Cugetari

11009179_829287900493695_6674407720955405426_nNecazul nu reprezintã pedeapsa vreunei zeitãti supãrate,ci o interactiune a energiilor ce oferã ocazia unei dezvoltãri într-o nouã directie.

În momentul în care rãsare, un rãsad contine modelul complet al întregii sale dezvoltãri – ce va avea ca rezultat, poate, un mãret si extraordinar arbore. La fel se petrec lucrurile si în cazul nostru, cu exceptia faptului cã noi avem puterea de a alege si, asadar, avem controlul asupra propriei noastre dezvoltãri.

Fiti prudent în relatii cu acei lideri ce-si mentin subordonatii într-o stare de continuã dependentã.

Schimbãrile apar în viata noastrã ca rezultat al alegerilor pe care le facem.

Sãrbãtoriti fiecare zi care urmeazã în viatã, ca si cum ar fi singura prezentã în întreaga dumneavoastrã existentã.

Compasiunea vine în urma recunoasterii faptului cã toate fiintele vii sînt „rudele“ noastre.

Creativitatea nu reprezintã realizarea unui lucru prin intermediul unei calitãti specifice a psihicului. Ea reprezintã o miscare spontanã a energiei Spiritului în cadrul Sufletului, precum miscarea de revolutie a Pãmîntului împrejurul Soarelui, care creeazã aparitia noptii si a zilei.

Oamenii necinstiti sînt aceia care cautã doar moduri diverse prin care sã aibã avantaje de pe urma noastrã.

Detasarea nu înseamnã retragerea din fata lumii pentru a scãpa de responsabilitãtile sale. Reprezintã faptul de a fi în lume, însã a nu-i apartine.

Hotãrîrea este forta care dã impetuozitate dorintei.

Tot ceea ce poate fi înteles se aflã deja în noi.

Experienta este învãtãtorul suprem, deoarece, mai apoi, nu mai este necesarã credinta în vorbele altcuiva. Stim deja singuri.

Descoperiti Centrul, si veti fi în legãturã cu Întregul.

Urmati-vã inima, cãci ceea ce simtiti este mai aproape de adevãr decît ceea ce credeti.

Iertarea este forta aflatã în Lumina Sufletului ce poate îndepãrta orice întunecare ce înnoreazã cerul vietii. Este o „dãruire“ preliminarã – o dãruire ce deschide calea cãtre un tip special de primire.

Dumnezeu, Marele Spirit sau indiferent ce nume i-am da Sursei noastre Originale, nu îsi gãseste forma de exprimare în miracole, ci în simplele lucruri din activitatea noastrã cotidianã.

Related:  Gândul obisnuit ne creeaza viata de zi cu zi

Gratitudinea reprezintã recunoasterea caracterului nepretuit al lucrurilor obisnuite.

Fericirea este imposibil de obtinut de unul singur, deoarece ea poate fi doar împãrtãsitã.

O informatie trebuie sã fie mai întîi analizatã în profunzime, pentru a avea mai apoi valoare practicã.

Inocenta nu este ceea ce ne separã de greseala moralã, deoarece ea nu face departajãri. Un copil inocent trãieste momentul prezent. Trecutul este uitat iar viitorul nu existã.Numai clipa prezentã este importantã. Aceasta este inocenta.

Bucuria este încîntarea care izvorãste din minunea de a fi viu pentru a savura momentul.

Cunoasterea este efectul învãtãturii.

Cunoasterea de cea mai mare importantã este aceea care dezvãluie lucrurile ce ne-au tinut în confortul dat de nestiintã si ne îmboldeste cu provocarea de a continua sã cercetãm în profunzime.

Nu-i lãsati sã aibã putere asupra voastrã pe cei ce vã vor priva de libertate de a alege.

Priviti cãtre o Directie; aceasta nu este un drum sau o destinatie ci, mai degrabã, cãlãtoria însãsi, deoarece nu puteti deveni ceea ce aspirati sã fiti, decît dacã puteti fi în locul în care vã aflati acum.

Iubirea nu pune nici un fel de conditii asupra sa, nici nu cautã ceva la schimb pentru ea însãsi, cãci, prin dãruirea deplinãtãtii sale, ea nu se epuizeazã, ci se extinde.

Maturitatea vine în urma caracterului muritor. De aceea, Spiritul nostru are nevoie de noi pentru a fi om, astfel încît sã se poatã dezvolta si el, spre a-si atinge caracterul deplin.

Miscarea fãrã un scop bine stabilit este fãrã sens.

A fi natural înseamnã sã fim asa cum sîntem într-adevãr si nu asa cum altii se asteaptã din partea noastrã sã fim.

A trãi în întuneric înseamnã a nu fi constient de propria Luminã Lãuntricã.

