Straturi şi nivele de energie şi de conștiență

tumblr_lz3oo5UYkJ1qmbs7jo1_500Energiile şi modurile de exprimare ale eului tău interior, ale Eului tău Superior şi ale sufletului tău sunt depuse pe diverse nivele de energie şi conştienţă în interiorul tău.

Fiecare din aceste şapte straturi este cunoscut sub denumirea de chakră, care este o spirală de energie ce vibrează pe o anumită frecvenţă, corespunzătoare unui anumit nivel de conştienţă.
Fiecărei chakre îi corespund calităţi şi structuri specifice în funcţie de nivelul de conştienţă respectiv şi de ea depinde ceea ce trăieşti în fiecare vibraţie de energie.
În cadrul vibraţiilor multiplelor aspecte şi trăiri proprii, se află o întreagă lume de cunoaştere şi de conştienţă.
Straturile de energie ale chakrelor tale sunt reprezentate de energii având cele şapte culori ale curcubeului. Pentru a avea o imagine simplificată la maximum a modului lor de manifestare şi a trăirilor corespunzătoare fiecărui nivel de conştienţă, consideră curcubeul ca fiind alcătuit din unde de energie, care vibrează pe nivele din ce în ce mai înalte de conştienţă de la o culoare la alta. Pe măsură ce-l parcurgi, „urcându-te” prin culori, conştienţa ta creşte odată cu fiecare nouă vibraţie, în timp ce energiile fuzionează una în alta şi se expandează.

Curcubeul începe cu culoarea roşu,a cărei vibrare corespunde energiilor fizice, care îţi creează percepea realităţii.
Curcubeul trece apoi în portocaliu , cu nivelul de vibraţie corespunzător energiilor emoţionale.
Împreună, aceste două culori alcătuiesc esenţa simţămintelor şi realităţii pe care o trăieşti, ca şi nivelul specific de energie şi conştienţă a eului tău interior.
Curcubeul continuă cu culoarea galben,a cărei vibraţie corespunde energiei mentale şi celei a gândurilor,reprezentând primul tău nivel de cunoaştere interioară.
Curcubeul continuă cu culoarea verde,vibraţia energiei spirituale şi a evoluţiei, expresia superioară a simţămintelor tale.Aici se află punctul central, între energiile fizice şi cele spirituale.
Albastru are vibraţia energiilor astrale şi reprezintă cunoaşterea ta în mişcare.
Indigoul are vibraţia energiilor eterice şi reprezintă conştienţă ta într-un cadru spiritual mai înalt de înţelepciune şi de înţelegere.
Aceste culori formează esenţa cunoaşterii, energia şi conştienţă Eului tău superior.
Culoarea violet de la capătul de sus al curcubeului are vibraţia energiei sufletului tău şi formează conştienţă ta spirituală.
Toate împreună, vibraţiile şi modurile de exprimare a culorilor curcubeului formează esenţa ta energetică.
Ceaţa albă de deasupra curcubeului vibrează pe frecvenţa energiilor universale şi reprezintă iluminarea ta.
Tot acestea sunt şi energiile pe care le străbaţi, în ordine inversă, atunci când cobori pentru a te reîncarna într-un corp fizic, la naştere.

Related:  Vindecarea

În timpul reîncarnării actuale, energia sufletului tău pluteşte în şi prin fiecare nivel al conştienţei tale. Sufletul îşi preia o expresie fizică a energiei corespunzătoare vibraţiilor eului tău interior şi ale Eului tău Superior şi se manifestă în şi prin experienţele trăite. Energiile sufletului tău participă la energiile fizice care te înconjoară în timpul reîncarnării actuale şi în acelaşi timp le transcend. Prin intermediul conştiinţei tale fizice şi spirituale tu absorbi şi filtrezi cunoaşterea în maniera ta unică şi proprie de înţelegere şi ţi-o exprimi prin experienţele tale. Pe măsură ce îţi adânceşti înţelegerea experienţelor pe care le trăieşti şi îţi aprofundezi cunoaşterea, avansezi la nivele din ce în ce mai înalte de energie şi conştienţă.

~Gloria Chadwick~

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.