Capcana egoului

fashiondays.ro

11009170_908282935884416_4286114668855391088_nDacă crezi că este mai „spiritual” să mergi cu bicicleta la muncă sau să folosești transportul public, dar apoi te afli judecând pe cineva care conduce o mașină, ești într-o capcană a ego-ului.

• Dacă crezi că este mai „spiritual” să încetezi să privești la televizor, pentru că-ți alterează creierul, dar apoi te afli judecând pe cei care se uită încă la TV, ești într-o capcană a ego-ului.

loading...

• Dacă crezi că este mai „spiritual” să eviți citirea revistelor de scandal sau de știri, dar apoi te afli judecând pe cei care citesc aceste lucruri, ești într-o capcană a ego-ului.

• Dacă crezi că este mai „spiritual” să asculți muzică clasică sau sunete liniștitoare din natură, dar apoi te afli judecând pe cei care ascultă muzică mai comercială sau muzică pop, ești într-o capcană a ego-ului.

• Dacă crezi că este mai „spiritual” să faci yoga, să devii un vegetarian, să cumperi doar ce e organic, să cumperi cristale de vindecare, să practici reiki, să meditezi, să porți haine hippie / din magazine de îmbrăcăminte eco (care reciclează), să vizitezi ashram-uri și să citești cărți spirituale despre iluminare, dar apoi judeci pe cineva care nu face aceste lucruri, ești într-o capcană a ego-ului.

Întotdeauna să fii conștient de sentimentul de superioritate. Superioritatea ipocrită (fariseică) este cel mai mare indiciu că ești într-o capcană a ego-ului. Ego-ului îi place să se strecoare pe ușa din spate. El va lua o idee nobilă, cum ar fi începerea practicării yoga, pe care apoi o va folosi pentru a servi propriilor scopuri de a te face să te simți superior altora; vei începe să te uiți de sus la cei care nu urmează calea ta corectă „spirituală”.
Superioritate, judecată si condamnare. Aceasta este capcana ego-ului. ~ Mooji

Interesant de citit si:
Related:  Invatati sa va puneti în situatia celorlalti

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.