Sănătate şi Forţă . Lasa boala in urma

vivre.ro
circulon.bucataras.ro

beautifulDacă aveţi o rană, curăţaţi-o, pansaţi-o şi natura se va ocupa de vindecarea ei. Organismul posedă, într-adevăr, capacităţi de vindecare fără de care nici un medic nu ar putea să vă ajute. Aceeaşi lege este valabilă şi pentru suflet: atâta vreme cât este în legătură cu Dumnezeu, el are puterea de a vindeca rănile pe care lumea contemporană riscă să i le provoace în fiecare moment.

Ficatul joacă un rol important în organism. Dacă nu mai funcţionează cum trebuie, omul, în afara tulburărilor fizice, devine trist, pesimist şi ranchiunos; se supără cu uşurinţă şi poate deveni chiar criminal.

Pentru fiecare greşeală comisă de om natura a prevăzut o metodă corectivă. Savanţii studiază cu migală bacteriile, microbii, enzimele răspunzătoare de un număr mare de boli, dar nu este mai puţin util să se încerce a se afla proprietăţile bacteriilor care pot ameliora sănătatea. Căci acestea există în natură şi dacă sunt introduse în organism, chiar în cantităţi mici, îl pot întrema. În viitor medicina va putea să profite de calităţile acestor purtători de sănătate.

Pentru a fi din nou în formă, este necesar un somn bun, care nu depinde de durată; aici intervine un alt element care îi asigură organismului odihna în puţine ore de somn. Pentru aceasta trebuie oprită, în mod conştient, toată activitatea celulelor cerebrale. Sunt suficiente cinci minute pentru a se obţine această liniştire.

edenboutique.ro/

Gândurile nearmonioase dezechilibrează sistemul cerebral; sentimentele negative perturbă sistemul neurosimpatic, iar faptele nesocotite şi condamnabile dăunează sistemului muscular şi osos. Fizicul şi psihicul sunt strâns legate la om. Din acest motiv, atunci când suferiţi de o boală nu-i cereţi medicului un medicament oarecare, ci rugaţi-l să vă sfătuiască cum să trăiţi pentru a fi sănătoşi. Într-adevăr, un tratament eficient nu constă numai în eliminarea bolii, ci şi în aflarea cauzelor şi indicarea metodelor proprii pentru păstrarea sănătăţii. În caz contrar, orice ştiinţă medicală, chiar şi cea mai apreciată, poate deveni nefastă.

Gândurile clare şi sentimentele nobile contribuie la dobândirea unei sănătăţi înfloritoare, acţionând asupra pulsului şi, de aici, asupra circulaţiei. Când inima funcţionează bine, respiraţia este, de asemenea, amplă şi normală. S-au constat variaţii ale pulsului în funcţie de starea inimii şi a minţii; dacă domină sentimentele de dragoste, pulsul este normal, circulaţia, regulată şi respiraţia, profundă.

Pentru a avea o circulaţie bună omul trebuie să se elibereze de toate contradicţiile, de toate obiceiurile condamnabile; aplicând această regulă, oricine se poate trata singur.

Related:  Corpul vostru fizic oglindeste nivelul constiintei voastre

O fiinţă este sănătoasă când toate organele i se regenerează în acelaşi timp. Dacă un organ se dezvoltă în detrimentul altora, apare boala. Aşa se explică apariţia tumorilor în diferite organe.
Aceste tumori nu sunt decât formaţiuni parazite ale căror celule se dezvoltă exagerat, perturbând funcţionarea unor organe. Regenerarea celulelor trebuie să se efectueze simultan în tot organismul şi în mod conştient.

Pentru a fi sănătos, pentru a fi conştient de faptul că este o părticică din marea natură, omul trebuie să aibă vederi largi asupra existenţei. Trebuie să-şi amintească în fiecare clipă că viaţa nu-i aparţine.

Trebuie să-şi considere trupul ceva sacru, o parte din cosmos cu care se află în legătură. Pentru aceasta are nevoie de un nou tip de igienă care să se exercite mai întâi asupra gândirii, pentru a se aplica mai apoi sentimentelor şi actelor.

Fiecare trebuie să aspire la unitatea conştiinţei sale – aceasta este o metodă de vindecare şi de lucru asupra sa.

De orice boala aţi suferi, este suficient să restabiliţi unitatea, armonia în conştiinţa voastră pentru a vă ridica din pat sănătoşi şi bine dispuşi. Forţele superioare se îndreaptă spre organism şi încep să acţioneze asupra lui; în trup începe să opereze o înviorare şi factorii care au provocat boala dispar rapid.

