Ghidul spiritual al aspirantului la Iluminare

Iluminare1.Exista doar un singur Dumnezeu care este Etern, Omniprezent, Atotputernic, Omniscient si nimic altceva nu exista in afara Lui.

loading...

Este cel mai inalt ideal la care poate aspira orice fiinta umana. Aspirantul stie ca tot ceea ce are si ceea ce i se petrece vine de la Dumnezeu. Comuniunea cu Dumnezeu este scopul esential al unui aspirant spiritual. Un aspirant il pune pe Dumnezeu pe primul loc in viata lui.

Sa fim atenti la jocurile mintii, sa fim atenti la obstacolele egoului, sa fim capabili sa renuntam cu bucurie la diferite atasamente egotice pentru a fi numai cu Dumnezeu. Dumnezeu este sursa tuturor fiintelor si a tot ceea ce exista. Cand Dumnezeu este real pentru noi si comunicam cu el, atunci suntem pe calea spre Iluminare si indoiala dispare. intrebarile: cum? si cand? sunt valabile pentru aspirant iar intrebarea: daca? care exprima o indoiala a mintii, nu isi are locul aici.
Nu este usor sa traiesti dupa aceste 10 principii.

2.Exista doar un singur Dumnezeu care ghideaza mereu pe copii Lui catre Lumina Suprema si El foloseste orice mijloc de comunicare si de invatare pentru copii Lui.

De multe ori, deoarece oamenii nu-i aud vocea, Dumnezeu apeleaza la diferite fiinte umane Iluminate chiar de El pentru a-si transmite mesajul de iubire, libertate, fericire si de necesitatea transformarii personale pentru a putea fi pregatiti sa ne intalnim cu El in Eternitate.

Un aspirant la Iluminare invata de la toate pentru ca el vede pe Dumnezeu pretutindeni si descopera lectiile si invatatura Lui. De aceea este important sa vedem mereu partea cea buna a lucrurilor, fiintelor si evenimentelor. Principiul al doilea despre care vorbim acum ne arata cum sa invatam Iluminarea!
O data ce incepem sa invatam de la toate aspectele vietii, ne deschidem catre Cunoasterea Universala, Infinita.

3.Exista doar o singura Carte Sfanta, Cartea Naturii (Prakriti, Shakti) care e la baza tuturor cartilor sfinte. Ea este singura Scriptura care poate Ilumina cititorul.

Exista diferite scrieri de inspiratie divina care trebuiesc acceptate ca facand parte din intelepciune Divina.
Literele lui Dumnezeu se gasesc cu adevarat inscrise in fiintele umane, in sufletul uman! Principiul al treilea ne arata sursa invatarii care ne conduce la Iluminare.

Exemplul sectelor din lume ne arata tragedia separarii deoarece ele se bazeaza doar pe o carte care devine litera moarta daca nu se respecta armonia, legea si cartea Naturii. Acest lucru se petrece tot datorita egoului care tinde sa aduca o stare de lene pentru ca el sa se simta bine.

Adevarul este dincolo de orice sistem! Deci nu este un sistem care sa protejeze egoul. Sunt foarte putini oameni care aspira cu adevarat la Iluminare si care pot vedea greselile ce exista in diferite sisteme. in Kali Yuga sunt foarte putini cei care aspira cu adevarat la Dumnezeu.

4.Exista doar o singura Religie: aspiratia completa si fara ezitare catre Idealul Divin Suprem – Eliberarea Spirituala prin comuniunea cu Dumnezeu – Ideal care ar trebui sa devina scopul vietii fiecarui Suflet.

Principiul al patru-lea ne reveleaza metoda Iluminarii: acordarea lui Dumnezeu a primului loc in viata noastra! Aici nu vorbim de atitudinea sectelor care fiecare creeaza un sistem care se va potrivi perfect cu egoul membrilor sai. Fiecare are nevoie de lectiile sale pentru a evolua. Numele religiei din care faci parte sau locul practicii spirituale sunt suficient de bune pentru a evolua daca exista aceasta aspiratie completa catre Dumnezeu.

Uneori pe calea Iluminarii Dumnezeu ne indruma pe misterioase cai care aparent (pentru mintea noastra) se contrazic. De exemplu: mergem mult timp spre polul sud si la un moment dat Dumnezeu ne zice: Acum e de ajuns, vei merge spre nord. Noi ne revoltam, vrem sa mergem spre sud insa deoarece noi deja am ajuns la polul sud in orice directie am merge ne indreptam catre nord.

Cand esti plictisit sau adormit de fapt mintea este inchisa. Doar fiind prost te poti plicitisi. Exista doar elevi/studenti in acest Univers. Cand este o regula (o lege Divina) ea se aplica pentru toti.

5.Exista doar o singura Lege: legea reciprocitatii cauza – efect. Ea poate fi urmata doar de Constiinta eliberata de egoism si in care simtul dreptatii si al adevarului sunt pe deplin trezite.

Omul a creat legi pentru avantajul lui, insa aplicandu-le va aduce un conflict mai mare sau mai mic cu cealalta parte a balantei.
Simtul justitiei este valabil doar pentru o minte calma fara interese de orice fel. Fa-le celorlalti ceea ce ti-ar place ca ei sa-ti faca tie. Dam noi la fel de mult pe cat primim??
Primim infinit mereu!!!

Legea „profitului” Divin este: cu cat dam mai mult cu atat primim mai mult. De exemplu: iubirea, cunoasterea chiar si cu banii. Bogatasii cu conturi foarte mari de bani aparent au foarte mult, insa de fapt ei au vandut foarte mult din ei insisi (din sufletul lor) si asadar ei au foarte putin din punct de vedere spiritual.

Pe calea Iluminarii noi dam, daruim cat mai mult fara a astepta o recompensa deoarece in realitate noi primim mereu de la Dumnezeu. Lectia evolutiei poate fi: plina de fericire si iubire sau plina de suferinta.
Cum am contribuit cu aceasta meditatie la binele celorlalti? Sa urmarim sa devenim tot mai constienti de a da si a primi. Putem darui din foarte multe puncte de vedere: subtil, mental, emotional, spiritual si fizic, material. De exemplu: a practica Bhujangasana si a avea efecte – stari de iubire si a nu darui celorlalti este o incalcare a legii reciprocitatii (principiul cinci – cauza si efect). Mai intai trebuie sa invatam legea reciprocitatii pentru ca apoi sa o Transcendem.

Drepturile omului ar trebui sa inceapa asa: primul drept uman este sa daruiesti! Si nu sa primesti. De fapt ceea ce este culmea in aceste drepturi ale omului, despre care se vorbeste in societatea umana, este ca ele sunt abureli scrise cum ca ai drepturi (ti se asigura drepturi) cand de fapt in ele se ascund tot felul de taxe si indatoriri pentru oameni astfel incat ei trebuie sa dea tot mai mult!

6.Exista doar o singura Fratie Spirituala, cea in care toti copii Pamantului, fara discriminare, sunt uniti in Inima lui Dumnezeu Tatal. Cu totii facem parte din Unitatea Manifestarii Divine.

Varietatea oamenilor este de fapt manifestarea lui Dumnezeu in diferite forme, conflictele ce apar se datoreaza de fapt neintelegerii acestei diversitati. De aceea este absolut necesara intelegerea Unitatii Fundamentale dintre oameni.

Aspirantul la Iluminare are toleranta pentru orice optiune si manifestare din Univers deoarece nimic nu exista fara Vointa lui Dumnezeu. Asa dar chiar si raul are rolul lui in manifestare. Toate nivelele manifestarii au rolul lor si ele exista tot datorita Vointei Divine!

Unitatea implica transcenderea, depasirea dualitatii bine-rau, sus-jos, etc.

Familia, sotia, iubita, calea spirituala, maestrul pe toate trebuie sa le invatam pentru a merge mai departe. Profesorul sau invatatorul intotdeauna este bun: daca e bun, e bun pentru ca ne invata. Daca greseste, e bun ca ne invata ce e rau sau gresit. Sa iubim ceea ce e bun in oameni!

In aceasta lume nu exista decat un singur Maestru – Dumnezeu, in rest toti suntem discipoli mai mari sau mai mici. A face fata Adevarului este uneori foarte greu, insa el exista ca o lectie pentru evolutia noastra si a celorlalti.

7.Exista doar o singura regula Morala: Iubirea ce apare din sacrificiul personal si infloreste prin acte de Compasiune.

Sursa a tot ce exista este Iubirea in toate formele ei: speranta, dorinta, generozitatea, adaptabilitatea, etc. Toate pacatele si raul din lume apar datorita lipsei Iubirii. Iubirea poate fi oarba atunci cand e slaba, insa atunci cand e puternica ea este foarte constienta si lucida. Iubirea este o cale catre Iluminare! Daruirea apare din Iubire.

Orice moralitate pentru un aspirant la Iluminare are la baza Iubirea (Iubirea este la baza moralitatii lui).
Aceste reguli de morala lipsite de Iubire pot genera orbirea spirituala. De exemplu tapasul fara Iubire duce la suferinta. Orice calitate umana incepe cu Iubirea, are la baza Iubirea. Iubirea pleaca direct de la suflet la suflet. Pentru a atinge Adevarul in orice fiinta umana trebuie sa iubim pentru ca il iubim pe Dumnezeu. Orice speculatie mentala nu ajunge la suflet. Unitatea cu Dumnezeu se face prin iubire. Libertatea fara Iubire, este tiranie, crima.
Sf. Augustin spunea: ˜Iubeste si fa ce vrei!

8.Exista o singura Frumusete. Cea care prin Transfigurare eleveaza Sufletele celor ce o venereaza in toate aspectele Ei, atat cele vazute (vizibile) cat si cele nevazute (invizibile).

Soarele, Luna, plantele, animalele, oamenii toate reprezinta aspecte ale frumosului universal.
Oriunde merg si oriunde privesc doar pe tine Doamne Te vad in Frumusetea Ta, zice aspirantul la Iluminare.

Iubirea si Frumusetea sunt asociate deoarece ele fac parte din MPC Tripura Sundari.

Frumusetea sublima il inconjoara mereu pe aspirantul la Iluminare. Aspirantul alege mereu tot ceea ce e mai frumos, el alchimizeaza totul. La inceput merge spre frumusetea fizica, concreta pentru ca mai apoi sa mearga spre Frumusetea ascunsa care ii rafineaza mereu starile si perceptiile. Iubirea este motorul iar Frumusetea este motivul, scanteia si directia. Frumusetea stralucitoare pe care o descopera pe calea spre Iluminare se transforma treptat in intelepciune!

O cheie care ne conduce la Iluminare este Transfigurarea. Atunci cand inima noastra este inconjurata de sublimul transfigurarii putem spune ca traim transfigurati. Daca mergi ca un Iluminat, te transfigurezi ca fiind un Iluminat treptat dobandesti calitatile unui Iluminat. Si cand transfigurarea este completa atunci am ajuns sa fim Iluminati.

In lumea separarii vedem frumos sau urat, ca Iluminat vezi doar transfigurat, plin de optimism si entuziasm. Hranind Sufletul cu Frumusete el va manifesta spontan Iubirea. Observand, vazand frumosul ne hranim sufletul. Daca vedem uratul atunci cu asta ne hranim sufletul.

Oriunde privesc vad doar fata Ta si oriunde merg ajung in casa Ta.
Ne pregatim sa vedem peste tot pe Dumnezeu ca fiind frumos pentru ca apoi cand vom fi Iluminati sa-L vedem pe Dumnezeu asa cum e: si frumos si urat simultan si dincolo de ele.

9.Exista o singura Cunoastere. Profunda Cunoastere asupra noastra insine atat in interior cat si in exterior. Aceasta este esenta intregii intelepciuni.

Cunoaste-te pe tine insuti si il vei cunoaste pe Dumnezeuâ, scrie pe frontispiciul templului de la Delphi. Exista doar un singur adevar. Esenta tuturor religiilor este de fapt Cunoasterea de Sine. Singurul tel real este revelarea Sinelui. Atunci cand ai un Ideal metodele pe care le ai te ajuta sa alegi exact ceea ce e foarte bun pentru tine.

Exista o singura alegere: Eu Dumnezeu. Aici avem un paradox: Dumnezeu ne-a daruit Liberul Arbitru prin care noi putem alege in fiecare moment ceva. insa orice am alege prin Liberul Arbitru este tot Dumnezeu, pana cand in final ne abandonam in fata Vointei lui Dumnezeu ca sa il alegem tot pe El.
Avem o eternitate pentru a experimenta si in final descoperim ca este doar ACUM. Dumnezeu desi stie tot se face ca nu stie si ne lasa sa evoluam si sa-L regasim in Jocul Divin al Vietii!

10.Exista o singura Cale. Abandonarea (renuntarea) la falsul ˜eu (ego-ul) pentru a descoperi adevaratul EU – Sinele Suprem Atman. Prin aceasta fiinta umana trece de la conditia de muritor la cea de nemuritor, de la imperfectiune la perfectiune.

Viata se manifesta sub doua aspecte:
a) ca Eternitate, in care se manifesta Sufletul si Spiritul printr-o prezenta tacuta
b) ca Efemeritate, varietate, timp in care se manifesta mintea si simturile.
Astfel Sufletul este pus intr-o dilema: fiind Etern este pus intr-o carapace (corpul fizic) care are si o minte si cinci simturi care o influenteaza (si acestea fac parte din efemeritate).
Suntem intr-o lume a paradoxurilor pentru minte si o lume a luminii, a tacerii care este specifica sufletului.

Aceste ghidari, principii universale ne conduc toate la o profunda Tacere. Daca ramanem in tacere putem intelege, simti Adevarul, Lumina si Frumusetea. Atunci cand incercam sa intelegem cu mintea, nu mai intelegem. in Sufletul nostru, in profunzime este doar tacerea. Iluminarea este inconjurata de o profunda tacere deoarece mintea inferioara nu poate si nu are cum sa o exprime iar mintea Superioara o exprima prin tacere. Tacerea e de aur.

Sa il luam pe Dumnezeu ca exemplu in viata noastra pentru ca El este Viata, Iubirea si Adevarul. De exemplu: cum iubeste Dumnezeu? El ne daruieste mereu totul si nu se lauda, nu vine si ne zice: Ia priveste ce am facut pentru tine. Cat de mult te iubesc!; nu, El o face in tacere!

Osho

Loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.