Curiozitati despre corpul nostru

1.Daca ai mancarime in gat,scarpina te in ureche.
Apăsarea nervilor din ureche genereaza un reflex imediat in gat care produce spasme si ameliorează disconfortul.
2.Pentru a auzi mai bine foloseste doar o ureche.
Daca esti in discoteca si nu auzi ce ti se spune,intoarce capul si asculta cu urechea dreapta,pentru ca ea distinge mai usor conversatiile;cu cea stanga poti identifica mai bine cantecele cu sunete joase.
3.Cand simt nevoia sa urinezi si nu ai unde gandeste-te la sex,asa creierul este intretinut si stressul coboara de intensitate.
4.Daca aveti un nas infundat apasati cerul gurii si partea superioara a nasului.atingeti cerul gurii cu limba puternic si cu un deget apasati partea superioara a nasului exact sub sprancene,asa permitem secretiilor sa se miste si sa putem respira.
5.Daca ai acid la stomac dormi pe partea stanga.Asa permiti sa se formeze un unghi intre stomac si esofag,pentru ca acizii sa nu urce spre gat.
6.Cand te doare o masea freaca un cub de gheata in palma.trebuie sa treci bucata de gheata peste zona care este in forma de V-intre degetul mare si aratator pe dosul palmei.Durerea se reduce cu 50%,acest sector este conectat cu receptorii de durere ai fetei.
6.Cand te arzi apasa rana cu un deget,dupa ce dezinfectezi zona afectata,preseaza cu mana acel loc.Asa va reveni la temperatura initiala si nu se fac besici.este vorba de arsuri pe suprafete mici.
7.Cand ai baut peste masura si ametesti,sprijina mana pe o suprafata stabila.Creierul va recupera senzatia de echilibru.
8.Pentru a ti controla bataile cardiace cand esti nervos,pune degetul mare in gura si sufla,inima reduce miscarea rapida datorita respiratiei.
9.Cand iti amortesc bratele si picioarele,misca capul…cand este vorba de brat(e),misca intr o parte si cealalta capul si in mai putin de un minut isi revin perfect,extremitatile superioare amortesc din cauza cervicalelor..cand este vorba de picior incearca sa pasesti cateva secunde.
10.Pentru a ne mentine cat mai mult timp sub apa inainte de a ne scufunda,respiratiile foarte rapide,multe si puternice pentru a disparea acidul din sange,acesta fiind motivul senzatiei de inec.
11.Tot ce memoram inainte sa adormim,ne va fi mai usor sa ne reamintim.

Related:  Dictionarul bolilor -vindecare fara pastile

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro