Esti forma corpului tau

forma corpuluiFormele fizice sunt rezultatul a ceea ce se întâmplă în forul interior al unei persoane, iar aceste forme pot influenţa, la rândul lor, caracterul persoanei respective. De exemplu, chipul unei persoane care se simte fericită radiază bucurie, în timp ce chipul alteia care e veşnic tristă va sfârşi prin a avea multe riduri, multe semne ale tristeţii. Să presupunem că aceasta din urmă decide, într-o bună zi, să le zâmbească tuturor celor pe care-i întâlneşte. Treptat, îşi va regăsi bucuria de a trăi şi va impune fizionomiei sale manifestarea acestei bucurii. Să ne imaginăm acum pe cineva care are spatele încovoiat, ca şi cum ar duce pe umeri problemele lumii întregi. Această persoană se hotărăşte să înceapă un tratament pentru întinderea muşchilor şi redresarea umerilor. Va simţi efectele acestui tratament în felul său de a fi: eliberându-se de povara pe care o purta pe umeri, încet-încet viaţa sa va deveni mai fericită.

Totuşi, eu sunt convinsă că rezultatele vor veni mult mai repede dacă, în cazul mai sus citat, munca de redresare a spatelui începe din interior. O persoană care lucrează exclusiv asupra corpului fizic va avea nevoie de ani întregi pentru a-şi redresa coloana vertebrală. Dacă, în plus, ar face o muncă mentală şi spirituală, dacă ar privi viaţa cu mai multă seninătate şi şi-ar schimba complet comportamentul, îşi va redresa coloana mult mai repede. Ideal este să te ocupi în acelaşi timp de corpul fizic şi de viaţa interioară!

Forma corpului nostru a fost determinată începând cu momentul concepţiei, în timpul celor nouă luni de sarcină şi până pe la vârsta de şase ani. în această perioadă se iau majoritatea deciziilor care ne vor influenţa întreaga viaţă. Acum acumulăm în noi ceea ce va influenţa cele mai multe părţi ale corpului nostru. înregistrăm tot ce ne-a plăcut, tot ce ne-a displăcut, tot ce ne-a rănit. Acest ultim tip de informaţie va fi cel mai supărător pentru corpul nostru. Nu vom mai dori să ne amintim de ceea ce ne-a rănit profund. Aceste răni se acumulează în corpul energetic, determinând astfel blocaje la nivelul corpului fizic. Pe măsură ce un individ devine conştient de ele şi elimină aceste blocaje dureroase, fizicul său se schimbă treptat. Când corpul are un aspect echilibrat, aceasta arată că totul e în armonie.

Related:  Suferinţa. Sensul profund al suferinţei

Dacă un bărbat sau o femeie are un CORP FOARTE MIC, asemănător cu cel al unui copil, aceasta indică o stagnare a creşterii survenită la un moment dat în copilărie. Această hotărâre a fost luată poate în urma observării a ceva extrem de dureros trăit de părintele de acelaşi sex. De exemplu, să luăm cazul unei femei care, pe când era fetiţă, şi-a văzut mama suferind enorm din cauza unei existenţe zdrobitoare. S-a simţit aproape obligată să devină adultă înainte de vreme pentru că avea prea multe responsabilităţi din fragedă copilărie. Această fetiţă, împiedicată să-şi trăiască viaţa de copil, a hotărât, la un moment dat, că nu vrea să se maturizeze atât de devreme, că vrea să rămână copil toată viaţa deoarece viaţa de adult i se părea foarte dureroasă. Astfel, şi-a frânat creşterea fizică. La bărbat, poate fi vorba despre băieţelul care a observat aceeaşi dificultate de a trăi la tatăl său. Sau poate şi-a privit tatăl ca pe cineva atât de impresionant, puternic şi înţelept, încât 1-a plasat undeva sus, pe un piedestal, crezând că nu va putea ajunge niciodată la înălţimea lui. Atunci a rămas mic, pentru a-şi da dreptate în privinţa faptului că nu va putea ajunge ca el.

