Sănătatea holistică

vivre.ro

Sănătatea este echilibrul ideal intre toate părţile importante ale fiinţei noastre – corp, minte şi suflet -, in strinsă legătură cu mediul inconjurător şi cu tot ceea ce intilnim in evoluţia noastră. Vindecarea inseamnă plenitudine – insă nu doar acea plenitudine care se manifestă şi este trăită in viaţa fizică. Ea cuprinde intreaga noastră esenţă – fizică, emoţională, mentală şi spirituală. Ignorarea oricărui aspect determină o lipsire de sănătate a propriei fiinţe.

Toate căile de dezvoltare spirituală ne spun să privim in interiorul nostru. La fel trebuie să facem şi cind este vorba de orice problemă legată de sănătate. Orice formă de vindecare vine dinlăuntrul nostru ! Corpul se vindecă singur. Cu toate acestea, vindecarea poate fi iniţiată dintr-o sursă exterioară, folosită pentru a pune in mişcare procesul de insănătoşire.

Inainte de manifestarea oricărei forme de vindecare, se impun in prealabil unele condiţii:

edenboutique.ro/

• Individul trebuie să-şi înţeleagă propriile structuri fundamentale de sănătate – inclusiv elementele de forţă şi de slăbiciune.

Trebuie să reuşim să ne cunoaştem corpul şi modul său de a răspunde influenţelor exterioare, principalele lui forţe şi slăbiciuni, capacităţile noastre. De cele mai multe ori, simptomele de boală apar in zonele mai slăbite ale organismului, care pot fi rezultatul stresului sau chiar al unor predispoziţii genetice.

Această predispoziţie nu este acelaşi lucru cu „a fi destinat imbolnăvirilor”. Avem liberul arbitru şi chiar dacă s-ar putea ca o zonă a corpului nostru să fie mai firavă din punct de vedere biologic, asta nu inseamnă neapărat că ne vom imbolnăvi. Dacă sintem conştienţi de asemenea slăbiciuni sau predispoziţii, putem lua măsuri pentru a intări zonele respective, protejindu-ne astfel impotriva eventualelor dezechilibre. in ciuda rolului geneticii in formarea structurilor fundamentale de sănătate, avem totuşi o extraordinară capacitate de a produce modificări in aceste structuri. Trebuie să reuşim să inţelegem felul in care acţionează toate elementele corpului nostru.

• Individul trebuie să înveţe să vadă toate condiţiile fizice ca simptome.

Orice dezechilibru fizic, afecţiune sau boală este pur şi simplu un simptom – altceva (fie că e vorba de structura emoţională sau mentală, de stres etc.) a favorizat şi declanşat simptomul fizic.
De foarte multe ori ignorăm structurile noastre negative şi dezechilibrele, pină cind problema capătă amploare. in majoritatea cazurilor, afecţiunea fizică este o „atenţionare” energică din partea corpului fizic. Este felul său de a ne spune că ceva a scăpat de sub control.

• Individul trebuie să-şi asume responsabilitatea şi să caute terapii alternative care să influenţeze întreaga fiinţă.Trebuie să fim dispuşi să ne extindem perspectivele şi să aplicăm terapiile alternative necesare pentru restabilirea sănătăţii şi a echilibrului la toate nivelurile. Asemenea metode nu au intotdeauna efect imediat şi nici nu sint uşor de aplicat – dar, folosite corect, de cele mai multe ori sint eficiente in eliminarea simptomelor şi a cauzelor lor.

Intotdeauna există tratamente alternative. Există numeroase metode de vindecare, terapii şi remedii.

Fiecare dintre noi trebuie să descopere metoda sau combinaţia de metode care se potriveşte cel mai bine propriului sistem energetic, fizic sau de altă natură. Uneori trebuie să imprumutăm din mai multe procedee pentru a pune la punct o sinteză eficientă numai pentru fiinţa noastră. Factorul important este găsirea celei mai benefice combinaţii de metode atunci cind avem nevoie de ea.

Pentru descoperirea terapiilor alternative care sint eficiente in cazul tău trebuie să iei in consideraţie toate aspectele fiinţei tale. Structurile tale emoţionale, de gindire, precum şi perspectivele tale spirituale sint la fel de importante pentru sănătatea ta ca şi starea fizică a diverselor sisteme,ţesuturi şi organe ale corpului. Dacă te preocupă să fii sănătos, să-ţi recapeţi sănătatea sau să
dobindeşti o mai bună stare de sănătate şi vitalitate, trebuie să ai in vedere intreaga fiinţă – de natură fizică sau subtilă.

• Individul trebuie să apeleze la bunul său simţ în menţinerea unei sănătăţi echilibrate.

Mulţi dintre cei care se incumetă pe căile spirituale au tendinţa să ignore aspectul fizic. Există concepţia greşită potrivit căreia dacă duci o viaţă spirituală, aceasta va avea grijă in mod automat şi de aspectul fizic. Adevărul este că amindouă ar trebui să fie in strinsă legătură. Toate vechile scripturi spun despre corp că este un templu. Acest templu are nevoie de ingrijiri. Indiferent cit de spirituale iţi sint gindurile, dacă nu acorzi atenţia cuvenită templului fizic, vor apărea probleme.
Adică trebuie avute in vedere cel puţin următoarele aspecte:
a) o alimentaţie adecvată;
b) exerciţii fizice adecvate ;
c) odihnă corespunzătoare;
d) o respiraţie corectă.
Poţi fi cea mai inzestrată şi mai spirituală persoană din lume – dacă nu urmăreşti toate cele patru aspecte in grija pe care o acorzi corpului, te vei imbolnăvi.

Ted Andrews

melimeloparis.ro savonnerie.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro