Punctul meu de forţă este în prezent?

10251923_715521658494010_1024023556626531659_nJerry: Abraham, există o propoziţie în cărţile lui Seth care spune: Punctul vostru de putere este în prezent. Ce înseamnă asta pentru voi?
Abraham: Fie că vă gândiţi la ceva care se petrece chiar acum sau la ceva care s-a petrecut în trecut, sau la ceva care v-ar plăcea să apară :m viitor – voi realizaţi actul de a gândi chiar acum. Voi emiteţi vibraţia gândului vostru în momentul prezent, şi Legea Atracţiei răspunde întotdeauna vibraţiei acestui gând de acum; prin urmare puterea de a crea se află în prezent.
De asemenea este util de înţeles faptul că emoţia apare ca urmare a gândului vostru cunent, fie că el vizează aspecte din trecut, prezent sau viitor. Cu cât este mai mare emoţia pe care o simţiţi, cu atât mai puternic este gândul vostru, şi cu atât mai iute atrageţi în viaţa voastră lucrurile care se potrivesc esenţei acelui gând.
Puteţi să vă amintiţi o ceartă avută cu cineva în urmă cu mulţi ani sau cu cineva care a murit de zece ani, dar atunci când vă amintiţi de ceartă în prezent, activaţi acea vibraţie acum, şi punctul vostru de atracţie este afectat de prezent.

Cum a apărut primul lucru negativ?
Jerry: M-am întrebat adesea cum au apărut prima boală sau primul lucru negativ. Este: adevărat că aproape orice lucru a apărut mai întâi sub formă de gând? Cu alte cuvinte, la fel ca în cazul electricităţii, mai întâi a fost gândul iar apoi a apărut iluminatul electric, şi deci avansarea fie în boală, fie în lucruri bune şi interesante reprezintă doar un pas, sau un gând, mai departe de ceea ce a fost conceput înainte în minte?
Abraham: Toate lucrurile – fie că le apreciaţi ca fiind bune sau rele – sunt doar următorul pas logic din punctul în care vă aflaţi .în mod curent.
Ai dreptate atunci când crezi că gândul apare primul.
Mai întâi este gândul, apoi formele gând şi apoi materializarea. Situaţia voastră curentă este o platformă de experienţe care vă inspiră următorul gând şi apoi următorul.
Atunci când vă veţi da seama că puteţi alege să aveţi aşteptări pozitive sau negative, dar că în ambele cazuri
Legea Atracţiei va adăuga forţă gândului până când acesta se va manifesta în cele din urmă, poate veţi dori să fiţi mai conştienţi în ceea ce priveşte direcţionarea gândurilor voastre. De aceea creşte numărul diferitelor lucruri – atât dorite cât şi nedorite. Altfel spus, bolile cresc şi ajung tot mai numeroase pe măsură ce oamenii se focalizează din ce în ce mai mult asupra bolilor.

Imaginaţia nu este acelaşi lucru cu vizualizarea?

Jerry: Abraham, cum aţi descrie termenul imaginaţiei? Ce înseamnă el pentru voi?
Abraham: Imaginaţia reprezintă amestecul şi compactarea gândurilor în diferite combinaţii. Este similară cu observarea unei situaţii. Totuşi, în imaginaţie creaţi imaginile în loc să priviţi ceva din realitatea voastră curentă.
Unii folosesc cuvântul vizualizare, dar vrem să facem această distincţie subtilă: vizualizarea este adesea doar amintirea a ceva ce aţi observat cândva. Prin imaginaţie noi ne referim la a aduce în mod intenţionat toate componentele laolaltă în minte pentru a crea scenariul dorit.
Cu alte cuvinte, focalizarea cui intenţia de a induce emoţii pozitive. Atunci când folosim termenul imaginaţie, vorbim într-adevăr despre a Crea la voinţă propria voastră realitate.
Jerry: Dar cum poate cineva să vizualizeze sau să îşi imagineze ceva ce nu au văzul încă, cum ar fi un partener pe care şi l-ar dori, sau un copdl pe care ar vrea să îl nască sau o carieră la care nu s-au gândit niciodată?
Abraham: Atunci când observaţi ceea ce se află în jurul vostru, adunaţi în mod intenţionat şi meditaţi asupra acelor aspecte ale vieţii care viise par atrăgătoare. Observaţi zâmbetul frumos pe care vi-l dăruieşte cineva sau casa minunată în care locuieşte. însemnaţi-vă mental sau în scris lucrurile care vă plac în lumea voastră, şi apoi amestecaţi aceste componente în minte, creând scenarii şi versiuni care vă fac plăcere. Nu căutaţi modele de roluri perfecte deoarece sunteţi unici şi sunteţi creatorii propriei voastre realităţi unice.

