Afirmatii pentru echilibrarea chakrelor

chakreExista 7 chakre majore sau centre de energie in corpul nostru, fiecare fiind in corespondenta cu frecventa vibrationala de o anumita culoare din Univers, influentandu-ne la nivel emotional, spiritual si la nivelul starii de bine. Atunci cand chakrele noastre sunt aliniate cu aceasta curgere de energie universala, fiecare aspect al vietii noastre devine armonios si plin de fericire. Atunci cand chakrele tale sunt in echilibru, iti recapeti sanatatea, iar pasiunea si dragostea de viata renasc.

Cand cele 7 chakre ne sunt in echilibru, putem sa ne manifestam mai usor increderea, intelepciunea, judecata, claritatea, puterea, speranta, iubirea, compasiunea, acceptarea, echilibrul emotional si disciplina. Prin echilibrarea chakrelor acceptam si imbratisam toate aspectele fiintei noastre.

loading...

Folosind afirmatiile ca sa ne echilibram chakrele, ne recunoastem maretia (Chakra Coroanei), smerenia/modestia (Chakra Radacinii), recunoastem ca invatam si crestem (Chakra Gatului) si ca facem eforturi sa acceptam si sa ne imbratisam punctele tari si pe cele slabe (Chakra Plexului Solar).

Prin aceste afirmatii ne integram increderea – asociata Chakrei Coroanei – cu intelepciunea si cu deciziile intelepte. Ne legam increderea de curaj. Ne asociem increderea cu echilibrul si cu stiinta momentului potrivit pentru a actiona. Si ne integram increderea cu disciplina. Ne echilibram cele 7 chakre, pentru a putea sa ne manifestam sinele superior.

Echilibrarea chakrelor este foarte importanta pentru a deveni sinele tau cel mai autentic. Experimenteaza cat de des poti puterea, increderea si taria care vin din echilibrarea si alinierea tuturor chakrelor, iar apoi observa efectele pe care acest fenomen le are in viata ta.

”Noi nu suntem oameni care au o experienta spirituala. Suntem entitati spirituale care au o experienta umana.” (Teilhard de Chardin)

Afirmatiile de mai jos sunt toate la timpul prezent si asa trebuie sa rostesti orice afirmatie, pentru ca trebuie sa-i sugerezi mintii ca ceea ce spui se intampla deja. Cand vizualizam ceea ce ne dorim sa se intample, trebuie sa fie ca si cum s-ar fi intamplat deja („orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea”-Marcu 11) .

Iata  afirmatiile pe care le poti folosi pentru a-ti echilibra cele 7 chakre, pentru a dobandi o mai mare acceptare de sine:

7.Chakra Coroanei – SAHASRARA

Chakra Coroanei este localizata in varful capului si ii corespunde culoarea violet. Rolul acestei chakre este sa trezeasca constiinta si ajuta la obtinerea iluminarii prin integrarea sinelui intr-o singura forma de inteligenta universala.

Afirmatii:

Sunt plin de maretie.

Sunt una/unul cu energia divina.

6.Chakra celui de-al Treilea Ochi – AJNA

Chakra celui de-al Treilea Ochi este pozitionata in centrul fruntii, intre sprancene si straluceste in albastru inchis. Ne ajuta sa ne conectam la viziunea divina si la instincte. Aceasta chakra are legatura cu dezvoltarea claritatii intuitive, eliberand emotii reprimate si provocand autorealizarea.

Afirmatii:

Ma conectez la intelepciunea divina universala si inteleg mereu adevaratul sens al vietii si al situatiilor.

Sunt intelept.

5.Chakra Gatului – VISHUDDA

Aceasta chakra este localizata in gat si este de culoare albastru deschis. Aceasta chakra guverneaza abilitatea noastra de a exprima si comunica ganduri si idei clare. Este de asemenea in legatura cu maturitatea, independenta si abilitatea de a avea incredere in ceilalti.

Afirmatii:

Gandurile mele sunt pozitive si ma exprim mereu cu sinceritate si claritate.

Invat si ma dezvolt. Cu totii invatam si crestem.

4.Chakra Inimii – ANAHATA

Chakra Inimii este localizata in centrul pieptului si straluceste intr-un verde vibrant, ca cel de primavara. In meditatie, aceasta chakra este accesata pentru a curata dezechilibrele spirituale. Elementele cheie ale acestei chakre sunt dragostea neconditionata, compasiunea si bunastarea.

Afirmatii:

Iubirea este raspunsul pentru orice in viata. Ofer si primesc iubire fara efort si neconditionat.

Ma iubesc si ma apreciez asa cum sunt.

3.Chakra Plexului Solar – MANIPURA

Chakra Plexului Solar este localizata in zona stomacului, de aceea joaca un rol important in digestie si straluceste in galben. Aceasta chakra are legatura cu dezvoltarea noastra si apartine intelectului, puterii noastre personale, controlului evolutiei spirituale.

Afirmatii:

Primesc puteri benefice si succes in tot ceea ce fac.

Ma accept in intregime. Accept ca am puncte forte si accept ca am puncte slabe.

2.Chakra Sacrala – SVADHISTHANA

Chakra Sacrala este localizata in zona abdomenului inferior, iar culoarea sa este oranj. Aceasta chakra are legatura cu sistemul reproducator – la nivel fizic si cu creativitatea, bucuria si relatiile – la nivel emotional; de asemenea reprezinta eneregia si pasiunea noastra – la nivel spiritual.

Afirmatii:

Radiez, sunt frumos/a si puternic/a si ma bucur de o viata sanatoasa si pasionanta.

Sunt si sensibil/a si puternic/a.

1.Chakra Radacina – MULADHARA

Chakra Radacina este localizata la baza coloanei si ii corespunde culoarea rosu. Aceasta chakra are legatura cu instinctele umane de baza, cum ar fi instinctul pentru supravietuire, securitatea si stabilitatea.

Afirmatii:

Sunt o fiinta divina de lumina si sunt in pace, protejata si in siguranta.

Sunt plin/a de smerenie. Sunt suficient/a asa cum sunt.

Presupunand ca vrei sa te concentrezi pe a cultiva o incredere mai mare in tine si in altii, este bine sa stii ca increderea, chiar daca este un principiu spiritual important, daca nu este integrat si in echilibru cu celelalte chakre (cu alte trasaturi ale tale), iti poate face probleme (de exemplu, o incredere prea mare in circumstante nepotrivite).

7 afirmatii care echilibreaza chakrele pentru cresterea increderii

Mai jos ai inca 7 afirmatii care integreaza increderea Chakrei Coroana cu celelalte chakre.

7.Chakra Coroana

Las totul sa treaca si am incredere in procesul vietii.

6.Chakra celui de-al Treilea Ochi

Iau decizii intelepte.

5.Chakra Gatului

Sunt plin de puterea spiritului.

4.Chakra Inimii

Sunt plin de curaj.

3.Chakra Plexului Solar

Accept ca invat si ma dezvolt.

2.Chakra Sacrala

Sunt in echilibru. Stiu cand sa actionez si cand sa astept.

1.Chakra Radacina

Sunt disciplinat.

Interesant de citit si:
Related:  Harta unui maestru de la maretie la extraordinar

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.