Neutralizarea sugestiilor negative

Sugestiile sau afirmaţiile negative nedorite, care tind să sporească nivelul fricii, anxietăţii şi al îndoielii de sine care pot să vină de la alte persoane, de la reclame sau chiar din mintea şi din gura voastră, şi ele la rândul lor pot să afecteze şi să perturbe sănătatea, emoţiile şi încrederea voastră în sine, dacă le acceptaţi fără a le pune sub semnul întrebării. Nu trebuie niciodată să acceptaţi asemenea sugestii negative. În continuare urmează o metodă care vă oferă o cale de a le contracara.

1. Deveniţi conştient că o afirmaţie tocmai făcută poate să acţioneze ca o sugestie negativă (o să ia ceva timp în practică în a da atenţie la ceea ce se spune sau se citeşte).

2. Imediat, tare sau în gând, spuneţi- vă „Aceasta nu este adevărat, nu accept această idee (sau sugestie)!”.

3. Cu voce tare sau în gând înlocuiţi acea sugestie sau idee cu opusul său pozitiv, formulat de dumneavoastră, afirmaţie pe care vreţi să o credeţi ca adevărată chiar dacă nu o credeţi încă pe deplin.

4. Folosiţi tehnica ecranării minţii dacă sugestia negativă este însoţită de emoţii negative.

Odată ce aţi reuşit aceasta de câteva ori, s-ar putea să vă daţi seama că de la o vreme folosiţi această tehnică destul de frecvent, ceea ce o să vă arate cât de multă gândire negativă există pe lume. Asiguraţi- vă că sunteţi atent la propriile dumneavoastră cuvinte şi gânduri, pentru că sugestiile negative pe care vi le daţi dumneavoastră înşivă sunt mult mai distructive decât acelea date de alţii. Această tehnică poate fi de asemenea folosită pentru neutralizarea criticii negative.

Serge Kahili King

Pentru a fi echilibraţi şi pentru a fi în armonie cu legea naturală, trebuie să fim capabili să dăm şi să primim. A da sau a ajuta, fie că oferi dragoste, timp, bani sau talent, creează un gol care îţi dă posibilitatea să primeşti mai mult din ceea ce dai. Primind îndatoritor, în schimb, te umpli din nou pentru a da şi mai mult. Serviciul este deci parte dintr-un ciclu natural al universului şi o parte importantă din sănătatea ta fizică, psihologică, spirituală şi chiar financiară.
Principiul serviciului se rezumă perfect în fraza: „Cum dai, aşa primeşti”
Maestrul Stephen Co, Eric. B. Robins,John Merryman

Related:  Rugati-va pentru cei ce va blestema si binecuvantati-i pe cei ce va urasc

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.