Eşti gata să te vindeci – anatomia ta energetică

REiKiCorpul tău este într-un continuu proces de vindecare.
Poţi să iei antibiotice ca să te lupţi cu infecţiile,să te îndopi cu aspirină ca să nu mai simţi dureri, să-ţi pui încheietura mâinii în ghips sau chiar să te operezi de apendicită, dar pastilele şi procedurile medicale nu te„vindecă”. Ele reduc inflamaţiile, se luptă cu bacteriile sau, în cazul unei fracturi sau operaţii, fac posibilă vindecarea. însă corpul se vindecă singur. Şi o face într-un mod uluitor. Cu ajutorul unor procese pe care noi nu avem încă puterea să le pătrundem, corpul are de la naştere minunata capacitate de a se vindeca singur.

Medicina poate da explicaţii cu privire la reacţiile neurologice şi biochimice care au loc atunci când ne tăiem la un deget: nervii duc mesajul către creier pentru a da de ştire că există o problemă; globulele albe se năpustesc spre locul respectiv pentru a se lupta cu murdăria sau cu germenii patogeni, trombocitele coagulează sângele şi încep să formeze crusta, iar celulele cutanate se regenerează sub crustă. Insă medicina nu are cunoştinţă despre cum anume ştie corpul să le facă pe toate şi ce forţă alimentează procesul de vindecare.

Intuitiv, ştim că trebuie să existe o conştiinţă în spatele capacităţii de autovindecare, cea care ştie cum să lucreze, la fel cum corpul ştie să respire fără ca noi să impunem plămânilor noştri să inspire şi să expire.
Avem resurse de energie pe care corpul le foloseşte în procesul de vindecare. Altfel, globulele albe n-ar putea să se înmulţească şi să îndepărteze infecţia şi inflamaţia din rană. Celulele cutanate n-ar putea să repare sau să genereze ţesuturi noi. în gândirea medicală tradiţională se vehiculează ideea că atât procesul de vindecare, cât şi energia implicată depăşesc controlul nostru voit. Ce-ar fi dacă ai putea controla în mod conştient ceea ce se presupune că este un proces de autovindecare ce scapă conştientului? Cum ar fi dacă ai putea învăţa să stăpâneşti cel mai important element al procesului, energia vindecătoare folosită de corp pentru a se repara singur? Ce-ar fi dacă ai putea învăţa să-ţi sporeşti şi să-ţi direcţionezi energia vindecătoare pentru a avea o mai bună stare generală şi pentru a scăpa de anumite probleme de sănătate ?

loading...

Reiki este un sistem japonez de canalizare a energiei prin atingerea cu mâinile, despre care se crede că îşi are originile în practicile ezoterice ale călugărilor tibetani. Practicanţii de Reiki trebuie să fie „aduşi pe aceeaşi lungime de undă” cu energia universală a vindecării de către un maestru în Reiki, după care vor putea să atragă forţa vitală în ei, să o lase să circule prin trupul lor, iar de acolo în corpul persoanei ce are ne voie de vindecare. Există patru niveluri de instruire în Reiki: gradul I,gradul II, gradul III si gradul IV sau maestru în Reiki.
Vindecarea ENERGETICA ne învaţă că bolile şi problemele de sănătate provin din perturbaţiile fluxului pranic(energetic)printr-o reţea de centri ai forţei, pasaje şi câmpuri energetice care interpenetrează corpul fizic numit anatomie energetică.

Anatomia energetică, numită şi energia corpului sau pur şi simplu aură, este un nor tridimensional de prana ce porneşte din corpul fizic şi se propagă în afară, în toate direcţiile, formând un contur imprecis în jurul corpului. Anatomia energetică are cinci componente principale:
1. chakrele sau centrii de forţă ai corpului, transformatorii care preiau şi distribuie prana;
2. meridianele – canalele de energie ale corpului prin care hrana circulă la chakre şi de acolo la organele şi părţile corpului din vecinătate;
3. aura interioară – un strat interior de prana ce porneşte din corp şi se propagă la aproximativ 15 cm în afara corpului, la un adult sănătos;
4. aura exterioară – un strat exterior de prana, ce porneşte tot din interiorul corpului şi se propagă la câţiva metri de aura interioară, la un adult sănătos. Aura exterioară păstrează energia corpului în interior;
5. aura sănătăţii – o aglomerare de raze lungi de 60 cm ce iradiază din porii corpului. La o persoană sănătoasă, razele de sănătate sunt drepte şi bine definite, în timp ce la o persoană bolnavă ele sunt îndoite sau fade.

