Starea de Iluminare

Perfect_MindAceste stari extraordinare apar fie ca o manifestare spontana a Gratiei Divine fie ca urmare a unei practici intens spirituale care este incununata de aceeasi Gratie Divina.
Ce este in comun la aceste stari si ce face ca aceste stari sa ramana vii?
Prin stiinta secolului 20 si 21 s-a reusit deja apropierea tot mai mare fata de spiritualitate si fata de vechile traditii spirituale.
Iubirea impreuna cu intelepciunea sunt incununate de starea de Iluminare.
Oamenii de stiinta au inceput sa studieze despre starile de Iluminare traite de oameni din diferite traditii spirituale. Prin aceasta apropiere moderna ei au putut sa marcheze pasii care sunt facuti pentru a atinge aceasta stare. Insa dorinta de a valida din punct de vedere stiintific starea este un obstacol in demersul evolutiv de a reuni stiinta si spiritualitatea. Avantajele acestei cercetari stiintifice sunt ca odata demonstrata stiintific starea de Iluminare foarte multi oameni materialisti vor deveni interesati de spiritualitate si de o cale a evolutiei spirituale .
O caracteristica comuna ce apare in aceste stari este viziunea asupra realitatii, asupra lumii cu care suntem mereu in contact, o viziune mult largita si diferita fata de cea obisnuita. Iata cateva caracteristici ale acestei stari:
-deschiderea fata de ceilalti
-daruirea neconditionata din ceea ce au celorlalti
-altruismul
-iubirea
-atentia foarte buna interior-exterior
-o stare uimitoare de transformare care este corelata cu detasarea
-o capacitate foarte buna de adaptare
-o rezerva foarte mare de energii benefice care le dau puterea de a munci 20 ore pe zi
-starea de trezire si in somn (initiere in astral, capacitatea de dedublare constienta)
-eficienta in actiune
-necesitati minime pentru a supravietui
-fiintele care au atins aceasta stare si care o mentin sunt vehicule ale intelepciunii manifestate prin vorbe si fapte, de asemenea ele detin controlul asupra resurselor Naturii si energiilor subtile cu care ii ajuta pe ceilalti
manifesta puteri paranormale
-au o aura de pace, iubire care e mereu prezenta in ei
-se retrag doar daca astfel ii pot ajuta pe ceilalti
-o intuitie foarte buna si un simt practic foarte mare
-rabdare foarte mare mai ales pentru cei ce merita
-memorie foarte buna, mai ales pentru lucrurile sau energiile fundamentale.
Aceste caracteristici care descriu manifestarea unor fiinte iluminate trebuie sa fie manifestate spontan si nu copiate mimetic ca la carte!
Iata si cele 7 trepte ale Starii de Iluminare:
1.Totala lipsa de cunoastere asupra Spiritualitatii, a Adevarului, a Constiintei
2.Etapa evolutiei se manifesta prin cresterea receptivitatii fata de alte stari de constiinta. Aceasta apare ca urmare a unor experiente de genul: o conferinta, o criza existentiala, practica yoga, prezenta unui Maestru, aplicarea unor terapii neconventionale.
3.Etapa cautarii pline de aspiratie a cailor de atingere a starilor spirituale (de obicei manifestata prin studiu si practica intens spirituala). Tot aici sunt si cei care se opresc dupa ce au avut o prima experienta spirituala. Acesta etapa se poate spune ca este ca un fel de „cocktail spiritual”.
4.Etapa apropierii practice de o Cale Spirituala. Aici sunt puse in practica metode specifice de evolutie. Aceasta etapa este valabila pentru toate celelalte care vor urma. Practica spirituala ramane de acum mereu prezenta pe Calea Spirituala pentru ca acum este dublata de un scop clar spiritual. intrebarea: Ce sa practic? E valabila pentru etapa a treia. De la etapa a 4-a avem un scop, un tel clar!!!
5.Etapa stabilizarii emotionale. Aici aspirantul traieste o stare de pace interioara profunda. Daca in etapa a 4-a noi provocam limitarile de tot felul, in a 5-a suntem stabilizati, armonizati. Prin metodele spirituale folosite, emotiile, natura realitatii mintii sunt controlate si armonizate. Specific acestei etape este calmarea naturala a mintii. Aici, daca mintea este lasata libera, ea se focalizeaza natural, se calmeaza si tinde catre pacea care oglindeste Sinele!!! Daca in etapa a 4-a era un efort pentru a calma mintea, in a 5-a pacea se instaleaza singura, fara efort. O alta caracteristica este expansiunea Constiintei si trairea la nivel de Umanitate.
