Echilibrul dintre a primi si a darui

11008464_681796735257608_2353528326120263800_nAceasta lume tridimensionala a dualitatii si polaritatilor este caracterizata de opusi care se echilibreaza reciproc. Una din perechile de opusi care poate fi gasita pretutindeni in natura este primirea si daruirea. Din aceasta categorie fac parte mareele oceanului sau inspiratia si expiratia.Din pacate, foarte multi oameni sensibili si delicati se simt mult mai bine cand daruiesc, dar nu si atunci cand primesc. Ambele aspecte sunt insa la fel de importante, fiind fatetele aceleasi monede. Daca nu faci decat  decat sa daruiesti, tu iti blochezi practic capacitatea de a primi abundenta. De altfel, receptivitatea te deschide inclusiv in fata auzirii si acceptarii calauzirii divine.

Daca nu faci decat sa daruiesti, tu iti blochezi automat toate formele de receptivitate.

Daruirea este o energie  de tip masculin, iar primirea de tip feminin. Este foarte important sa mentinem echilibrul intre aceste doua tipuri de energii, pentru a ne echilibra starea energetica interioara.

Energia masculina este direct legata de putere, autoritate, control si afirmarea in lume exterioara.

Cea feminina este legata de afectiune, intuitie si sentimente.

Toti oamenii au ambele tipuri de energii prezente in ei. Metaforic vorbind, energia feminina este artistul, iar cea masculina managerul sau agentul artistului.

In orice relatie, este important ca ambii parteneri sa ofere si sa primeasca.

Nu ti s-a intamplat niciodata sa te afli intr-o realatie cu cineva care nu facea decat sa primeasca?

Nu ai cunoscut niciodata pe cineva care refuza sa accepte orice forma de ajutor?

Este frustrant sa te afli in preajma unor oameni care au acest gen de dezechilibru; de aceea, nu te incadra in aceasta categorie, refuzand fie sa primesti, fie sa oferi.

Fa zilnic efortul de a-ti echilibra receptivitatea cu, capacitatea de a oferi. Pe de alta parte, cu cat vei primi mai mult, cu atat vei avea mai multe de oferit. Atat timp cat iti vei da voie sa primesti, te asiguram ca nu vei depasi niciodata capacitatea Universului de a darui. Tot ceea ce vei darui vreodata se va intoarce la tine inzecit, desigur, daca iti vei da voie. Ingerii abundentei insista insa sa nu daruim cu gandul la ceea ce vom primi in schimb.

Related:  Interesul propriu

O astfel de daruire nu este autentica. Daruieste de dragul bucuriei pe care ti-o produce acest gest si al serviciului sacru pe care il poti face.

Tu poti  face chiar acum foarte mult bine altora. Nu trebuie sa astepti pana cand vei fi un autor publicat, pana cand vei avea un centru teraputic sau pana cand vei capata suficienta incredere in sine pentru a ajuta alti oameni.

Tu esti inzestrat chiar acum cu darul divin de a ajuta si de a vindeca.

De aceea, daruieste, daruieste, daruieste…si primeste, primeste, primeste.

Doreen Virtue

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.