Ieşirea din întuneric

11229961_841747255881059_7637027994563954024_nIeşirea din întuneric cuprinde două etape: mai întâi, recunoaşterea faptului că întunericul nu poate ascunde. Acest pas implică, de regulă, frică. În al doilea rând, recunoaşterea faptului că nu vrei să ascunzi nimic nici dacă ai putea. Acest pas te scapă de frică. Atunci când vei fi dispus să nu ascunzi nimic, nu numai că vei fi dispus să intri în comuniune, ci vei şi înţelege pacea şi bucuria.

loading...

Sfinţenia nu poate fi ascunsă în întuneric niciodată, dar te poţi amăgi în această privinţă. Această amăgire te umple de frică pentru că, în inima ta, realizezi că e o amăgire şi depui eforturi enorme să îi stabileşti realitatea. Miracolul pune realitatea acolo unde aparţine. Realitatea aparţine numai spiritului, iar miracolul adevereşte numai adevărul. El îţi spulberă astfel iluziile de sine şi te pune în comuniune cu tine însuţi şi cu Dumnezeu. Miracolul participă la Ispăşire punând mintea în slujba Spiritului Sfânt. Se stabileşte astfel funcţia adecvată a minţii şi i se corectează greşelile, care nu sunt decât o lipsă de iubire. Mintea ta poate fi posedată de iluzii, dar spiritul e veşnic liber. Dacă o minte percepe fără iubire, percepe un înveliş gol şi nu e conştientă de spiritul din interior. Dar Ispăşirea repune spiritul la locul ce îi revine. Mintea care slujeşte spiritul e invulnerabilă.

Întunericul e o lipsă de lumină după cum păcatul e o lipsă de iubire. Nu are proprietăţi unice. E un exemplu de credinţă în „carenţă”, din care numai greşeală poate reieşi. Adevărul e mereu abundent. Cei ce percep şi recunosc că au totul nu au nevoi de niciun fel. Rostul Ispăşirii e să îţi redea totul; sau, mai degrabă, să îl redea conştienţei tale. Ţi s-a dat totul când ai fost creat, ca la fiecare.

Vidul generat de frică trebuie înlocuit de iertare. Iată ce vrea să spună Biblia prin „Nu este moarte” şi iată de ce am putut să demonstrez că moartea nu există. Am venit să împlinesc legea reinterpretând-o. Legea însăşi, corect înţeleasă, oferă numai protecţie. Numai cei ce nu şi-au schimbat încă mintea au introdus în ea conceptul de „foc al iadului”. Te asigur că voi depune mărturie pentru oricine îmi permite şi în măsura în care mi-o permite. Mărturia ta demonstrează credinţa ta, consolidând-o astfel. Cei ce stau mărturie pentru mine exprimă, prin miracolele lor, că au abandonat credinţa în privaţiune în favoarea abundenţei care au învăţat că le aparţine.

A fi bogat înseamnă a dărui, a nu dărui nimic înseamnă a fi sărac. A iubi înseamnă a trăi, a nu iubi nimic înseamnă a fi mort. A fi fericit înseamnă a te devota, a nu exista decât pentru tine înseamnă a te refuza pe tine însuţi şi a te sechestra în infern. – Eliphas Levi

Fundatia pentru pace launtrica

Loading...
bestvalue.eu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.