6.Aici se instaleaza starea de Nondualism. Sunt rememorate vieti trecute, ceilalti sunt perceputi la un nivel mult mai profund. Apare experienta Unicitati. A fi AICI si ACUM si pretutindeni in acelasi timp – la inceput ne apare ca fiind o perceptie paranormala. Se zice ca este foarte greu in aceasta etapa din punct de vedere spiritual deoarece avem acces la motorul Universului si apare tentatia Puterii. De asemenea principiul separarii este foarte diferit aici (de exemplu: vezi o fiinta umana si poti sa vezi in ea ca in tine, foarte usor si foarte constient – viitor, prezent, trecut – si de aceea este foarte greu sa observi separarea). Se recomanda la aceasta etapa atentia si starea de constienta doar asupra existentei (sa o percepem, sa o vedem, sa o simtim). Fenomenele paranormale care apar se incadreaza si ele aici si putem fi testati in a le folosi. De aceea este important sa constientizam scopul suprem spiritual la care am aspirat si la care aspiram: Starea de Iluminare. Aici, spre sfarsitul etapei a 6-a incepem sa experimentam tot mai des Starea de Extaz Divin -Samadhi. Aceste stari sunt precum flashuri de lumina, atunci cand structura noastra fizica si subtila este pregatita Lumina poate veni si ramane aprinsa.
7.Dupa ce ne-am tot antrenat cu Lumina – in flashuri – suntem pregatiti la un moment dat pentru lumina. (Un experiment: intr-o camera perfect intunecata aducem un blitz de la un aparat foto si il declansam. Desi lumina s-a manifestat pentru o perioada foarte mica de timp noi ne putem aminti ce am vazut in acea camera si astfel putem face cativa pasi in directia dorita. Dupa ceva timp mai lung sau mai scurt in functie de capacitatea noastra de a ne aminti uitam cum arata camera, si ce este in camera. Analogic vorbind la fel se petrece si in cazul Starii de Iluminare. Lumina vine si ne lumineaza calea, iar noi ne amintim o anumita perioada de timp in ce directie trebuie sa mergem dupa care Lumina vine din nou si din nou pana cand ajungem sa fim pregatiti pentru ca Lumina sa ramana aprinsa.) in aceasta etapa comuniunea cu Dumnezeu este totala fara a o mai putea pierde vreodata.
In Univers exista forte Divine care ne pot ajuta sau ne pot impinge catre Iluminare. Sa invatam asadar sa cerem de la Dumnezeu : Cere si ti se va da ! Iluminarea este esenta tuturor starilor noastre. Ea este de fapt doar actiunea de a curata toate murdariile pe care tot noi le-am pus acolo. Deoarece avem o minte pe care o folosim si care este chiar obstacolul in a vedea Adevarul, este necesar si suficient o mutare pentru a face mintea Sah – mat. Daca avem instincte puternice necontrolate este greu sa ajungem la stari de Iluminare sa punem ego-ul in afara jocului, sa fim atenti la cine este in mijloc, in mijlocul vietii noastre ! Sa-l punem pe Dumnezeu pe primul loc, Starea de Iluminare.
Starea de Iluminare este ca o miscare brusca ce apare neasteptat si profund uimitoare. Cand esti Iluminat tot ceea ce exista si ce percepi este mereu uimitor, nou si de aceea sunt relatari despre privirea iluminatilor, cu acei ochi care sunt mereu uimiti (ca si la copii). Daca structura noastra nu e pregatita Starea de Iluminare pleaca. Aceasta Stare de Iluminare are sursa in spatele a tot ceea ce este manifestat, de aceea pentru a o atinge sunt necesare actiuni pe verticala si nu pe orizontala. Noi de fapt stergem geamul de la casa noastra si Lumina intra, pur si simplu. Mai apoi constientizam ca suntem Soarele si de aceea putem parasi casa cu adevarat. Situatia se prezinta asa: noi suntem raza de soare care intra in camera prin geam si tot noi suntem cei care luam o cutie (carapacea – corpul fizic) si spunem ca noi suntem acolo in cutie! Raza de soare in cutie! Nu conteaza cu ce stergi geamul (ce cale spirituala urmezi), important este sa-l stergi. Unii chiar sparg geamul pentru a intra Lumina (sistemul tantra). Macar deschide geamul!
Starea de Iluminare apare mereu insotita de o stare de catharsis, o purificare, o rupere a ceea ce era limitat. Chiar si intr-o stare de meditatie foarte profunda daca este incununata de Starea de Iluminare cu siguranta vom trai si Starea de Uimire.
Pe masura ce evoluam prin practica meditatiei avem acces la trairi si stari tot mai elevate de constiinta pana la Starea de Iluminare (rata de refresh creste tot mai mult si astfel noi ne apropiem tot mai mult de Dumnezeu, de Creator). Astfel apare situatia in care ne intrebam: Cine creeaza? Eu? Dumnezeu? Dumnezeu prin mine? Cand suntem treji ne dam seama cu adevarat de asta; cand nu suntem, ni se pare ca suntem treji. Momentele in care suntem treji sunt putine, mici in timp insa foarte intense ca traire.
Confuzia din zilele noastre cu privire la diferite stari de constiinta ale fiintei umane, exilata datorita inculturii si materialismului, in aceste stari ego-ul este dizolvat si de aceea pot apare stari sau capacitati paranormale. insa Iluminarea nu inseamna puteri paranormale de exemplu sunt clarvazatori care nu pot vedea chiar despre viata lor, despre karma lor etc.; ei sunt orbiti de ceea ce vad! Misterioase sunt caile Domnului.

Related:  Iubirea autentica

Osho

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.