Aurele sunt concentrice, asemănătoare cu straturile unei cepe, cele trei aure fiind aşezate una în cealaltă.
Screenshot_1
Anatomia ta energetică are patru funcţii principale:
1. de a absorbi, distribui şi energiza corpul fizic cu prana;
2. de a servi ca şablon sau model pentru corpul fizic;
3. de a controla, prin intermediul chakrelor, reglarea adecvată a pranei în corpul fizic;
4. de a servi, în primul rând prin intermediul razelor de sănătate şi al aurei, ca un scut protector pentru corpul fizic, împotriva contaminării energiei.
Să analizăm acum mai profund fiecare componentă în parte:
Chakrele
Anatomia ta energetică prezintă trei tipuri de chakre: chakre majore, care au până la 8-10 cm diametru;chakre minore, care au între 3 şi 5 cm diametru, şi mini-chakre, care au mai puţin de 2,5 cm diametru.
(Notă: Toate dimensiunile sunt valabile. în cazul unui adult sănătos.)
Există 11 chakre majore, trei – a inimii, a plexului solar şi a splinei -având o dimensiune frontală şi una dorsală. Astfel, adunând dimensiunile frontale şi dorsale ale chakrelor inimii, plexului solar şi a splinei, vei lucra cu un total de 14 centri energetici majori.

