Cu ceea ce te lupti, aceea vei deveni

11037773_362801943924717_5755230257339276060_nCu siguranta, cu ceea ce te lupti, aceea vei deveni… Daca sunt nervos, si ma intampini cu furie, care este rezultatul? Mai multa furie. Ai devenit ceea ce sunt eu. Daca eu sunt rau si tu lupti impotriva mea cu aceleasi mijloace rele, atunci devii deasemenea rau, cu toate simtamintele tale drepte. Daca eu sunt brutal si folosesti metode brutale pentru a ma invinge, atunci vei deveni brutal ca mine. Si acest lucru il facem de mii de ani. Exista o alta abordare decat a raspunde la ura cu ura?

Daca eu folosesc metode violente pentru a pune capat furiei din mine, atunci eu folosind mijloace gresite pentru un scop drept, in final scopul meu inceteaza sa mai fie drept. Prin aceasta nu exista intelegere, nu exista transcederea furiei. Furia trebuie tolerata, studiata si inteleasa; ea nu se rezolva prin mijloace violente. Furia poate fi rezultatul mai multor cauze si fara intelegerea lor nu exista nici o posibilitate de a scapa de aceasta furie. Exista dusmani, raufacatori si, devenind noi insine dusmanii lor, nu exista nici o cale spre finalul dusmaniei. Trebuie sa intelegem cauza adversitatii si sa incetam sa o hranim cu gandurile noastre, cu sentimentele si actiunile noastre. Aceasta este o sarcina dificila care cere o constanta auto-constientizare si o inteligenta flexibila la ceea ce este societatea, statul. Dusmania si prietenia sunt rezultatul gandirii si actiunii. Suntem responsabili pentru producerea dusmaniei si de aceea este foarte important sa fim constienti de propriile noastre ganduri si actiuni, mai mult decat sa fim preocupati de dusmanie si prietenie, intrucat printr-o gandire corecta vom pune capat diviziunii, separarii. Iubirea transcende prietenia si dusmania.

Jiddu Krishnamurti

Pentru a fi echilibraţi şi pentru a fi în armonie cu legea naturală, trebuie să fim capabili să dăm şi să primim. A da sau a ajuta, fie că oferi dragoste, timp, bani sau talent, creează un gol care îţi dă posibilitatea să primeşti mai mult din ceea ce dai. Primind îndatoritor, în schimb, te umpli din nou pentru a da şi mai mult. Serviciul este deci parte dintr-un ciclu natural al universului şi o parte importantă din sănătatea ta fizică, psihologică, spirituală şi chiar financiară.
Principiul serviciului se rezumă perfect în fraza: „Cum dai, aşa primeşti”
Maestrul Stephen Co, Eric. B. Robins,John Merryman

Related:  Invinge acela care lupta pentru bine si nu impotriva raului

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.