Cum sa-ti schimbi atitudinea cand nu poti schimba situatia

1380475_620369741340168_697508894_nCâteodată nu poti să schimbi împrejurările – sau nu este posibil destul de repede, sau poate doresti o schimbare mai putin drastică, dar tu încă vrei să fii mai fericit. Nu poti să obtii un nou job imediat sau te ciocnesti mereu de un prieten care te face să te simti prost, ce optiuni ti-au mai rămas?
Schimbă-ti perceptia, convingerea sau opinia fată de situatia dată – si aceasta te va ajuta să-ti schimbi atitudinea.

Filozoful grec Epictetus a făcut o afirmatie minunată cu mai mult de 2.000 de ani: „Oamenii sunt deranjati, nu de lucrurile care li se întâmplă, ci de principiile si opiniile pe care si le formează cu privire la acele lucruri. Când suntem împiedicati, sau tulburati, sau mâhniti, să nu atribuim altora acest fapt, ci doar nouă însine, adică propriilor noastre principii si opinii „.

Cum sa-ti schimbi atitudinea cand nu poti schimba situatia

Psihologul american Albert Ellis, celebru pentru dezvoltarea terapiei comportamentului emotiv- rational , a explicat că „modul în care” oamenii reactionează la evenimente este determinat în mare măsură de „punctul lor de vedere” asupra evenimentelor, si nu de evenimentele în sine.

Nu ai nici o idee cum să-ti schimbi perceptia si să-ti îmbunătătesti atitudinea ?

Iată cinci moduri usoare de a începe:

1. Recunoaste fată de tine însăti că nu esti fericit.
Nu poti schimba nimic dacă nu esti constient de faptul că ceva trebuie schimbat. Încetează să mai doresti ca lucrurile să fi fost altfel si preia controlul gândurilor si reactiilor la evenimente si oameni.

2. Realizează că a fi optimist este o alegere.
Nu te-ai născut cu o atitudine pozitivă sau negativă. Este ceva ce devii prin perspectiva experientelor tale. Foarte putine situatii sunt complet rele. Încercă întotdeauna să vii cu trei – cinci situatii provocatoare si notează-le asfel încât să-ti amintesti de ele.

3. Folositi cuvinte pozitive.
Folositi afirmatii de genul: „Sunt plin de sperantă,” sau, „Vom găsi o solutie,” pe tot parcursul zilei. Cuvintele pe care le utilizezi când vorbesti au un impact major asupra atitudinii si perspectivei emotionale.

Related:  Metatron - Banii si energia din spatele lor . Natura curgerii energiei

4. Stai cu prieteni care au o vibratie fericită.
Încearcă să te înconjuri de prieteni care emană energie pozitivă. Fii atent la cuvintele pe care le folosesc atunci când vorbesc cu tine despre ziua lor. Vei fi uimit cât de simplu este să te convingi dacă acestia au o influentă pozitivă sau negativă.

5. Fă o afirmatie în fiecare zi.
Găseste un citat care este semnificativ pentru tine si spune-l cu voce tare în fiecare dimineată. „Ceva minunat se va întâmpla astăzi,” trimite-ti energia într-o directie care este pozitivă si de viitor . Stiu că sună un pic „Zen” si oarecum mistic, dar este de fapt o metodă foarte simplă si eficientă pentru recalificarea subconstientul tău – si sustinută atât de cercetarea veche cât si de cea stiintifică.

Deci, data viitoare când te vei confrunta cu o situatie provocatoare, aminteste-ti aceste sfaturi pentru modelarea perceptiilor tale si îmbunătătirea atitudinii tale. Este posibil să nu fii capabil să o schimbi, dar poti să-ti alegi cu sigurantă răspunsul mental si fizic. Cu trecerea timpului, vei observa o schimbare reală în atitudinea ta, la fel prietenii si familia ta. 

Sursa: http://www.mindbodygreen.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.