Succesul-unicitatea ta

vivre.ro
circulon.bucataras.ro

10264721_246372962227910_3731822025435515312_nDe multe ori, noi confundăm succesul cu acumularea de posesiuni materiale.
Şansele de a deveni fericiţi şi împăcaţi cresc însă enorm dacă înţelegem că succesul nu are nimic de-a face cu lucrurile materiale şi că el există deja în interiorul nostru. Atât timp cât nu suntem capabili să intrăm în contact cu bogăţia noastră interioară şi cu succesul nostru lăuntric, noi nu vom fi fericiţi, indiferent cât de mulţi bani avem.
A avea succes înseamnă a fi TU ÎNSUŢI, fericit şi împăcat, indiferent de circumstanţele exterioare. Reţine: tot ceea ce cauţi se află deja în interiorul tău.
Adevăratul succes derivă dintr-o sursă imuabilă, care nu se schimbă în funcţie de circumstanţele exterioare. El derivă din înţelegerea identităţii tale reale şi a naturii Universului. Adevărata ta bogăţie este identitatea ta, cel care eşti cu adevărat, talentele cu care te-ai născut şi capacitatea ta de a face anumite lucruri mai bine decât oricine altcineva. Cu alte cuvinte, ea este unicitatea ta.

Această înţelegere conferă multă pace şi conduce automat la succes.
Atunci când te afli în punctul zero, în care nu mai ai nicio aşteptare, nicio judecată critică şi nicio opinie, îţi dai automat seama că dispui deja de toate lucrurile de care ai nevoie şi că în afara lor nu mai ai nevoie de nimic altceva. Te integrezi astfel în fluxul universal al vieţii şi toate lucrurile de care ai nevoie îţi ies în mod natural în cale, fără niciun efort din partea ta.
Există numeroase programe şi amintiri care rulează constant în mintea ta, atât în cea conştientă cât şi în cea subconştientă. Multe dintre ele îţi spun că este imposibil să ai succes şi să obţii bani făcând ceea ce îţi place cu adevărat.
Lasă-te întotdeauna călăuzit de pasiunile tale. Ştiu, acest lucru înseamnă să ai ÎNCREDERE în necunoscut. Tu nu poţi şti de la bun început încotro te îndrepţi, iar încrederea în inima ta poate fi înfricoşătoare, dar rezultatele pozitive sunt absolut garantate.

Implinirea viselor necesită uneori multă muncă, dar este vorba de activităţi pe care nu le poţi identifica cu efortul, căci îţi plac prea mult. Pentru a avea succes trebuie să fii perseverent şi să porneşti de la premisa că eşti dispus să faci orice pentru a te elibera.
Iţi reamintesc în această direcţie că luciditatea (conştiinţa de sine) are o valoare terapeutică. De aceea, fa tot ce îţi stă în puteri pentru a deveni mai conştient şi pentru a observa cu detaşare viaţa, fără judecăţi critice şi fără opinii subiective. Observă-ţi gândurile şi acţiunile, şi integrează-te cât mai bine în momentul prezent. Nu te lăsa călăuzit şi controlat de vechea ta programare. Singura modalitate de a face acest lucru constă în reînregistrarea programelor tale.
Intr-adevăr, dacă dorim să ne schimbăm viaţa, noi trebuie să ne reprogramăm. Realitatea noastră exterioară nu este altceva decât o reflexie a acestor programe din trecut care rulează încontinuu în mintea noastră subconştientă. Ea nu este niciodată cauzată de alţi oameni. Vestea cea bună este că noi putem renunţa la programele care nu mai funcţionează pentru noi, chiar dacă nu ştim nici măcar că le avem.
Tot ce trebuie să facem este să ne asumăm în proporţie de sută la sută responsabilitatea pentru ele, iar apoi să ne detaşăm de ele.
Tu cui eşti dispus să îi acorzi atenţia ta? Celor care îţi spun că nu este posibil să faci ceea ce îţi place cu adevărat? Eşti de acord să demonstrezi întregii lumi acest lucru prin eşecul tău? Dacă da, doresc să-ţi reamintesc că vocile aşa-zis „exterioare” pe care le auzi nu sunt deloc exterioare, ci sunt simple reflexii ale programelor subconştiente din mintea ta. Eşti dispus să renunţi la aceste gânduri care nu te mai ajută cu nimic? Ele te-au condus în locul în care te afli la ora actuală; de aceea, mulţumeşte-le, iar apoi elibe- rează-te de ele. Dacă te confrunţi cu dificultăţi pe calea ta către descoperirea de sine, mulţumeşte-le cu iubire, căci ele te ajută să avansezi mai rapid.
Uneori ai nevoie de un mic brânci pentru a merge înainte, iar Dumnezeu te ajută în această direcţie, scoţându-ţi în cale oameni care te forţează să o apuci în direcţia justă. Lasă-te dus de val şi nu mai opune rezistenţă în faţa acestor momente.
Dacă doreşti să cunoşti succesul adevărat, este esenţial să te eliberezi de amintirile şi de programele pe care le rulează încontinuu mintea ta subconştientă. In acest scop, foloseşte tehnica Ho’oponopono şi purifică-te. Spune-le „mulţumesc” programelor tale şi oferă-i lui Dumnezeu permisiunea de a le şterge. De pildă, dacă ai anumite convingeri legate de resursele de care ai avea nevoie pentru a obţine succesul, conştientizează faptul că aceste convingeri sunt simple amintiri din mintea ta subconştientă. Unele dintre ele au ajuns pe nivelul minţii conştiente, în timp ce altele continuă să se deruleze în fundalul acesteia, pe un nivel la care nu ai un acces conştient. Cu alte cuvinte, nici măcar nu ştii că le ai, dar ele continuă să îţi şoptească la ureche ce trebuie şi ce nu trebuie să faci. Cine ştie? Poate că ai deja succes, dar nu eşti conştient de acest lucru, căci nu te simţi niciodată satisfăcut şi te
concentrezi întotdeauna numai asupra lucrurilor de care nu dispui încă, nu asupra celor pe care le ai.
Dacă vei accepta să te eliberezi de convingerile tale sub- conştiente, te vei putea bucura de fiecare pas al călătoriei şi vei înţelege că ai deja succes, căci nu mai eşti sclavul opiniilor şi prejudecăţilor tale. Eliberează-te de acestea şi fa ceea ce îţi place cu adevărat. în acest fel, vei atrage mult mai rapid succesul în viaţa ta, mergând pe o cale infinit mai uşoară.

Mabel Katz

vivre.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.