegem sa acceptam emotiile negative care apar in interiorul nostru si,de asemenea,avem libertatea de a alege emotiile pozitive si sa vedem astfel situatia intr-un mod complet diferit.
Sri Vasudeva

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.