Energie şi senzaţii

547689_375327122576554_855122637_nNe bazăm pe corpul nostru ca să ne spună când ne doare, iar corpul, ca şi mintea, urmează nişte modele familiare, deci folosim senzaţiile familiare pentru a ne confirma suferinţa.

Modul de a le abandona pe aceste senzaţii este de a înlătura interpretarea lor. În loc să fiţi trişti, eliminăm energia tristeţii şi scăpăm de ea.

Toate energiile se elimină în acelaşi fel:

-Respirăm profund, stăm liniştiţi şi simţim senzaţia din corp.

-Apoi simţim această senzaţie fără a o judeca, pur şi simplu doar o simţim.

-Lăsăm să apară orice sentimente, gânduri sau energii, aceasta înseamnă adesea să ascultăm vocile anxietăţii, ale supărării, fricii sau suferinţei. Le lăsăm să spună ce vor, ascultăm şi înţelegem ce se întâmplă.

-Privim cum energia se dispersează, cât de mult posibil şi nu cerem o eliminare completă. Să fim convinşi că trupul nostru elimină câtă energie stocată poate.

-După câteva ore sau a doua zi să repetăm întregul proces.

Paşii mici aduc rezultate mari. Deci lucrând în fiecare zi pentru a ajunge la o stare mai simplă, facem tot ce putem ca să punem capăt suferinţei, stăpânind rădăcinile irealităţii.
Deepak Chopra

Viața spirituală nu necesită acumularea multor cunoștințe.Esențialul în viața spirituală este practica. Nu este folositor să citești și să studiezi fără să cauți să realizezi ceva, să concretizezi. Desigur, fără cunoștințe suficiente practica devine săracă, lipsită de conținut. De îndată ce ați dobândit însă anumite noțiuni și adevăruri, trebuie să vă concentrați asupra câtorva exerciții pe care să le repetați zilnic.Întâlnim în viață unele persoane foarte simple care posedă câteva foi de hârtie pe care au scris un mic număr de adevăruri esențiale ce se străduiesc să le aplice, și le simțim locuite de spirit, de lumină. Și întâlnim altele, erudite, care posedă în biblioteca lor toate cărțile sacre ale omenirii, din care citează, dar din ele nu emană nimic spiritual. Esențialul constă în a avea câteva cunoștințe și a construi ceva cu ele. Putem numi această construcție viitorul nostru…sau templul nostru. La acest templu se gândea de fapt apostolul Pavel când scria în a doua epistolă către Corinteni: „Sau nu știți că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt!” O.M.Aivanhov

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.