Atitudinea conteaza

11113761_961687093864155_3349769467653198249_nDacă priveşti viaţa negativ, pot să garantez că vei avea parte de rezultate negative. Intr-adevăr, devii ceea ce gândeşti. Am făcut o alegere acum ceva timp să îmi menţin o gândire pozitivă, nu să fiu o optimistă eternă, ci o realistă. Descoperirea mea a fost că oamenilor toxici chiar nu le place să stea în preajma oamenilor pozitivi, pentru că oamenii pozitivi au instrumente prin care să controleze atitudinea lor urâtă. Oamenii negativişti nu au asemenea instrumente. Reţine că o atitudine pozitivă s-ar putea să nu îţi rezolve toate problemele, dar va enerva suficient de mulţi oameni ca să merite efortul.

Ce anume te transpune în starea mentală toxică? Ce anume ar trebui să faci atunci când intri în această stare? Probabil că te percepi ca fiind genul de om care cade întotdeauna pe scaunul din mijloc, acel loc din viaţă în care într-o parte ai o persoană rea, iar în cealaltă parte un nenorocit. Ştii cum să rezolvi problema: alege să nu joci jocul lor. începe să îţi schimbi punctul de interes chiar de azi şi vei fi uimit că oamenii toxici pierd jocul.

Creează amintiri plăcute.

Pregăteşte-te pentru a fi fericit prin planificarea de evenimente ce ştii că vor avea finaluri fericite. In loc să menţii un şablon de înfrângeri şi urâţenie, începe să vezi lucrurile într-o lumină mult mai optimistă. Convingerea mea este că, de fapt, te antrenezi să te bucuri de prezent şi să creezi viitorul.

Savurează fiecare zi.

Invaţă să celebrezi lucrurile mărunte şi luptă-te cu monotonia.Concentrează-te să rămâi plăcut şi învaţă să fii recunoscător. Nu deveni prizonier al nici unui exces: mâncatul, dormitul, exerciţiile fizice, munca, cumpărăturile sau orice altceva.

Intâlneşte-te cu prietenii şi fă-ţi noi cunoştinţe.

Fă ceva diferit chiar acum, trimite un e-mail sau un SMS cuiva la care ţii şi cu care nu ai mai vorbit de ceva timp. Oamenii care păstrează legătura tind să fie mai flexibili din punct de vedere emoţional. Doar dacă ştii că ai un sprijin, micile dezastre ale vieţii vor mai uşor de tolerat. Ai grijă la traficul mare, pentru că te face să îţi dai seama de lipsa ta de control.

Related:  Carte: Initiere in reiki - maestrul Risvan Vlad Rusu

Precum în viaţă, uneori trebuie să găseşti o altă rută. Asta te ajută, mental, să te simţi în poziţia de control şi eşti pe cale să porneşti într-o aventură foarte plăcută.

Limitează-ţi opţiunile.

Altfel, mintea ta va începe să activeze dezbateri. Pur şi simplu există prea multe opţiuni în viaţă. Prea multe alegeri înseamnă utilizarea timpului tău limitat şi a energiei pentru decizii fără importanţă. In loc să citeşti fiecare fel de pe meniul de şase pagini al unui restaurant, gândeşte-te ce vrei înainte să ajungi acolo. De exemplu, atunci când iau masa de prânz cu un client, ştiu că voi comanda o salată de pui. Apoi mă pot concentra asupra companiei mele şi asupra oricărei afaceri sau asupra socializării.

• Bucură-te de ceea ce faci.
Tu îţi controlezi cariera. Tu îţi alegi slujba. Eşti supărat din cauza unui eveniment de la serviciu? Fii recunoscător că ai o slujbă şi creează-ţi un mediu în care să obţii succesul.

• Nu urma turma.
Nu vorbi, nu te îmbrăca şi nu te purta ca restul oamenilor, dar rămâi în cadrul zonei tale de confort.

• Apelează la umor.
Inveseleşte-te. Te iei mult prea în serios. încearcă să râzi mai mult.

• Invaţă din greşelile tale. Treci peste ele şi mergi mai departe.

• Formează-ţi propriile opinii.
Gândeşte-te la tine. Nu lua de bun tot ceea ce citeşti în ziare, ce vezi la televizor, ce auzi la radio sau găseşti pe Internet. Şi nu te conforma gândirii altcuiva doar pentru ca acea persoană să te placă.

• Intră în joc pentru a câştiga.
Succesul, prin definiţie, este o componentă esenţială pentru ca tu să ai o viaţă fericită, să construieşti relaţii bune şi pentru a fi satisfăcut de persoana ta. Tu ai controlul 100%. Există întotdeauna oameni care te judecă, aşa că reţine cealaltă parte a comportamentului toxic şi a modalităţii în care te percep oamenii. Cum crezi că eşti perceput la serviciu? Colaborezi bine cu ceilalţi? Joacă după reguli şi vei câştiga jocul.
Marsha Sue.

 Dacă doriţi să rămână cu adevărat ceva bun din trecerea voastră prin lume, obişnuiţi-vă să dăruiți. Priviţi un izvor: animalele vin aici să-şi potolească setea, lângă el cresc plantele şi arborii, iar oamenii îşi clădesc locuinţele. De ce? Fiindcă el nu încetează să ofere tuturor apă curată. Izvorul ne învaţă că există o singură metodă adevărată pentru a crea şi întreţine viaţa, aceea de a dărui, de a da ce avem mai bun în inima şi sufletul nostru. Veți spune: „Dar de ce să dăm mereu? Atâția oameni sunt nerecunoscători! Ei nu recunosc nici măcar ce li se dăruiește.” Ei bine, este păcat că sunt ingraţi: ei vor rămâne săraci; şi cu atât mai bine pentru voi dacă sunteţi un izvor abundent: vă veţi îmbogăţi!”

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.