Stimularea fortei Kundalini prin respiratie

vivre.ro
vitamix.ro

kundaliniDupă tradiţia hindusă omul posedă în măduva spinării trei canale de natură eterică: în centru se află Suşumna, la stânga Ida şi la dreapta Pingala. Prin poziţii adecvate, exerciţii de respiraţie şi meditaţie, yoghinul reuşeşte să trezească forţa care este încă somnolentă în chakra Muladara, situată la baza coloanei vertebrale; această forţă, numită Şarpele Kundalini, se ridică prin canalul Suşumna, trece prin diferitele chakre: Svadistana, Manipura, Anahata, Vişuda,Ajna, pe care le pune în mişcare pentru a atinge în final chakra Sahasrara în vârful capului. La acest nivel, ea ţâşneşte ca un fascicol de lumină .

Yoghinul care a ajuns să dirijeze Kundalini până la chakra Sahasrara posedă cele mai mari puteri. Dar evident, înainte de a ajunge acolo, este necesar o întreagă disciplină şi, în ciuda acestei discipline, foarte puţini yoghini reuşesc să dirijeze această forţa Kundalini până la nivelul creştetului.

Se poate întâmpla ca, trezind prematur sau involuntar Kundalini, anumite persoane care nu sunt în prealabil purificate sau nu au dobândit o suficientă stăpânire de sine să fie doborâte de această forţă, fiindcă ea este îngrozitoare, şi omul care nu o domină poate fi distrus, nu numai fizic ci şi psihic. Este deci mult mai înţelept să nu căutaţi să treziţi prematur forţa Kundalini. Dar acela care s-a pregatit ani în şir, o poate face fără pericol, iar una dintre metodele cele mai eficace este respiraţia, fiindcă cele două nări sunt în legătură cu curenţii Ida (feminin) şi Pingala (masculin); aceşti curenţi, stimulaţi prin respiraţie, pot la rândul lor stimula Kundalini. Şarpele Kundalini, supranumit lumina verde (laserul), se ridică deci în măduva spinării şi urcă până la nivelul creierului unde se uneşte cu principiul masculin Şiva. Atunci este Victoria, unirea celor două principii, iar Iniţiatul care a reuşit realizarea acestei uniuni, poate proiecta focul.

Exerciţii de respiraţie pentru stimularea curenţilor Ida (feminin) şi Pingala (masculin) stimuland apoi Kundalini

edenboutique.ro/

Descrierea exerciţiului:
1. Astupaţi nara stângă şi inspiraţi profund aerul prin nara dreaptă numarând 4 timpi.
2. Ţineţi-vă respiraţia 16 timpi.
3. Astupaţi nara dreaptă şi expiraţi prin nara stângă numărând 8 timpi.
Reîncepeţi exerciţiul inversând:
1. Astupaţi nara dreaptă şi inspiraţi aerul prin nara stângă 4 timpi.
2. Ţineţi-vă respiraţia 16 timpi.
3. Astupaţi nara stângă şi expiraţi pe dreapta 8 timpi.
Exerciţiul se repetă de 6 ori pentru fiecare nară.
Cei care pot vor dubla timpii: 8-32-16.
Omraam Mikhael Aivanhov

Related:  Sanatate cu frunze verzi : mararul,patrunjelul,telina
melimeloparis.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro