Cum să depăşiţi obstacolul ascuns care vă împiedică să aveţi ce doriţi?

fashiondays.ro

10424240_754337287947081_7348691193680291068_nCe vă doriţi şi nu aveţi în prezent? Mai multă iubire?
Mai mulţi bani? Succes şi preţuire? O sănătate mai bună?
Vă voi învăţa un exerciţiu simplu care vă va ajuta să descoperiţi obstacolul ascuns care vă stă în cale.
V-aţi pregătit? Luaţi o foaie de hârtie şi scrieţi ceva ce vreţi cu adevărat.
Apoi notaţi tot ce consideraţi a fi cauza faptului că nu puteţi avea ce doriţi. Este foarte important să ştiţi perfect ce anume trebuie să depăşiţi pentru a obţine ce vreţi, aşa că este bine să consacraţi cel puţin câteva minute acestei etape înainte de a citi mai departe.

Gata? Bine, acum spuneţi-mi ce aţi scris pe listă.
Vă displace slujba pe care o aveţi? Locuiţi într-un cartier urât sau nu cunoaşteţi oamenii potriviţi? Nu aveţi capitalul necesar pentru a începe afacerea la care visaţi?
Nu aveţi destul timp să căpătaţi aptitudini noi sau să vă apucaţi de un proiect nou? La un moment dat, eu însumi am avut toate aceste handicapuri şi altele în plus.
Poate că întâmpinaţi aceleaşi obstacole. De fapt, este recunoscut faptul că aceste neajunsuri îi împiedică pe aproape toţi oamenii să reuşească într-un moment sau altul al vieţii.
Acum completaţi exerciţiul scriind: „Niciunul dintre aceste lucruri nu mă opreşte cu adevărat să obţin ceea ce vreau.”
Vedeţi, după mulţi ani în care am studiat lucrările unor mentori înţelepţi şi am citit nenumărate cărţi, am aflat un secret care m-a ajutat să depăşesc toate aceste încercări şi multe, multe altele.
Dacă reflectaţi puţin, vă veţi da seama că aproape orice v-aţi dorit în viaţă a necesitat depăşirea unui anumit obstacol. Aşadar, vă puteţi imagina cât de puternic este efectul descoperirii acestui secret şi al reuşitei de a dărâma toate barierele pentru a vă împlini dorinţele.
Iată aşadar secretul pe care mi l-au împărtăşit nişte mentori înţelepţi (recunosc că am avut nevoie de câţiva ani buni până când l-am acceptat cu adevărat):
Singura persoană care ne reţine şi ne împiedică să obţinem tot ce dorim suntem noi înşine.

loading...

Tot ce aţi identificat în cadrul acestui exerciţiu drept obstacole nu sunt decât „simptomele” adevăratului obstacol… acela că aveţi convingerea că vă pot bloca, nepermiţându-vă să avansaţi.
Credinţele dumneavoastră sunt legate direct de tot ce v-aţi însuşit în mod automat din ceea ce aţi observat la oamenii şi la evenimentele din jur, începând chiar de la naştere. Tristul adevăr este acela că majoritatea ideilor care ni se imprimă în minte se opun celor care v-ar permite să duceţi o viaţă fericită şi ea reprezintă, de fapt, 99% dintre motivele pentru care nu aveţi în prezent ceea ce vreţi.

Veţi descoperi că adevăratul dumneavoastră sine este ascuns, copleşit de seturi întregi de credinţe pe care le-aţi căpătat de la alţii, fără să vă împotriviţi în vreun fel. Sinele dumneavoastră cel real este o fiinţă foarte puternică, în stare să atragă orice vă doriţi, deseori repede, uşor şi fără efortul pe care l-aţi fi presupus a fi necesar pentru realizarea oricărui obiectiv.
Când cresc, copiii sunt învăţaţi să se maturizeze şi să se desprindă de imaginaţia lor şi de credinţa că în lumea din jur există lucruri cu adevărat magice. Ajungem să preaslăvim ştiinţa, faptele şi o anumită perspectivă asupra realităţii pe care o putem vedea cu ochii, deoarece asta este credinţa pe care o împărtăşesc toţi ceilalţi.
Cu toate acestea, lumea include şi partea ei de magie.

