Lectii de viata

1966879_275205789308629_824032681_n1. Încetează să mai cauti
„Esti deja liber si complet. Esenta ta este vastă, nelimitată, iar constiinta iluminată pe care o cauti este deja prezentă, chemându-te să vii acasă la propriul Sine… chiar acum.”
„Constientizează că ceea ce esti tu este strălucitor, nepretuit, nemaipomenit. Această esentă străluceste în fiecare dintre noi. Suntem cu totii diamante.”
„Nu trebuie să obtii nimic, doar relaxează-te… ceea ce vrei să obtii este deja aici… este ceea ce esti!”

2. Iubeste-te în totalitate
„Când esti dispus să aduci lumina iubirii asupra părtilor de care nu esti prea mândru – asupra părtilor neacceptate, neiubite, a emotiilor nedorite, în toate colturile întunecate ale sufletului tău – iubirea le va impregna, la va îmbrătisa, până când vei fi doar însăsi iubirea. Iubirea apare atunci când expui totul la lumină.”

3. Iertarea este cheia către libertatea interioară
„Foarte adesea facem greseala de a crede că iertăm pe celălalt de dragul său. Adevărul este că ori de câte ori iertăm si ne eliberăm de constiinta întregii povesti de care ne agătam si cu care ne hrăneam, noi suntem cei eliberati.”
„Iertarea este calea către libertate, dacă esti dispus să renunti la jocurile tale, să fii smerit, să te deschizi si să eliberezi durerea stocată si să permiti compasiunii naturale pentru ceilalti să apară. Smerenia este calea către adevărata iertare.”
„Puterea vindecătoare a iertării este palpabil de puternică. Ea vindecă trupuri. Vindecă vieti. Vindecă relatii. Poate vindeca natiuni întregi. Si este un adevărat dar pe care si-l poti oferi tie însuti.”

4. Ascultă-ti inima
„Nimeni nu-si poate spune ce este mai bine pentru tine. Ascultă-ti inima – ea stie care sunt actiunile perfecte. Când te simti încătusat, fără optiuni, ai încredere în ghidarea întelepciunii tale interioare. Doar ai încredere si abandonează-te.”

5. Ascultă-ti corpul
„Uneori suntem prinsi în confuzia mintii. Mintea este un loc înselător. Se schimbă permanent. Încetează să mai cauti răspunsurile în minte. În schimb, adu-ti întreaga atentie asupra corpului. Corpul este barometrul sufletului tău. Dacă ai o întrebare, rosteste-o, respiră si ascultă. Corpul tău nu minte niciodată.”

6. Esti responsabil pentru propria fericire
„Crezi că iubirea si fericirea ta depind de cineva sau de ceva din exteriorul tău. Faci greseala de a crede că bucuria ta provine de la masina cea nouă, de la pantofii tăi eleganti sau de la vacanta minunată, dar acestea sunt pur si simplu o expresie a bucuriei tale, nu cauza ei.”
„Adesea tânjim după acea iubire a-tot-cuprinzătoare, o căutăm la altii, devenim obsedati, chiar dependenti în căutarea noastră. Apoi îi învinovătim pe ceilalti pentru cum ne simtim sau pentru că nu trăiesc după asteptările sau regulile noastre. Si ne străduim să fim si mai mult iubiti, tânjind după atentia pe care simtim că ar trebui să o primim, creându-ne în schimb un sentiment de separare sau singurătate.”
„Renuntă la căutarea iubirii în afară. Nimeni nu te poate împlini. Esti deja complet, întreg. Odată ce ai realizat că această iubire nu poate pleca nicăieri, si se deschid toate posibilitătile. Fii dispus să renunti la apărările tale, să fii expus, vulnerabil si lasă-te ghidat de această iubire mai vastă – care nu vine si nu pleacă.”

7. Nu te atasa de gândurile tale
„Natura mintii gânditoare este frica, îndoiala si judecata – un torent de imagini, cuvinte si sunete imaginate care îti traversează constiinta. Singurul înteles pe care îl are povestea ta este semnificatia pe care tu i-o atasezi. Nu este reală.”
„Nu te mai preocupa de gândurile tale. Nu le mai atasa nici un înteles. Lasă-le să vină si să plece si apoi descoperă ceea ce rămâne neatins de toate gândurile.”