Screenshot_2
Pornind de la vârful capului şi continuând în jos, pe partea frontală a corpului, prin picioare şi după aceea prin partea dorsală a corpului, chakrele majore sunt: chakra creştetului, chakra frunţii, ajna (sau chakra zonei unde se împreunează sprâncenele), chakra gâtului, chakra frontală a inimii, chakra frontală a plexului solar, chakra frontală a splinei, chakra ombilicală, chakra sexului, a bazinului, meng mein (sau chakra rinichilor) şi chakra dorsală a inimii.
Chakrele minore şi mini-chakrele sunt localizate prin tot corpul, în maxilarul inferior, în mâini, tălpi, braţe şi picioare.
Iată o descriere sumară a fiecărei chakre majore:
Chakra creştetului este localizată în vârful cutiei craniene, energizând şi controlând creierul şi glanda pineală. Este, de asemenea, unul dintre cele mai importante puncte de acces al pranei în corp, deoarece prana ce intră prin creştet energizează tot corpul.
Chakra frunţii se găseşte în centrul frunţii, energizând şi controlând sistemul nervos.
Chakra ajna se află între sprâncene, energizând şi controlând glanda pituitară şi sistemul endocrin. Are importanţă şi pentru că este sediul puterii de voinţă şi al proceselor de gândire conştientă.
Chakra gâtului este localizată la mărul lui Adam şi controlează gâtul, traheea, laringele, esofagul, glanda tiroidă şi sistemul limfatic. Ea mai este legată de chakra sexului, fiind centrul superior al creativităţii, în timp ce chakra sexului este centrul inferior al creativităţii.
Chakra inimii se află în centrul pieptului şi are două dimensiuni: o chakra frontală şi una dorsală. Chakra frontală a inimii este localizată chiar sub stern. Cea dorsală se găseşte pe coloana vertebrală, între omoplaţi, chiar în dreptul chakrei frontale a inimii. Chakra inimii controlează inima, plămânii şi timusul.
Chakra plexului solar are o dimensiune frontală şi una dorsală. Chakra frontală a plexului solar se află în partea moale de sub stern sau coşul pieptului şi controlează stomacul, pancreasul, intestinele şi diafragma.
Chakra dorsală se găseşte pe coloana vertebrală, chiar în dreptul celei frontale. Chakrele plexului solar reprezintă sediul tuturor emoţiilor noastre. Chakra frontală a plexului solar controlează emoţiile pe care le manifestăm – de exemplu, furia. Cea dorsală controlează emoţiile pe care ni le reprimăm – de exemplu, anumite temeri ascunse. Datorită legăturii ei cu emoţiile şi faptului că se găseşte aproape de inimă, chakra frontală a plexului solar mai are o legătură energetică şi de sănătate cu chakra inimii şi cu inima.
Chakra splinei, ca şi cele a inimii şi a plexului solar, are o dimensiune frontală şi una dorsală. Chakra frontală a splinei se găseşte lângă prima coastă de jos din partea stângă (coasta flotantă). Chakra dorsală a splinei se găseşte în spate, chiar în dreptul celei frontale. Chakra splinei este importantă deoarece atrage prana, o asimilează şi o distribuie tuturor celorlalte chakre.
Chakra ombilicală se află la ombilic şi este unul dintre principalii centri energetici ai corpului. Ea controlează intestinul gros şi intestinul subţire şi afectează naşterea. în multe sisteme orientale, mai ales în cele care provin din învăţămintele taoiste, practicanţii sunt instruiţi să se concentreze în timpul meditaţiei pe chakra ombilicală, pentru a acumula energie.
Chakra meng mein, sau „poarta vieţii”, se află la spate, între rinichi, chiar în dreptul chakrei ombilicale. Ea este un important centru energetic, deoarece acţionează ca o staţie de pompare a energiei provenind de la chakra bazinului. Controlează rinichii, glandele suprarenale şi tractul urinar superior, precum şi tensiunea sanguină.
Chakra sexului este localizată în spatele osului pubian. La bărbaţi se află în spatele bazei penisului; la femei, în spatele punctului G. Chakra sexului controlează organele pelviene, incluzând vezica urinară, prostata (la bărbaţi), uterul şi ovarele (la femei) şi organele sexuale.
Chakra bazinului este localizată la baza coloanei vertebrale, respectiv la osul codai sau coccis.Controlează oasele, muşchii, ţesuturile moi şi producerea sângelui, precum şi glandele suprarenale. De asemenea, controlează vitalitatea generală a corpului şi nivelul energiei.
Aurele
Dintre cele trei aure ale corpului – exterioară, interioară şi aura sănătăţii -, vindecarea pranică pune cel mai mare accent pe aura interioară. Ea este alcătuită din prana emanată de chakre şi meridiane. Astfel,pe aura interioară vei efectua tehnicile de manipulare a energiei, cum ar fi scanarea (detectarea tulburărilor energetice), măturarea (curăţarea congestiei energetice) şi energizarea (suplimentarea cu energie a zonelor cu deficienţe pranice)-tehnici ce se invata la gradul I Reiki.
Considerând analiza de faţă a anatomiei energetice drept fundal, să privim mai îndeaproape forţa biologică ce pune în funcţiune anatomia noastră energetică, respectiv prana.

Prana
Există patru surse principale de prana: energia universala ,aerul, din care luăm prana de aer; pământul, din care luăm prana de pământ; şi soarele, din care luăm prana solară. Toate fiinţele au capacitatea înnăscută de a absorbi şi folosi prana pentru a rămâne în viaţă. O facem inconştient. De exemplu, primim prana solară prin expunere la lumina soarelui. Obţinem prana de aer prin actul respiraţiei. Şi absorbim prana de pământ prin picioare, în timp ce ne deplasăm de colo-colo zi de zi. (Primim prana şi din mâncarea pe care o consumăm, însă hrănirea este doar o cale indirectă de obţinere a pranei, ce provine de altfel din aer, pământ şi soare.)
Alte metode conştiente şi mai puternice de a dobândi prana pot fi folosite pentru a obţine o astfel de forţă vitală într-o cantitate şi calitate superioare. Tehnicile mai puternice de generare a pranei sunt cheia spre autovindecare eficientă.

Toată prana fiind energie, există mici diferenţe în calitatea ei, în funcţie de sursa din care provine. De exemplu, prana solară este mai rafinată decât prana de pământ, adică prana solară vibrează la o frecvenţă mai înaltă decât cea de pământ şi este alcătuită din particule mai mici şi mai fine. în timp ce orice tip de prana poate fi folosit pentru vindecarea fizică, nivelul de rafinament îi impune caracterul convenabil anumitor scopuri. De exemplu, prana de o frecvenţă mai înaltă este folosită pentru o dezvoltare spirituală şi pentru vindecarea unor zone delicate, în timp ce prana de o frecvenţă mai joasă se foloseşte pentru sporirea forţei fizice şi vindecarea unor zone mai puţin delicate.

Prana este extrem de puternică şi se reface foarte uşor, dar în acelaşi timp este foarte delicată. Ea poate fi folosită pentru remedierea unor grave probleme de sănătate. Se poate chiar proiecta pe distanţe mari fără a-şi pierde din forţă sau eficienţă. Cu toate acestea, prana poate fi diminuată sau slăbită de mulţi factori,printre care concepţiile tale, emoţiile, atitudinile, inhibiţii şi amintiri traumatice, hrana pe care o consumi,oamenii cu care stai, mediul în care munceşti şi trăieşti, ceea ce spui sau gândeşti şi modul în care reacţionezi la un nivel obişnuit de stres din viaţa ta.

In general, starea de sănătate este legată de rezervele tale de prana. Atunci când prana îţi este curată şi abundă, ai o sănătate fizică şi mentală bună. Atunci când este insuficientă sau impură, vei avea parte, de obicei, de unele probleme de sănătate.

Chiar dacă pe moment nu simţi energia,linişteşte-te: oricum vei avea puterea să vindeci.
Energia Reiki – o forta vitala.
Reiki este o anumita energie care ne ajuta sistemul de vindecare sa functioneze la potential maxim.Practicantul Reiki capteaza si asigura transferul de energie,adica o pune la indemana pacientului – a celui tratat- pentru ca el sa o absoarba,si controleaza fluxul acesteia.Prin reiki se primeste energia vitala,care alimenteaza sistemul propriu de vindecare si il face sa actioneze mai eficient.
(Autor: Maestrul Stephen Co, Eric. B. Robins,
John Merryman)

Campul de Energie Universala este raspandit in intregul Univers si inconjoara corpul omenesc, interactioneaza cu corpul, care este si el un camp oscilant – campul individual. Totul este un singur mare camp si toate sunt interconectate. Interactiunea dintre Campul de Energie Universala si campul individual (persoana) rezulta intr-un schimb de energie intre cele doua campuri – energia fiind transferata de la Campul de Energie Universala la persoana, aceasta din cauza ca cel dintai are oscilatii mai inalte si o energie mai inalta, in timp ce campul persoanei are oscilatii si energii mai joase. Cand oscilatiile inalte ale Campului de Energie Universala interactioneaza cu oscilatiile joase ale campului persoanei, el ajuta la cresterea oscilatiilor persoanei – ceea ce este echivalent cu un transfer de energie. Acest transfer de energie este utilizat ca o parte fundamentala a energiei vitale necesara pentru viata si sanatatea persoanei.
In conditii normale (cand hrana si aerul primite de corp sunt acceptabile) Energia Universala, care in mod natural si spontan provine din Campul de Energie Universala, mentine corpul sanatos. Atunci cand corpul este supus stresului, tensiunea interna poate reduce energia vitala a anumitor sisteme ale sale, la un nivel inferior pragului critic si boala poate afecta aceste sisteme, in ciuda transferului neintrerupt de Energie Universala ce strabate corpul. De observat este faptul ca acest flux de energie este prezent fara nici un fel de interventie constienta.

In cazul in care tensiunea nu poate fi indepartata prin diverse metode traditionale (ceea ce se intampla in mod uzual), o cale eficienta de a indeparta tensiunea este cresterea fluxului de energie din Campul de Energie Universala, catre corp, prin interventie constienta. Numai cand acest lucru este realizat, energia vitala a sistemului corpului poate fi adusa inapoi la nivelul dorit, vibratiile corpului vor creste, revenind la normal, ceea ce va contrabalansa tensiunea. Vibratiile inseamna mobilitate in timp ce tensiunea inseamna imobilitate si mobilitatea va trata intotdeauna imobilitatea, indepartandu-se tensiunea si dand posibilitatea pacientului sa elimine stresul. Daca pacientul pastreaza in sine emotiile negative, este foarte posibil ca tensiunea sa revina. Este foarte important sa scapam de emotiile negative, ce sunt conditionate de tensiune. Acest lucru este cel mai bine realizat daca avem o baza spirituala adecvata, ce ne va aduce pacea si acceptarea si o mai mica implicare emotionala. Valul puternic al Energiei Universale, la fel de bine ca si energia vitala ce va fi disponibila pentru indepartarea tensiunilor, va da un surplus de energie corpului, pentru a imbunatati imunitatea, precum si refacerea celulelor si sistemului si ca urmare boala(simptome asociate cu tensiunea) va dispare.
Chestiunea care ramane este cum sa crestem fluxul de Energie Universala de la Campul de Energie Universala catre corp, la un nivel mai mare decat fluxul normal. In acest punct, rolul Constiintei – ca un mecanism foarte important – iese la iveala.

Sa definim  Constiinta.
Constiinta individuala este facultatea Mintii, produsa de catre creier, ce permite perceperea starilor interioare (ganduri, sentimente, senzatii etc.) si a starilor exterioare (impulsuri provenind din mediu, asa cum sunt ele percepute de cele cinci simturi). Constiinta creeaza intentii, atentie (focalizare) si efecte aparente. Fara Constiinta, Universul este intr-o stare „de nediferentiere”, ce se aplica de asemenea si energiei – Energia Universala – pe care o contine. Energia curge fara a avea o directie preferentiala si are aceeasi intensitate in toate directiile. Totusi, Constiinta (mintea) poate face ca aceasta energie sa curga intr-o directie precisa, mai mult decat in alte directii, ea realizeaza aceasta in mod intentionat, prin concentrarea atentiei – energia merge acolo unde merge atentia. Cand aceasta se intampla, Energia Universala va curge catre locul indicat, cu o densitate a energiei mai mare decat inainte, ceea ce inseamna vibratii amplificate, aplicate in locul dorit.

Pe scurt
Cand un pacient sau un terapeut se concentreaza in mod voit catre punctul de contact dintre persoana si Campul de Energie Universala, atunci se intensifica fluxul de Energie Universala dintre Campul de Energie Universala si acea parte a corpului, asupra careia constiinta s-a focalizat inainte, va creste energia vitala a acelei parti a corpului, indepartandu-se astfel tensiunea si boala asociata. Transferul de energie se realizeaza cel mai bine atunci cand persoana care lucreaza (terapeutul sau persoana in cauza) simte sau vizualizeaza imagini ale fluxului intens de Energie Universala, catre locul ce necesita energie. O astfel de concentrare asupra Energiei Universale creeaza nivele ridicate ale fluxului de energie, in beneficiul pacientului, care nu ar fi fost altfel posibile inaintea interventiei constiente – exceptand practicile de autoconstientizare (cum ar fi anumite tehnici de respiratie).
Intensitatea fluxului de energie poate fi asimilata metaforic cu o furtuna. in conditii meteo normale, curentii de aer intalnesc pamantul cu o viteza, o forta si o intensitate redusa, dar in anumite conditii, cum ar fi in timpul unei furtuni, o fac avand o viteza, o forta si o intensitate uriasa.

Una dintre cele mai eficiente cai de a directiona Energie Universala, prin focalizarea gandului – este de a vizualiza (de a crea o imagine mentala) Campul de Energie Universala, normal invizibil, intrand in corp precum razele de lumina. Este ca si cum corpul ar respira nu aer, ci Campul de Energie Universala inconjurator si ar fi reincarcat si hranit cu energia acestuia.
Astfel tratamentul cu Energie Universala este o tehnica foarte eficienta, care nu numai ca trateaza bolile, dar le si previne, indepartand sursa. El indeparteaza tensiunea, crescand energia vitala si vibratiile partilor afectate. Tratamentul este realizat prin concentrarea constienta a terapeutului (care fie ca atinge zona afectata a pacientului, fie se concentreaza asupra ei de la distanta) directioneaza un nivel foarte intens al Energiei Universale spre partea bolnava a corpului. Odata ce tensiunea este indepartata si energia vitala s-a reintors la normal, boala asociata dispare, aducand astfel sanatatea.

