Efectele gândurilor asupra sănătăţii şi corpului

vivre.ro

10365919_536537259789337_6123729185446202077_nCorpul este servitorul minţii. El se supune proceselor minţii, fie că acestea sunt alese în mod deliberat, fie că sunt exprimate automat. În cazul unor gânduri nesănătoase, corpul se îmbolnăveşte şi ajunge într-o stare deplorabilă, în timp ce la comanda unor gânduri frumoase, corpul înfloreşte. Boala şi sănătatea, ca circumstanţe, îşi au rădăcinile în gânduri. Teama are efectul de a ucide omul, ca un glonţ. Oamenii care trăiesc cu frica de a se îmbolnăvi, sunt oamenii care într-adevăr se îmbolnăvesc. Anxietatea demo-ralizează întreg corpul, şi astfel este deschisă poarta pe care intră boala. Gândurile impure afectează sistemul nervos.

Gândurile pure şi sănătoase duc la un corp sănătos şi viguros. Corpul este un instrument delicat ce răspunde la gânduri, şi acestea îşi produc efectele, bune sau rele, asupra lui.
Gândul este sursa acţiunii, vieţii şi manifestărilor; atâta timp cât această sursă este pură, totul va fi pur. Schimbarea regimului alimentar nu îl ajută pe om să îşi schimbe gândurile. Când un om îşi purifică gândurile, nu mai doreşte alimente impure.

Gândurile curate duc la obiceiuri curate. Aşa numitul sfânt care nu îşi curăţă corpul nu este sfânt. Acela care şi-a întărit şi purificat gândurile nu mai se gândeşte la rău. Dacă doriţi să aveţi un corp perfect, protejaţi-vă mintea. Dacă doriţi să aveţi un trup frumos, înfrumuseţaţi-vă gândurile. Invidia, răutatea şi dezamăgirea privează corpul de sănătate şi frumuseţe. O faţă liniştită nu este întâmplătoare, ci se datorează gândurilor, în timp ce ridurile apar datorită mândriei, pasiunii şi răutăţii.

edenboutique.ro/

Cum nu poţi avea un corp sănătos dacă nu laşi aerul şi soarele să-ţi intre în cameră, tot aşa un trup sănătos poate fi obţinut numai având gânduri frumoase, fericite şi liniştite.

Nu există doctor mai bun decât gândurile care să poată alunga boala. Cinismul, suspiciunea şi invidia te condamnă la o viaţă de închisoare. Gândurile frumoase şi pozitive sunt adevăratele porţi către Rai, cele care îţi aduc pacea şi liniştea.~James Allen

 

Related:  Toate faptele noastre nu sunt altceva decat o neintrerupta rugaciune

„Astăzi începe un an nou. Și cum primele douăsprezece zile ale anului sunt în legătură cu cele douăsprezece luni ce vor veni, străduiți-vă să le trăiți cât mai bine posibil, oferind întregului an o susținere solidă. Spuneți-vă că, nici unul dintre gândurile, dintre sentimentele voastre, nici una dintre dorințe nu va rămâne fără vreo consecință: ele sunt ca niște semințe ce le plantați în pământul vostru interior, iar aceste semințe vor încolți. Favorizarea creșterii semințelor este o vocație a pământului. De îndată ce au fost semănate, el le hrănește, iar apa, aerul, lumina soarelui contribuie deopotrivă la dezvoltarea lor. Așadar, fiți atenți: cel care, din neglijență sau rea voință, seamănă niște buruieni, niște mărăcini în pământul său interior, nu se poate aștepta să vadă crescând grâu.
În această primă zi a anului, semințele ce le plantați pot fi și unele cuvinte precum „bucurie”, „lumină”, „pace”, „iubire”, „speranță”… Pătrundeți-vă bine de sensul lor și cufundați-le în profunzimile sufletului vostru. Vegheaţi asupra lor şi veţi simţi cum ele vor înfăptui, încet-încet, o întreagă lucrare de germinare în voi. Astfel, pe tot parcursul anului, veţi trăi printre ogoare roditoare şi grădini înflorite.”~
Omraam Mikhaël Aïvanhov

melimeloparis.ro savonnerie.ro

2 thoughts on “Efectele gândurilor asupra sănătăţii şi corpului

 1. As dori sa perimesc aceste articole, dar de multe ori nu reusesc sa le citesc de pe mail si as vrea sa le scot la imprimanta. Se poate.
  Imi plac foarte muilt, am invatat f. mult din ceea ce am citit si va multumesc.

  1. Buna ,Chira!

   De pe mail,cu un singur click pe titlul articolului sau de pe linkul de la final,esti directionata pe site la articolul respectiv. Daca doresti sa le printezi,la finalul articolului exista un buton PShare;in momentul cand duci mouse-ul pe el,se deschide o mica fereastra unde exista mai multe butoane pentru diferite optiuni.Unul dintre ele este cel de print,cel de care ai nevoie pentru a imprima articolul.
   Multumesc!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro