Orice viaţă este spirituală

1479494_164585743750662_587895914_nUna din ciudăţeniile vieţii moderne este aceea că oamenii se ceartă violent în privinţa credinţelor religioase, după care merg şi continuă să trăiască la fel.
Faimoasă este remarca: ca DUMNEZEU a murit, ar trebui să se transform în DUMNEZEU este opţional. Este ca şi cum universul ar avea un deosebit simţ al umorului, căci, la un nivel profund, este imposibil să nu duci o viaţă spirituală.
Noi suntem la fel de profund implicaţi în a crea lumea, la fel ca şi un sfânt. Nu putem fi concediaţi din postul de creator al lumii, care este esenţa spirituală şi nu-ţi poţi da demisia din acest post, chiar dacă refuzi să te prezinţi.
Deoarece în clipa asta Universul trăieşte prin noi, cu sau fără credinţă în DUMNEZEU, lanţul evenimentelor care duce de la conştienţa tăcută la realitatea fizică rămâne intact.
Sistemul de operare al vieţii se aplică la toţi la fel şi funcţionează pe principii care nu au nevoie de cooperarea noastră. Dar, dacă decideţi să duceţi o viaţă spirituală, în mod conştient, atunci va apare schimbarea. Principiile sistemului de operare, care înseamnă regulile creaţiei, devin personale.
În continuare încercăm să arătăm cum putem să aliniem universul cu persoana.
UNIVERSUL
1.Universul este o oglindă a conştienţei.
PERSONAL
1.Evenimentele din viaţa noastră reflectă cine suntem.
Nimic din aceste afirmaţii nu sună a religie şi nu e implicat nici un vocabular spiritual, dar acest prim principiu este baza pe care să spunem că religia uneşte CREATORUL cu creaţia sa. Deci, lumea fizică oglindeşte o minte, care poartă intenţie şi inteligenţă în fiecare atom.
UNIVERSUL
2.Conştienţa este colectiv, deci, cu toţii o avem dintr-o sursă comună.
PERSONAL
2.Oamenii din viaţa noastră reflectă aspectele noastre.
Când vezi în alţii aspectele tale, de fapt vezi feţele unor tipuri mitice., deci, suntem cu toţii o singură fiinţă umană, care poartă nenumărate măşti. Când sunt date jos aceste măşti,ceea ce rămâne este esenţa, sufletul, scânteia DIVINĂ.
UNIVERSUL
3.Conştienţa se extinde în ea însăşi.
PERSONAL
3.Orice lucru căruia îi dai atenţie va creşte.
În realitatea unică, conştienţa se creează pe sine, ceea ce este acelaşi lucru cu a spune că DUMNEZEU este înăuntrul creaţiei SALE. Nu există nici un loc în afara Creaţiei, în care să se afle DUMNEZEU, deci,omniprezenţa înseamnă că, dacă există vreun loc, atunci DUMNEZEU este acolo.
Pe când DUMNEZU poate să fie atent la o infinitate de lumi,fiinţele omeneşti îşi folosesc atenţia în mod selectiv. Acordând atenţie, noi adăugăm scânteia creatoare, iar partea aceea din experienţa noastră, pozitivă sau negativă, va creşte,deci, violenţa naşte violenţă, dar şi iubirea naşte iubire.
UNIVERUL
4.Conştiinţa creează după un proiect sau după un plan.
PERSONAL
4.Nimic nu este la întâmplare, viaţa noastră este plină e semne şi simboluri.Războiul între ştiinţă şi religie este vechi şi aproape epuizat. Religia vede un model în natură ca dovada existenţei unui Creator, iar ştiinţa vede că, în natură, totul este întâmplător, ca dovadă a faptului că nu există nici un model. Dar, nu a existat niciodată o cultură bazată pe haos, nici măcar sub-cultura ştiinţei.
Conştienţa priveşte Universul şi vede modelul peste tot, chiar dacă spaţiile existente arată dezorganizare şi la întâmplare. Creierul nostru este programat să perceapă modele, deoarece, pentru a face creierul, a fost nevoie de modele de celule.
La urma urmei, mintea este o maşinărie pentru a da sens lucrurilor, chiar şi atunci când filtrează cu non-sensul, aşa cum au făcut-o, atât de bine secolele douăzeci şi urmează douăzeci şi unu.
UNVERSUL
5.Legile fizice funcţionează eficient şi cu cel mai mic efort.
PERSONAL
5.În orice moment dat, Universul îţi dă cele mai bune rezultate cu putinţă.Natura iubeşte eficient, lucru care este foarte ciudat, pentru ceva care se presupune că funcţionează la întâmplare. Cheltuiala minimă de energie, este numită legea efortului minim,este aplicabilă şi la om. Cu siguranţă, corpurile noastre nu pot evita eficienţa proceselor chimice ce au loc în fiecare celulă, astfel că este posibil ca toate fiinţa noastră să se încadreze în acelaşi principiu. Cauza şi efectul nu sunt legate, dar ele sunt legate în cel mai eficient mod posibil.
UNIVESUL
6.Formele simple se dezvoltă în forme mai complexe.
PERSONAL
6.Conştienţa noastră lăuntrică evoluează mereu.Acest principiu este tulburător, atât pentru comunitatea religioasă, cât şi pentru cea ştiinţifică. Multe popoare religioase cred că DUMNEZEU a creat lumea după chipul şi asemănarea SA, ceea ce înseamnă că, după aceea CREAŢIA nu a mai avut încotro să o ia.
Oamenii de ştiinţă acceptă că entropia este inexorabilă, deoarece, entropia este tendinţa energiei să se disipeze.Impulsul evoluţiei este la fel de inexorabil, iar natura a decis să evolueze indiferent ce părere am avea noi despre asta (religioasă sau ştiinţifică).
UNIVERSUL
7.Cunoaştere cuprinde din ce în ce mai mult din lume.
PERSONAL
7.Direcţia vieţii este dinspre dualitate către unitate.Conform unor idei general acceptate, culturile străvechi vedeau o CREAŢIE unificată, pe când oamenii moderni, privim o lume fragmentată şi divizată.
Eminentul fizician John Wheeler a punctat o idee esenţială, când a spus că: fiinţele umane credeau că se uită la Natură de afară , ca şi cum s-ar uita printr-un geam, încercând să-şi dea seama ce face realitatea exterioară.
Graţie lui Einsten,înţelegem că suntem incorporaţi în Natură, iar observatorul modifică realitatea prin însuşi actul observaţiei. Ca urmare, în ciuda unui sentiment larg răspândit de aliniere psihologică, dualitatea omului şi a Naturii se îngustează odată cu fiecare generaţie.
UNIVERSUL
8.Evoluţia dezvoltă trăsături de supravieţuire ce se încadrează perfect în mediu.
PERSONAL
8. Dacă te deschizi faţă de forţa evoluţiei, ea te va purta oriunde vrei să mergi.Adaptarea este un lucru miraculos, deoarece ea se desfăşoară în salturi cuantice.
Ştiinţa şi religia sunt îngrijorate de acest lucru.
Ştiinţei îi displace noţiunea că evoluţia ştie încotro merge, iar mutaţiile darwiniene trebuiau să fie aleatoare. Religiei nu-i place noţiune că CREAŢIA perfectă a lui DUMNEZEU se modifică atunci când este nevoie de ceva nou. Fără îndoială, lumea fizică se adaptează prin salturi creatoare, care au loc la un nivel mai profund, pe care-l putem numi nivelul genetic sau al conştiinţei.
UNIVERSUL
9.Haosul serveşte evoluţia.
PERSONAL
9. Mintea fragmentată nu poate să te ducă la unitate, însă trebuie să o foloseşti ca să ajungi acolo.Vârtejul haosului este o realitate, dar la fel este şi ordinea şi evoluţia.
Se pune întrebarea:
Care este dominantă? Ştiinţa încă nu a ajuns la o concluzie, dar religia se situează ferm de parte ordinii, din simplu motiv că DUMNEZEU a făcut lumea din haos.
Conform ştiinţei, există un echilibru delicat între CREAŢIE şi distrugere, iar acest echilibru este menţinut de miliarde de ani. La nivel personal, nu putem atinge unitatea, atâta vreme cât suntem conduşi de vârtejul gândurilor şi al impulsurilor din capul nostru, dar ne putem folosi mintea ca să-şi găsească propria sursă. Unitatea este scopul ascuns pentru care lucrează evoluţia, folosind mintea fragmentată ca instrument. Precum Cosmosul, suprafaţa minţii pare haotică, însă dedesubt acţionează o mare cantitate de evoluţie.
UNIVERSUL
10. În lumea fizică sunt cuprinse multe niveluri invizibile.
PERSONAL
10. Trăim în mai multe dimensiuni în acelaşi timp, iar aparenţa că suntem prinşi în capcana timpului şi spaţiului este o iluzie.
De bună credinţă, primii pioneri ai fizicii cuantice, inclusiv Einsten, nu a vrut să creeze noi dimensiuni dincolo de timp şi spaţiu, ei au vrut să explice Universul aşa cum apărea el.
Religia a susţinut întotdeauna că DUMNEZEU locuieşte într-o lume dincolo de cele cinci simţuri, iar ştiinţa are nevoie de acelaşi tărâm transcendent, pentru a explica cum a putea nişte particule separate de miliarde de ani lumină, să acţioneze ca şi gemeni în oglindă, cum poate lumina să se comporte atât ca o particulă cât şi ca o undă şi cum pot găurile negresă transfere materia dincolo de strânsoarea gravitaţiei şi a timpului.
Existenţa mai multor dimensiuni nu poate fi respinsă, iar la nivelul cel mai simplu, trebuie să fi existat un loc de unde a venit timpul şi spaţiu, în timpul Big Bangu-ului şi prin definiţie acest loc nu poate să fie în timp şi spaţiu.
Aceste zece principii reprezintă căile de înţelegere a sistemului de operare care ţine în funcţie realitatea unică.
Toată treaba asta este de neconceput , iar creierele noastre nu sunt programate să funcţioneze pe linii de neconceput, dar se pot adapta şi trăi inconştient.
Marea glumă cosmică este că aceleaşi legi o să continue să-ţi sprijine viaţa, chiar dacă tu nu doreşti să le recunoşti.
Alegerea este să fim conştienţi sau nu, ceea ce ne aduce la posibilitatea de transformare, deci, nimeni nu contestă faptul că viaţa constă din schimbare.
Transformarea şi schimbarea sunt două lucruri diferite, adică transformarea se face repede pe când schimbarea se face treptat şi mai lent.
Cheia adevăratei transformări este că natura nu înaintează pas cu pas,ea face tot timpul salturi cuantice şi când le face, ne recombină, pur şi simplu, vechile ingrediente. Deci în creaţie apare pentru prima oară ceva nou, o însuşire nouă.
Corpul nostru, care face legături între miliarde de molecule, în fiecare secundă, depinde de transformare. Respiraţia şi digestia, ca să menţionăm doar două procese care lucrează pentru transformare.
Dacă transformarea este normalul, atunci transformarea spirituala se aşează la locul ei, ca o extensie a direcţiei în care a mers viaţa întotdeauna. Rămâne totuşi cine eşti, poţi să faci un salt cuantic în conştienţa ta, iar semnul că acel salt este real va fi o caracteristică ce va apărea şi pe care nu ai mai experimentat –o niciodată în trecut.Deepak Chopra

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.