Iniţial, luând contact cu ideea că eram responsabil pentru tot ce există în viaţa mea, am acceptat şi am început să mă învinovăţesc pentru fiecare eşec şi neîmplinire.
Mi-a fost mai greu să-mi asum rezultatele importante la care ajunsesem şi să accept faptul că aveam capacitatea să materializez în viaţa mea tot ce doream, pe orice nivel imaginabil.
De-a lungul anilor am învăţat că a fi răspunzător pentru tot ce ţi se întâmplă în viaţă nu are nicio legătură cu autoînvinovăţirea şi nici cu lauda de sine pentru fiecare succes obţinut, ci se referă pur şi simplu la recunoaşterea legăturiiîntre ceea ce faci sau nu faci şi rezultatele obţinute.

Deşi s-ar putea ca la început să vă simţiţi intimidat şi să nu vă vină prea uşor să renunţaţi la scutul oferit de faptul de a-i învinovăţi pe alţii sau de evenimentele asupra cărora nu aveţi control, adevărul este că, odată ce vă veţi asuma întreaga responsabilitate, veţi găsi calea cea mai rapidă şi mai eficientă pentru a înlocui lucrurile care nu vă mulţumesc în viaţă cu altele care vor fi surse veritabile de satisfacţie.
La urma urmei, dacă nu din cauza dumneavoastră se întâmplă un lucru rău, cum l-aţi putea remedia cu adevărat? Asumându-vă rolul de creatori ai propriei realităţi, preluaţi controlul şi puteţi utiliza acele mijloace cre vor favoriza rezultatele invatand in acelasi timp sale evitaţi pe cele cu efect opus.
Imaginaţi-vă cât v-ar fi de greu să învăţaţi să mergeţi pe bicicletă, dacă aţi da mereu vina ba pe pavaj, ba pe bicicletă, ba pe obstacolele din cale. În schimb, exersând, învăţaţi să vă păstraţi echilibrul, să cârmiţi, să folosiţi frânele şi până la urmă reuşiţi.Se spune că nu uiţi niciodată să mergi pe bicicletă.

Ei bine, la fel se întâmplă şi cu asumarea controlului asupra propriei vieţi, şi cu depăşirea obstacolelor. După ce veţi înţelege perfect în ce fel vă puteţi crea realitatea personală, veţi căpăta abilitatea de a imprima vieţii direcţia potrivită către împlinirea dorinţelor, iar această abilitate va fi cu adevărat uimitoare, prin aura ei magică.

Insist asupra acestor lucruri deoarece auzim mult prea des maxime de tipul: „Eşti ceea ce crezi că eşti” şi „Dacă spui că poţi, atunci poţi, iar dacă spui că nu poţi, nu poţi”. Din păcate, putem deveni oarecum insensibili faţă de semnificaţia deplină a acestor principii.
Prea uşor ne lăsăm invadaţi de nonsensurile confortabile ale unei înţelepciuni convenţionale cu care suntem alimentaţi de mijloacele de popularizare culturală şi neglijăm adevărul mai important şi infinit mai puternic al faptului că singurele noastre limite sunt cele autoimpuse.
Avem responsabilitatea să credem în ceea ce ne materializează dorinţele. Filme cum este What the Bleep (Ce naiba ştim noi, de fapt?!) vă vor ajuta să vă daţi seama dacă vă aflaţi sau nu pe scaunul şoferului în propria viaţă.

Deci, la fel cum mersul pe bicicletă este greoi şi poate chiar dureros la început, odată ce înţelegeţi că în viaţă ţineţi ghidonul cu mâinile dumneavoastră, veţi fi capabil să cârmiţi în direcţia pe care v-o alegeţi şi să ocoliţi toate obstacolele care vă apar în cale.
Craig Perrine ( expert al marketingului)

“Cand faci ceva bun pentru altcineva, atunci creierul acelei persoane elibereaza serotonina. Dar si creierul tau la fel. Serotonina este hormonul care ne face sa ne simtim bine. Astfel ca fiecare act de bunatate face doi oameni fericiti in lume”, David Ricklan

Interesant de citit si:
Related:  Exercitiu de energizare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.