Cum iti pastrezi atitudinea pozitiva

WRTIYQNADOVIntrebare: Cum imi pot pastra eu atitudinea pozitiva atunci cand partenerul meu este focalizat in mod predominant asupra lipsurilor si nu face niciun efort de a-si schimba aceasta atitudine negativa ? Este greu sa nu simti la randul tau lipsurile atunci cand cel cu care traiesti insista mereu asupra lor .

Abraham : Noi stim foarte bine ca este infinit mai usor sa te simti bine atunci cand vezi sau auzi ceva care te face sa te simti bine. Pe de alta parte ,este extrem de eliberator daca iti poti demonstra tie insuti ca tu ai capacitatea de a te simti bine chiar si in situatii in care cei din jurul tau nu se simt .
De altfel,daca vei incerca ,vei descoperi ca este infinit mai usor sa inveti sa-ti redirectionezi gandurile decat sa incerci sa il schimbi prin actiunile tale pe cel (sau pe cei ) cu care traiesti.Chiar daca este vorba de o singura persoana ,este imposibil sa o schimbi astfel incat sa te simti tot timpul bine in preajma ei,si oricum,exista multe alte persoane fata de care reactionezi din punct de vedere emotional.Daca vei face efortul de a-ti redirectiona gandurile catre diferite lucruri care iti fac placere , oamenii care te nemultumesc ( sau aspectele lor neplacute ) vor iesi de la sine din experienta ta de viata . Ei exista in viata ta numai datorita atentiei pe care le-o acorzi ( lor sau aspectelor lor neplacute pe care le manifesta ).

loading...

Multi oameni nu sunt de acord cu aceasta afirmatie atunci cand o aud prima data ,intrucat cred ca aspectele neplacute apar in viata lor din cauza celor din jur : „Sotul meu abuziv ma determina sa traiesc o experienta neplacuta”. Noi dorim insa ca voi sa intelegeti ca daca va veti folosi puterea de focalizare pentru a va retrage atentia de la aspectele negative ( cum ar fi abuzurile sotului ) ,orientand-o in schimb asupra celor pozitive , aspectele negative vor disparea de la sine din experienta voastra de viata . Este foarte eliberator sa descoperi ca aspectele negative nu raman in experienta ta de viata decat datorita atentiei pe care le-o acorzi , continuand astfel sa le inviti in viata ta .

Noi recunoastem ca nu este deloc usor sa te focalizezi asupra unor ganduri pozitive atunci cand te afli intr-o situatie negativa , mai ales la inceput. De aceea , momentul ideal pentru a incepe sa iti redirectionezi gandurile nu este acela in care te afli in plina situatie negativa. Este mult mai usor sa iti cultivi astfel de ganduri pozitive atunci cand esti singur: incepe intotdeauna prin a-ti aduce aminte de o situatie in care te-ai simtit cu adevarat bine in preajma unei persoane. Daca nu reusesti sa iti aduci aminte niciun astfel de moment , gandeste-te la altceva . Primul lucru de la care trebuie sa pornesti pentru a intrerupe un trend mental negativ si pentru a-l inlocui cu unul pozitiv consta in a accepta faptul ca gandurile tale creeaza realitatea pe care o traiesti. In continuare , tu accepti faptul ca ai puterea de a-ti redirectiona aceste ganduri. In sfarsit, ai nevoie de vointa de a-ti reorienta gandurile in directia dorita de tine ( care te face sa te simti bine ), pana cand in mintea ta se creaza un tipar mental nou.

Unul din aspectele cele mai minunate ale procesului de schimbare deliberata a orientarii gandurilor este acela ca Legea Atractiei iti va oferi pe loc dovezi ale schimbarii in bine a vibratiei tale . Oricat de greu de rupt ar fi vechile tipare mentale si oricat de des ai recadea in ele , dovezile efortulu pe care l-ati depus iti vor parea de necontestat. In acest fel, nu va trece mult timp si vei constata ca toate relatiile tale se vor imbogati , cu un efort mult mai mic decat cel depus pentru a suporta o conversatie negativa sau pentru a incerca sa schimbi comportamentul celuilalt.

Scurt exercitiu pentru culcare , care iti poate transforma relatia

Daca inainte de culcare ,in timp ce stai intins pe pat , te vei gandi la un eveniment din trecut sau din prezent care te-a facut sa te simti bine , ori chiar la un potental eveniment din viitor care te-ar putea face sa te simti bine , tu vei pune bazele vibratiei cu care te vei trezi dimineata. A doua zi , imediat dupa ce te trezesti , incearca sa iti aduci aminte la ce te-ai gandit inainte de culcare si fa efortul de a cultiva din nou acele ganduri pozitive . Acest exercitiu va schimba radical reactiile oamenilor fata de tine de-a lungul noii zile care incepe . Daca il vei practica seara de seara , iar apoi dimineata dupa dimineata , in viata ta vor apare noi parteneri , iar relatiile tale se vor imbunatati semnificativ .

Abraham

-Să nu uiţi niciodată că cele mai frumoase zile nu sunt niciodată frumoase pentru toţi!
-Când fratele tău te obideşte pe nedrept, ar trebui să suferi mai mult pentru el decât pentru tine.
-Nu trebuie să ne mirăm, nici să ne plângem de nerecunoştinţa semenilor.Recunoştinţa este mai rară decât binefacerea şi mai presus de ea.
-Când cineva ne dovedeşte recunoştinţa el ne dăruieşte mai mult decât i-am dat.
Monseniorul Vladimir Ghika

Interesant de citit si:
Related:  Conştientizarea metafizică a sănătăţii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.