Începând cu o anumită vârstă, mulţi se plâng că memoria începe să le slăbească. Este uşor să-i redaţi forţa şi fidelitatea prin restabilirea unităţii şi a liniştii în conştiinţă. Pentru aceasta este suficient să îndepărtaţi din minte şi din inimă gândurile şi sentimentele care vă supără. Dispersarea, dezordinea în conştiinţă sunt cauza scăderii memoriei şi, de asemenea, a fricii, care este o boală a sentimentelor, după cum orgoliul este o boală a gândirii.

Apariţia elementelor distructive la om se datorează unei anumite transformări a forţelor constructive. Când energiile organismului său se depărtează de drumul bun, omul începe să nutrească gânduri şi sentimente imaginare, fictive, care îi provoacă suferinţe inutile. Tulburările psihice apar când se introduce în mintea oamenilor un gând care se opune convingerilor lor; deci, nu le contracaraţi cu brutalitate ideile.

Fiecare gând sau convingere, oricare ar fi, îşi are o cauză. Nemulţumitul, neîncrezătorul, cel care nu îşi stăpâneşte nici gândurile, nici sentimentele, nici voinţa este bolnav psihic. Un asemenea om nu este vinovat că se găseşte într-o asemenea stare şi că nu poate câteodată să se stăpânească, dar va fi în cele din urmă răspunzător dacă nu face nimic pentru a se educa să ajungă să se stăpânească perfect.

Şi iarăşi vă spun: „Pentru a fi sănătoşi, păstraţi în minte gânduri clare şi armonioase, iar în inimă, sentimente calde şi nobile”. Se poate să fiţi străbătuţi de un gând sau de un sentiment negativ, dar nu-i acordaţi nici o atenţie, lăsaţi-l să plece fără a căuta să-l analizaţi; este străin de voi.

Dacă nu suportaţi pe cineva care are un aspect sau un comportament supărător, nu vă mai gândiţi la el.

Fiecare gând negativ se repercutează asupra caracterului omului, enervându-l; se reflectă, de asemenea, asupra sistemului respirator, asupra organelor, tubului digestiv, asupra întregului organism.

Gândurile negative, necontrolate, sentimentele ostile, impulsive, provoacă depozite în sistemul nervos şi predispun la boli. Aceste acumulări dăunătoare nu-l afectează numai pe cel care este răspunzător de ele, dar se transmit şi generaţiilor viitoare. Şi trebuie să aşteptaţi mult timp pentru a scăpa de ele!

Dacă vreţi să construiţi ceva valabil, păstraţi în minte gânduri fundamental pozitive. Dacă vreţi să fiţi sănătoşi, gândurile şi sentimentele să vă fie armonioase, constructive; cu cât mai pur vă va fi spiritul, cu atât mai pur vă va fi şi sângele. Un sânge pur este un factor de sănătate şi de bucurie. Gândurile clare, nobile, loiale, dezinteresate, menţinute cu perseverenţă, aduc ceva pozitiv. Natura ne recompensează pentru fiecare vorbă bună, pentru fiecare gând cald. Dar dacă omul nu îl alină pe un altul atunci când poate să o facă sau nu îi urează ceva de bine, natura îl pedepseşte. O vorbă bună, rostită la momentul potrivit, deschide inima cea mai închistată.

Adesea, unele persoane sănătoase se gândesc la bolile pe care riscă să le contacteze; în felul acesta nu fac decât să le atragă. Gândiţi-vă, dimpotrivă, la sănătate, vă veţi întări şi vă veţi simţi mai bine.

Ceea ce este cumpătat, bun, nobil în om poate lupta eficient cu toţi microbii şi cu toate bolile. Chiar şi cel care este debil de la natură, dar cunoaşte legile naturii, poate să-şi amelioreze forţele şi sănătatea, dacă iese dimineaţa devreme afară şi stă cu spatele la soare, îndreptându-şi în acelaşi timp gândurile spre tot ceea ce este nobil şi măreţ. În maximum trei săptămâni va avea deja rezultate bune.

Fiecare neînţelegere sau dispută creează o atmosferă nesănătoasă. Pentru a scăpa de stările de tristeţe, sumbre, deprimante, omul trebuie să-şi îndrepte gândurile spre marele principiu divin care scaldă întregul cosmos şi să se unească cu el fără ezitare, cu o credinţă totală, alungând orice critică şi amărăciune. Dacă reuşeşte, va simţi o bună dispoziţie care se va transforma într-un sentiment de căldură, într-un gând clar, sublim, transcendent. Starea de dinainte îi va dispărea fără să-şi dea seama, aşa cum norii sunt alungaţi de vânt. Fiecare gând nobil este hrană pentru minte, fiecare sentiment nobil este alinare pentru suflet. Acestea sunt elemente esenţiale fără care omul nu poate cunoaşte pacea interioară.
Peter Deunov

vivre.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.