Reiki imbina utilizarea fortei vitale( ki),existenta in orice forma de viata,vie sau nevie,solida ,lichida sau gazoasa,cu caldura,increderea si puterea de vindecare a atingerii umane.Indiferent unde ne aflam,energia vitala universala este intodeauna disponibila.O purtam in noi si suntem inconjurati de ea.Corpul nostru o preia,la fel cum o si restituie mediului.Acest proces seamana cu inspiratia si expiratia si este de regula inconstient. Reiki este cunoscut in general ca tehnica de vindecare prin atingere.El poate deveni pentru cei care au fost initiati o parte a vietii.

Cuvantul “Reiki” inseamna “Forta universala a vietii,Energia universala a vietii” si exact asta si este.Se afla peste tot,fara limite,din abundenta,este ecologica,favorabila mediului,lipsita de cruzime,gratuita.

Reiki este o metodă care se bazează pe valorificarea unora dintre principiile ezoterice bine reprezentate în Japonia în ultima parte a perioadei Meiji, o îmbinare iscusită a principiilor medicinii tradiţionale chineze cu tehnici de transfer energetic, cu budismul Tendai (prezent prin exerciţiile energetice), cu învataturi spirituale sau iniţieri şi, nu în ultimul rând, cu un puternic filon şintoist (prezent prin tehnicile de control energetic).

Iată în jurul nostru un spaţiu vast, care ne înconjoară. Acesta este Universul. El este o enormă şi infinită energie, este ultima sursă a Creatorului. Ea nu vine de la soare, de la lună sau de la stele. Este o forţă fără limite, care face ca plantele să crească, iar păsările să zboare. Când o fiinţă umană are dureri sau probleme, atunci poate apela la aceasta. Ea este o sursă eterică, o mare putere, care ne revitalizează şi care restabileşte armonia. Aceasta este Natura, este Dumnezeu, puterea Sa pe care El a facut-o disponibilă pentru toţi copiii săi. În japoneză aceasta se numeşte Reiki „(Hawayo Takata)

Luaţi decizia să dăruiţi oriunde v-aţi afla, tuturor celor cu care vă întâlniţi. Atât timp cât veţi dărui, veţi primi. Cu cât veţi dărui mai mult, cu atât mai mare va deveni încrederea dumneavoastră în efectele miraculoase ale acestei legi a dăruirii. – Deepak Chopra

5 comentarii

 • Maria

  Mulțumesc din suflet pentru inițiere!

  Am început pregătirea cu o seara înainte. A doua zi am aprins șapte lumânări, un bețișor, pe masa, curățat energetic camera, cu cinci minute înainte de ora stabilita pentru inițiere m-am așezat pe pat rugând ghizii mei, aici ii includ si pe Isus, Fecioara Maria, sa asiste.
  La început am simțit cum ma scufund in saltea, apoi atingeri ușoare pe corp, in piciorul stang simțeam un gadilat/vibrat/spasm, toate odată, in cel stâng un spasm ușor. Mana dreapta mai grea, palmele mi se încălziseră, o tensiune in cap, ca atunci când stai mai mult timp cu capul in jos, senzație de mărire. Au urmat cateva intepaturi, apoi liniște deplina. O luminiță portocaliu-galben pal „dansa” atât de frumos, a urmat una albastră, un albastru minunat, care s-a transformat in mov, mov cu margini galbene sau aurii. Luminița mov se plimba in partea dreaptă, parca o vedeam doar cu ochiul drept. Apoi am văzut o plăcuță, scria ceva pe ea, dar nu cunosc scrisul, am observat-o doar. Am zburat împreună cu un vultur, la sfârșit mi-a apărut un porumbel, desenat parca in creion. Fruntea îmi era calda, amorțita, vibra…asta a ținut aproape toată ziua. După cele 20, 25 de minute am deschis puțin ochii, simțeam atata pace, bucurie, siguranță. I-am închis din nou, mi-am schimbat poziția pentru ca așa am simțit, stand pentru un timp ca in brațele mamei, simțind brațele Mamei.

  Mulțumesc din suflet, Daniela!

  Namaste! <3

 • Angela

  Am sorbit fiecare cuvant din textul de mai sus. De luni de zile caut raspunsuri la ce sunt si ce vreu sa fac. Multumesc! Voi continua sa aprofundez Reiki!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.