Atotputernicia reprezintã trãirea experientei unicitãtii, nu numai pe parcursul întregii vieti, ci si pe parcursul tuturor vietilor trãite.

Odatã ce scãpãm de anexele ce ne mentin fixat si în stagnare, viata noastrã poate începe sã curgã din nou, iar circumstantele sînt atunci libere sã se schimbe.

Related:  Indemn catre conducatorii lumii sa caute si sa urmeze intelepciunea si dreptatea

Trecutul, prezentul si viitorul nu sînt altceva decît un moment aflat în miscare constantã, care îmbrãtiseazã Timpul în totalitatea lui.

Filozofii sînt cercetãtori care gîndesc profund la ceea ce gãsesc, astfel rãmînînd gînditori.

Credinciosii sînt cercetãtori care cred ceea ce li se spune, rãmînînd astfel discipoli. Scopul cercetãrii este, însã, de a trãi ceea ce este întîlnit, astfel încît acea persoanã sã devinã un cunoscãtor.

Pur si simplu Spiritul este o stare.

Curcubeul este o demonstratie de combinare a tuturor culorilor într-un întreg si ilustreazã faptul cã separarea este o iluzie.

Un curcubeu indicã faptul cã toate drumurile armonioase sînt cãi ce duc cãtre întregire, cã toate dungile fac parte dintr-un întreg mai mare si toate cãile ce creeazã frumusete sînt demne de respect.

Recunoasteti cã Spiritul este cea mai purã formã de energie, iar esenta acelei energii este Iubirea. Si atunci de ce este atît de multã mizerie, disperare si nefericire în lume? Deoarece omenirea a permis psihicului sã fie controlat de Eu, iar Eului i s-a dat voie sã înlãture Spiritul.

Obiectivul Sufletului în viata noastrã este acela pe care avem potentialele calitãti de a-l îndeplini.

Spiritul este întunecat atunci cînd Eului i se permite sã stea în cale.

Fortati orice lucru pentru a-i atinge limitele extreme si îl veti conduce, în mod sigur, spre distrugere.

Cele mai frumoase sunete sînt auzite nu cu urechile, ci cu Spiritul. Numai prin gãsirea solitudinii propriului nostru Loc Linistit putem trãi experienta sunetului plãcut al linistii.

Spiritul are substantã însã nu are formã, deoarece el poate îmbrãca o multitudine de fatete.

A iubi Natura înseamnã a-ti iubi Adevãratul Sine, deoarece Natura însãsi reprezintã o expresie a substantei fundamentale din care sîntem alcãtuiti.

Adevãrul poartã multe mãsti în scopul de-a ne învãta sã nu interpretãm gresit aparentele, confundîndu-le cu realitatea.

Întelegeti acest lucru: talentele, îndemînãrile si calitãtile potentiale cu care sîntem înzestrati reprezintã instrumente folositoare pentru modelarea si manifestarea energiilor noastre creatoare, spre binele tuturor si rãnirea nimãnui, pentru întãrirea si cultivarea în acest mod a Spiritului nostru. Folosirea lor gresitã pentru a servi numai Eului duce la privarea altora, la rãnirea unora si slãbirea Spiritului.

Related:  Frumusetea nu este machiaj , este dezvoltare

Apreciati la justa sa valoare un învãtãtor care, prin cunostintele pe care vi le dãruie, vã ghideazã pasii cãtre Adevãratul Învãtãtor lãuntric, acolo unde trebuie sã fie cãutate rãspunsurile tuturor întrebãrilor, cãci asemenea învãtãtori sînt rari.

Atunci cînd o armã este tinutã în mînã ea cere sã fie folositã, cãci aceasta a fost intentia creatorilor ei.

Cuvintele sînt doar simboluri ce permit sã aibã loc comunicarea de la psihic la psihic si ne dau voie sã întelegem, pe deplin, lumea iluzorie a „aparentelor“. Însã, cuvintele prezintã imperfectiuni si sînt supuse interpretãrii si neîntelegerilor.

Numai comunicarea de la Spirit la Spirit face posibilã perceperea împreunã a „Adevãratei“ lumi.

Noi singuri avem puterea de a face ceva pentru noi însine, prin simpla alegere de-a face acest lucru.

YEHWAH este „Sînt Ceea Ce Sînt“, al cãrui nume înseamnã: „Sînt Iubirea Absolutã Si Acea Iubire Absolutã Este Ceea Ce Sînt“.

Zero reprezintã Nimicul care a precedat creatia, cel din care au rezultat posibile o infinitate de numere si combinatii si limita la care totul se reîntoarce, deoarece el este împãrtãsit de tot ceea ce poate fi numãrat, fiind continut în tot ceea ce are formã de existentã. Un simbol potrivit pentru Marele Mister.

Cugetãri samanice scrise si compilate de Kenneth Meadows

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.