Cu timpul veţi descoperi sau vă veţi aminti că această artă a imaginaţiei poate să vă aducă rezultate plăcute în modul de a trăi, dar arta imaginaţiei este de asemenea foarte amuzantă şi distractivă. Atunci când începeţi zicând „Vreau să ştiu ce îmi doresc”, veţi începe să atrageţi, conform Legii, tot soiul de exemple. Şi pe măsură ce adunaţi datele care vin spre voi, lăsaţi ca intenţia voastră dominantă, de fiecare zi, să fie căutarea lucrurilor pe care le doriţi. Atunci puteţi să vă uitaţi în jurul vostru şi să vedeţi în ceilalţi acele trăsături sau caracteristici pe care v-ar plăcea să le găsiţi la propriul partener sau coleg de muncă. Cu adevărat, modelul perfect pentru voi, indiferent de subiect, nu există- voi sunteţi cei care îl creaţi.

Related:  Suferința nu este necesară

Uneori auzim spunându-se: „Eu am vrut să fiu bogat, şi atunci am întâlnit un om care era bogat, dar avea o sănătate precară şi o căsnicie putredă, şi de atunci am asociat prosperitatea cu sănătatea proastă şi cu căsnicia ratată, aşa că acum nu mai doresc prosperitate.” Şi noi spunem: adună datele referitoare la prosperitate dacă vrei, şi lasă la o parte sănătatea proastă şi căsnicia problematică.

Jerry: Deci putem vizualiza laolaltă ca un mozaic toate calităţile dorite ale partenerului sau copilului, sau slujbei, pe care ni le dorim?
Abraham: Da. Şi acesta este adevăratul scop al Atelierului. Este locul în care puteţi merge netulburaţi şi
începe să alcătuiţi imagini în mintea voastră.
Jerry: Deci nu este obligatoriu să fie ceva care a existat sau există deja; trebuie să fie doar ceea ce simţim acum că vrem să experimentăm?
Abraham: Pe măsură ce lucraţi în Atelierul vostru, veţi descoperi că în majoritatea cazurilor lucrurile nu apar brusc. Veţi şti când sunteţi gjata pentru că vă veţi simţi entuziasmat… Aţi lucrat vreodată la un proiect la care v-aţi gândit şi iar v-aţi gândit, şi brusc aţi spus: „Am o idee grozavă!” Acea senzaţie de Am o idee grozavă! Este punctul vostru de lansare a creaţiei voastre. Cu alte cuvinte, aţi tot brodat gânduri în mintea voastră până când aţi devenit atât de precişi încât atunci când aţi găsit combinaţia perfectă de gânduri, Fiinţa voastră Interioară v-a oferit emoţia care să vă spună: Da, asta e! Acum: ai găsit! Şi astfel, scopul Atelierului este de a vă gândii la tot felul de lucruri până când apare acea senzaţie că aveţi ideea cea grozavă.
Jerry: Care este cea mai obişnuită cauză pentru care nu s-a materializat încă o intenţie puternică pe care am vizualizat-o?
Abraham:Dacă v-aţi vizualizat cu puritate intenţia, atunci trebuie să apară, şi încă repede. Puritatea vizualizării este cheia, şi prin aceasta ne referim la a trimite pur şi simplu gânduri doar în direcţia a ceea ce vă doriţi. Atunci când spuneţi: „Eu vreau, dar…“ şi adăugaţi acel dar, vă anulaţi, sau distrugeţi intenţia chiar de îndată ce s-a născut.
Adesea voi emiteţi tot atât de multe, ba chiar mai multe gânduri referitoare Ia absenţa a ceea ce doriţi decât la prezenţa a ceea ce doriţi. Dacă ceva ce vă doriţi întârzie să apară, aceasta se poate pstrece dintr-un singur motiv: Vă petreceţi mai mult timp fosalizându-vă asupra absenţei sale decât asupra prezenţei mie.

Dacă aţi putea să identificaţi ceea ce vă doriţi şi apoi în mod intenţionat să vă gândiţi clar la aceasta până când obţineţi ce vă doriţi, esenţa tuturor lucrurilor pe care le doriţi va fi a voastră în scurtă vreme. Dacă aţi putea să vă petreceţi timpul creând pura viziune a ceea ce vă doriţi, în loc să acordaţi atenţie realităţii a ceea-ce-este, aţi atrage mai mult din ceea ce vă doriţi în loc să atrageţi mai mult din ceea-ce-este deja. Este doar o chestiune de schimbare a punctului magnetic de atracţie.
Luaţi-vă privirea şi gândurile de la ceea-ce-este. şi aţintiţi-le numai asupra a ceea ce vă doriţi acum. Cu cât vă gândiţi şi vorbiţi mai mult despre ceea ce vă doriţi, cu atât mai iute va fi al vostru.

Procesul „Atelierului creativităţii al lui Abraham

Acesta este procesul: în fiecare zi veţi intra într-un fel de Atelier al Creativităţii – nu pentru o durată lungă de timp – 15 minute sunt o bună perioadă, maximum 20. Acest Atelier nu trebuie să fie în acelaşi loc în fiecare zi, dar este bine să fie într-un loc în care să nu fiţi distraşi sau întrerupţi.
Acesta nu este un spaţiu în care veţi intra într-o stare modificată de constiintă; nu este o stare meditativă. Este o stare în care vă veţi gândi la, ceea ce vă doriţi cu atâta claritate, încât Fiinţa voastră Interioară vă va oferi o emoţie care să confirme aceasta. înainte de a începe acest proces este important să fiţi fericiţi, pentru că dacă intraţi acolo fiind nefericiţi sau nesimţind nicio emoţie, atunci munca voastră nu va face prea multe parale, pentru că forţa voastră de atracţie nu va fi prezentă. Atunci când spunem „fericiţi” nu vorbim de acel entuziasm care ne face să ţopăim. Ne referim la sentimentul acela de a avea inima uşoară, acea senzaţie că totul e bine. Şi de asemenea, vă recomandăm să faceţi tot ceea ce este nevoie pentru a avea această stare. Pentru fiecare dintre voi este altfel.
…pentru Esther, ascultarea muzicii este o modalitate foarte rapidă de a obţine acel sentiment de uşurare şi bucurie – dar nu orice muzică, şi nici chiar aceeaşi muzică tot timpul. Unii dintre voi obţin acest sentiment jucându-se cu animalele sau fiind lângă o apă în mişcare, dar odată ce aţi obţinut acel sentiment, aşezaţi-vă – şi acum începe Atelierul vostru.

Related:  Banii

Rolul vostru în acest Atelier este de a asimila informaţiile pe care le-aţi adinnat din experienţele voastre de viaţă (pe măsură ce aţi interacţionat cu alţii şi v-aţi mişcat de colo-colo prin mediul vostru fizic). Rolul vostru este să adunaţi laolaltă datele într-un soi de imagine a voastră, una care să vă mulJţumească şi să vă satisfacă.
Experienţa voastră de viaţă din afara Atelierului vă va fi de mare folos, deoarece pe: parcursul zilei, indiferent ce faceţi – că mergeţi la slujbă; că munciţi în jurul casei; că interacţionaţi cu partenerul, prietenii, copiii sau părinţii voştri – dacă vă veţi folosi timpul cu intenţia de a aduna date şi de a privi lucrurile care vă plac, cu scopul de a le aduce în Atelierul vostru – atunci veţi vedea cum fiecare zi poate deveni distractivă.

Aţi mers vreodată la cumpărături aşa, într-o doară, cu câţiva hani în buzunar şi dorinţa de a cumpăra ceva? Şi pe când vă uitaţi în jur, deşi erau multe lucruri pe care nu le doreaţi, intenţia voastră a fost de a găsi ceva pe care voiaţisă vă cheltuiţi banii? Ei bine, exact acesta este modul în care am vrea să priviţi fiecare zi a vieţii voastre… de parcă aţi avea buzunarul plin de lucruri pe care aţi dori să le daţi în schimbul acestor date pe care le adunaţi.
De exemplu, puteţi vedea pe cineva a cărui personalitate este plină de veselie. Adunaţi această informaţie, cu intenţia de a o aduce mai târziu în Atelierul vostru. Puteţi vedea pe cineva conducând un autovehicul care v-ar plăcea să îl aveţi; adunaţi această informaţie. Puteţi vedea o profesie care vă place…indiferent ce vedeţi, dacă vă place, ţineţi minte. (Puteţi chiar să îl scrieţi pe hârtie.)

Pe măsură ce vedeţi ceva ce credeţi că v-ar plăcea să fie în viaţa voastră, imaginaţi-vă cum adunaţi acea informaţie într-un soi de bancă a minţii. Şi apoi, când intraţi în Atelierul vostru, puteţi începe să asimilaţi datele, şi făcând aceasta, veţi construi o imagine a voastră din care veţi începe să atrageţi în viaţa voastră esenţa a ceea ce v-a făcut plăcere.

Dacă sunteţi în stare să pricepeţi că adevărata voastră muncă – indiferent ce alte activităţi realizaţi – este de a vă uita în jur după lucruri pe care le doriţi, cu intenţia de a le aduce în atelierul vostru pentru a crea viziunea proprie de la care veţi începe să atrageţii – atunci veţi ajunge să ştiţi că nu există absolut nimic ce nu puteţi fi, face sau avea.

Acum sunt în Atelierul Creativităţii
Şi acum vă simţiţi fericiţii, şi staţi aşezaţi undeva în Atelierul vostru. Iată un exempliu de muncă pe care o puteţi desfăşura în propriul Atelier ai Creativităţii:

-Imi place să fiu aici; recunosc valoarea şi puterea acestui timp. Mă simt foarte bine când sunt aici.
Mă văd pe mine însumi într-un fel de bloc de ansamblu, pe care ştiu că l-am creat eu însumi, după dorinţa mea. în acest tablou al meu sunt plin de energie – neobosit şi mă  mişc prin viaţă fără a întâmpina rezistenţă. In timp ce mă văd intrând şi ieşind din maşinu meaf intrând şi ieşind din clădiri, camere, discuţii şi experienţe de viaţă, mă văd „curgând” fără efort, confortabil şi fericit.

Related:  Rugaciune catre Creator

Mă văd pe mine însumi atrăgându-i doar pe cei care sunt în armonie cu intenţiile mele din acel moment Şi cu fiecare moment îmi este din ce m ce mai limpede ce anume îmi doresc. Atunci când mă urc în maşină şi plec undeva, mă văd ajungând sănătos şi reîmprospătat, la timp, pregătit pentru orice va trebui să fac acolo. Mă văd îmbrăcat la perfecţiune aşa cum îmi doresc. Şi e plăcut de ştiut că nu contează ceea ce aleg alţii sau chiar ce ar putea alţii să gândească despre ceea ce am ales eu.
Ceea ce contează este câ eu sunt mulţumit cu mine însumi, şi după cum mă văd, chiar aşa sunt .

Recunosc că sunt nelimitat în toate aspectele vieţii mele… am un cont bancar nelimitat, şi pe când mă văd
trecând prin experienţele vieţii, este îmbucurător să ştiu că pot alege orice fără a fi limitat de bani. Iau toate hotărârile având ca şi criteriu dacă vreau sau nu să trăiesc lucrul acela – nu dacă pot sau nu să îmi permit acea experienţă.

Pentru că ştiu că sunt un magnet care atrage, în orice moment, prosperitatea, sănătatea şi relaţiile pe care le doresc.
Aleg abundenţa absolută şi continuă, pentru că înţeleg că nu există vreo limită a abundenţei în Univers, şi că prin faptul că eu atrag spre mine abundenţa nu limitez pe altul…
Este suficient pentru toţi. Cheia este ca fiecare dintre noi să vadă şi să vrea ceea ce îşi doreşte – şi atunci va începe să atragă acele lucruri. Şi astfel, am ales sa fiu nelimitarea,- nu neapărat în mare taină – căci înţeleg că am puterea de a atrage orice aşa cum îmi doresc. Şi atunci când mă gândesc la alt lucru pe care mi-l doresc, banii curg spre mine cu uşurinţă, astfel încât am o rezervă nelimitată de abundenţă şi prosperitate.

In fiecare domeniu al vieţii mele există anumite aspecte care sunt din abundenţă… Mă văd înconjurat de alţii care, asemenea mie, îşi doresc să crească; şi care sunt atraşi către mine prin dorinţa mea de a-i lăsa să fie, să facă sau să aibă orice, aşa cum vor ei; şi nu am nevoie să atrag acele lucruri pe care le-ar alege ei, dar care mie nu-mi plac. Mă văd interacţionând cu ceilalţi; vorbind\ râzând şi bucurându-mă de ceea ce este perfect în ei, în timp ce ei se bucură de ceea ce este perfect în mine. Noi toţi ne apreciem unul pe celălalt, şi nmunul dintre noi nu critică sau observă acele lucruri care nu-i plac.

Mă văd perfect sănătos. Mă văd având prosperitate absolută. Mă văd plin de viaţăt apreciind din nou această viaţă fizică pe care am dorit-o aşa de mult încât am hotărât să fiu o fiinţă încarnată. Este nemaipomenit să fii aici ca şi fiinţă încarnată, luând hotărâri cu acest creier fizic, dar accesând puterea Universului prin puterea Legii Atracţiei.
Şi din această minunată stare de a Fi atrag acum lucruri care sunt asemenea ei. E bine. Este distractiv. îmi place foarte mult.
Voi părăsi acest Atelier şi îmi stabilesc pentru restulzilei să caut mai multe lucruri care îmi plac. Este bine de ştiut că dacă văd pe cineva pvosper dar bolnav, nu este nevoie să aduc întreg ansamblul în Atelierul meu, ci doar partea care îmi place. Aşa că voi aduce exemplul prosperităţii, şi voi da de-o parte exemplul cu boala. Munca mea este, pentru moment, încheiată.
Abraham Hicks

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.