Aceasta alegere ma va impinge catre un viitor fericit,sau ma va tine blocat in trecut?

Fiecare alegere pe care o facem ne conduce spre una dintre cele două direcţii. Ori ne îndreptăm spre un viitor care ne dă aripi, ori spre un trecut care ne limitează. Atunci când mergem în direcţia dorinţelor noastre cele mai profunde, simţim cum întregul univers ne sprijină, iar noi suntem însufleţiţi de vieţile noastre. Entuziasmul nostru se trezeşte dimineaţa şi ne oferă motivaţia şi energia de care avem nevoie ca să înaintăm în forţă.

Nu contează ce obiective de perspectivă avem – să câştigăm un milion de dolari, să extindem sentimentele de iubire către copiii din cartier, să punem în aplicare o lege nouă, sau să ajungem profesor.
Atunci când acţiunile noastre se nasc direct din propria perspectivă asupra vieţii, radiem bucurie, iar energia noastră ne face să trecem fără efort prin viaţă.

Alegerile care vin în sprijinul viselor noastre ne dau o putere extraordinară şi încredere în sine. Când vedem că progresăm spre ceea ce ne dorim în viaţă, ne simţim puternici, plini de speranţă şi încrezători. A face alegeri care ne ajută să înaintăm, ne oferă curajul şi încrederea de a ne materializa obiectivele şi dorinţele.
Pe de altă parte, alegerile născute din sentimentul de frică ne ţin legaţi de trecut. Nevoia de siguranţă, de securitate şi de evenimente previzibile ne împiedică să păşim în afara realităţii pe care o cunoaştem. întrucât ne este teamă de ceea ce am putea găsi în afara zonei de confort, a lucrurilor familiare, stăm blocaţi în trecut, chiar dacă acesta nu ne mai mulţumeşte. Suntem convinşi că dacă ne agăţăm de ceea ce cunoaştem, vom fi în siguranţă şi ne este teamă că dacă lăsăm trecutul în urmă, vom fi în pericol. Cu alte cuvinte, mai bine un rău cunoscut, decât unul neştiut.

Frica de nou şi de necunoscut ne face să credem că visele noastre sunt nerealiste şi irealizabile. Temerile noastre susţin că ar trebui să fim mulţumiţi cu ce avem. Totuşi, atunci când încetăm să mai credem în noi înşine, atunci când pierdem speranţa că putem fi orice dorim, o parte din noi începe să moară. Privându-ne de dreptul de a visa, de a ne reaminti ce dorim cu adevărat, pierdem treptat legătura cu spiritul nostru superior. Simţim că prea de multe ori am încercat şi de fiecare dată am eşuat, astfel încât ezităm s-o mai facem din nou.
Frica ne pătrunde întreaga fiinţă, paraiizându-ne, oprindu-ne din înaintare.
Dar adevărul este următorul: Ori vă deplasaţi spre înainte, ori spre înapoi. Nu există cale de mijloc. Niciodată nu staţi pe loc, deşi uneori vi se pare că aşa este. Fiecare alegere contează. Fiecare alegere – chiar dacă vi se pare minoră şi lipsită de consecinţe majore – vă duce într-o anumită direcţie. Chiar şi alegerea de a nu face nimic va avea un efect asupra vieţii voastre. Şi aceasta este tot o alegere.

Related:  Lasati ingerii sa va ajute

E uşor de observat modul în care alegerile importante ne modelează vieţile şi destinele. Este uşor să ne păcălim şi să credem că alegerile mici nu contează prea mult. Dar o sută de alegeri mici în direcţia greşită, ne pot duce la o viaţă în care visele noastre să fie întotdeauna departe de realizare. Dacă nu ne putem imagina care ar fi consecinţele unor acţiuni, cum ar fi să nu dăm un telefon cuiva, sau să ne plătim facturile la timp, trebuie doar să punem prima parte a acestei întrebări Potrivite: „Această alegere mă va împinge către un viitor fericit?” Dacă răspunsul este nu, trebuie să presupunem că alegerea noastră ne va conduce în direcţia opusă.

Jim Rohn, autorul cărţii Cinci piese importante în puz-zie-ui vieţii, spune: „Eşecul nu este un eveniment negativ singular. Noi nu eşuăm peste noapte. Eşecul este rezultatul inevitabil al unei gândiri necorespunzătoare şi al acumulării de alegeri proaste. Pe scurt, eşecul nu este nimic altceva, decât un număr de erori de judecată, repetate în fiecare zi.”

Mintea ne poate juca feste. Cei mai mulţi dintre noi continuă să se păcălească, zi după zi. Capacitatea de a aduce argumente în favoarea comportamentului care se împotriveşte ţelului nostru în viaţă, ar putea fi cel mai mare blestem, deoarece ne face maeştri în a ne justifica acţiunile. Punându-ne în fiecare zi întrebarea Potrivită:
„Această alegere mă împinge către un viitor fericit, sau mă ţine blocat în trecut?”, avem la dispoziţie o busolă, cu ajutorul căreia ne putem monitoriza direcţia spre care se îndreaptă vieţile noastre. în momentul în care punem această întrebare, ni se deschid ochii. Apoi, putemconştientiza câte dintre alegerile pe care le facem zilnic, săptămânal şi lunar ne duc spre obiectivele propuse şi câte nei îndepărtează de ladrum.

Atunci când ne asumăm riscul de a ne urma dorinţele inimii, acest lucru furnizează energie viitorului nostru şi insuflă viaţă viselor noastre.
Dacă ne oprim şi ne întrebăm dacă ceea ce facem ne conduce spre un viitor fericit, sau ne îndepărtează de el, avem posibilitatea de a ne reaminti perspectivele de viitor pe care ni le-am stabilit. Apoi, putem evalua cu onestitate câte dintre alegerile noastre ne conduc în directia bună şi câte ne fac să rătăcim drumul.
Această întrebare vă poate schimba viaţa într-o clipă, deoarece imediat ce realizaţi că vă îndreptaţi în direcţia greşită, aveţi puterea de a face o nouă alegere – o alegere care vă poate aduce viaţa pe care o doriţi.
Debbie Ford

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.