Persoanele cu corpul foarte mic dau şi impresia că poartă pe umeri o povară foarte grea. Această povară le zdrobeşte şi le împiedică să-şi continue creşterea. Sunt persoane care se cred răspunzătoare de tot ce se întâmplă în jur. De asemenea, am observat că unele persoane foarte mici, în timpul copilăriei, au fost supărate pe o persoană supusă. în general, era vorba de unul dintre părinţi. Au judecat-o şi au criticat-o pe persoana respectivă şi, în ciuda deciziei lor de a nu deveni un om supus, în final aşa au ajuns.

Cineva cu un CORP MARE este o persoană care se simţea mare încă din copilărie, care a decis să fie ca mama sau tatăl său sau chiar să-i depăşească. Există în ea o aspiraţie de a se dezvolta pe planul lui „a fi”, fie că e conştientă de asta sau nu. E remarcabil de constatat că, de la o generaţie la alta, toţi oamenii, atât bărbaţii, cât şi femeile, sunt tot mai înalţi.

Related:  Cum sa depasiti lipsa de motivatie si nefericirea generala

Un CORP MARE, cu greutatea mult deasupra celei normale (OBEZ), reprezintă în general nevoia de protecţie. Persoana respectivă s-a înfăşurat într-un strat gros de grăsime fie pentru a se proteja împotriva criticilor, a rănilor sau a abuzurilor comise de ceilalţi, fie pentru a nu atrage atenţia sexului opus. Această decizie vine din respingerea propriei persoane sau a feminităţii/masculinităţii. Se observă, de asemenea, că unele persoane cu o greutate în general normală încep să se îngraşe când trăiesc o perioadă de nesiguranţă, de indispoziţie, când simt o mai mare nevoie de protecţie. Apoi, o dată perioada critică trecută, excesul de greutate dispare.

Persoana care este foarte posesivă şi vrea să păstreze totul pentru sine, sau cea care are tot timpul aşteptări, se poate îngraşă fiindcă vrea să aducă totul către sine. Obezitatea îl poate afecta şi pe cel ce nu îndrăzneşte să treacă la acţiune în urma deciziilor luate. îşi blochează singur energia şi corpul său se îngraşă.

Către anii 1930, un psiholog american, numit Sheldon, a efectuat o serie de cercetări asupra comportamentului uman.
A ajuns la concluzia că oamenii, după forma corpului, pot fi împărţiţi în trei categorii: TIPUL ENDOMORF, TIPUL MEZOMORF şi TIPUL HECTOMORF.

Tipul ENDOMORF are un corp rotund, cu partea superioară predominantă. Braţele şi picioarele nu sunt însă prea groase. Are o faţă mare, rotundă, un gât destul de scurt. Are umerii înalţi şi cu conturul moale, pieptul gras şi abdomenul voluminos. Se caracterizează, de asemenea, printr-o piele moale şi oase fine. Tipul endomorf este mai curând emoţional.

Tipul MEZOMORF este mai degrabă musculos. Corpul lui are o formă pătrată şi un aspect dur. Are talia joasă, o faţă largă şi pătrată, buze ferme şi groase, gâtul lung şi musculos.
Toracele e mult mai dezvoltat decât pântecele şi umerii sunt puţin căzuţi. Are fese largi şi puternice, braţe şi picioare masive, musculoase, pielea groasă şi oase puternice.

Tipul HECTOMORF îl reprezintă pe omul înalt, subţire, cu corpul foarte delicat. Are faţa mică, mai curând triunghiulară, bărbia ascuţită, buzele mici, gâtul lung şi foarte subţire.
Are umerii căzuţi, mai curând aduşi în faţă, abdomenul foarte plat, braţe şi picioare subţiri. Pielea sa e fină şi uscată, iar oasele sunt subţiri. Tipul hectomorf este mai cu seamă mental,cerebral.

Related:  02.02.2020.De ziua Cârtiței prin Labirintul Oglinzilor

Se întâmplă destul de rar ca o persoană să fie exclusiv de tipul endomorf, mezomorf sau hectomorf. In general, regăsim un amestec de două sau trei tipuri, predominant fiind însă unul dintre cele trei.
Să mai reţinem faptul că, dacă o anumită parte a corpului este mult mai dezvoltată decât ar trebui, aceasta indică un blocaj al energiei în locul respectiv.

Lise Bourbeau

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.