8. Acceptă că totul se întâmplă cu un motiv
„Orice se întâmplă în viata ta chiar acum este perfect. Acceptă că se află acolo dintr-un motiv anume. Relaxează-te si renuntă la constructele mentale pe care le creează mintea ta. Acceptarea duce la actiunea corectă, integră.”
„Când ne lăsăm prinsi într-un gând sau o poveste a lui „eu” si „viata mea” sau ne lăsăm atrasi în capcana nesfârsită de a încerca să întelegem, devenim chiar acel lucru asupra căruia ne focalizăm. Pur si simplu renuntă la poveste. Opreste-te din a te mai întreba: „De ce?”. Opreste-te din a mai încerca să întelegi. Opreste-te din a mai învinovăti. Opreste-te din a mai învărti roata. Pur si simplu opreste-te!”

9. Exprimă-ti recunostinta
„Acordă-ti o clipă pentru a observa ce e în jurul tău! Când observi si esti recunoscător pentru tot ce e în jur – persoanele dragi, sănătatea ta, capacitatea ta de a vedea, de a mirosi, de a auzi, de a atinge, de carierea ta, de casa ta, de capacitatea de a respira – această creează o fereastră o deschidere în gratie. Când îti acorzi timp ca să te opresti si să fii cu adevărat prezent, fiecare experientă de viată devine o ocazie de a fi recunoscător”.
„În fiecare dimineată când te trezesti, priveste în jur pentru câteva clipe, întâmpină noua zi cu ochi noi si experimentează Gratia care te înconjoară. Muluumeste din toată inima pentru încă o zi în care ai fost binecuvântat cu daruri nepretuite. Aminteste-ti că totul îti este dat cu împrumut. Tu doar ai grijă de ce ti se dă. Aceste daruri nu au fost niciodată ale tale, ele doar ti-au fost împrumutate. Totul îti este dat cu împrumut.”

10. Renuntă la nevoia de a sti
„Ai simtit recent că „Ai nevoie să stii”? Ai petrecut mult timp încercând să dezlegi misterele vietii? Renuntă la nevoia de a sti totul. Dacă mintea ta gânditoare ar fi putut dezlega lucrurile, ar fi făcut asta de mult. Viata este un mister – incognoscibil si divin. Savurează cu bucurie acest mister.”

11. Renuntă la atasament
„Libertatea poate fi exprimată în vacuitatea non-atasamentului: non-atasament fată de idei, credinte si cunostinte acumulate, toate acestea fiind doar constructii mentale născute din experientele trecute, care îti îndepărtează atentia de la ceea ce este aici, acum – de la constiinta momentului prezent.
„Când alegi să renunti la tot ceea ce crezi că stii si lasi toate filtrele să cadă atunci tot ce rămâne este Constiinta.”

12. Încetează să mai lupti. Pur si simplu abandonează-te
„Ce te împiedică să fii pe deplin prezent în fiecare clipă?” Constientizează scuzele pe care le folosesti pentru a justifica faptul că nu esti prezent. Lasă gândurile cu privire la trecut sau viitor, la „de ce?” si „cum?” să se linistească. Observă strategiile prin care esti distras de miscarea neîntreruptă si activitatea vietii. Ascultă-ti dialogul intern: „Nu am timp. Am atâtea de făcut!” Când încetezi lupta, renunti la joc, îti permiti să fii pe deplin prezent. Acordă-ti permisiunea de a te opri pur si simplu.”

13. Viata îti oferă întotdeauna o a doua sansă
„Fiecare experientă de viată este maestrul tău. Fiecare zi este un nou început. Fiecare oră este un nou început. Fiecare secundă este a doua ta sansă.”

14. Indiferent cât de profunde îti sunt problemele, te poti vindeca
„Indiferent cât de profunde îti sunt problemele si indiferent cât de mult timp te-ai luptat cu ele, există posibilitatea să devii absolut liber, întreg, vindecat.”

15. Toate răspunsurile există deja în interiorul tău
„Esti ocupat cu căutarea a ceva „acolo, afară” – a unui ideal, a unui paradis – poate Nirvana? Si dacă nu este nimic de găsit, de atins? Când îti orientezi constiinta spre interior, realizezi că deja te odihnesti într-un ocean de perfectiune, un ocean al tuturor posibilitătilor, în această constiintă iluminată.”

16. Dă-ti voie să simti plenar
„Adevăratul curaj presupune disponibilitatea de a experimenta plenar tot ce simti în momentul prezent. Poti încerca să fugi de emotiile tale, dar în cele din urmă ele te vor ajunge din urmă. Te vor vâna, până când renunti la cursa ta. Fii dispus să rămâi tăcut, să te deschizi fată de emotiile tale si să le simti plenar. Apoi observă ce rămâne.”

Brandon Bays,autoarea best-seller-ului Calatoria

Related:  Păcatul este ignoranta

2 comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro