Desfacerea rănilor

10420004_10205618869845234_5689647936690451237_nÎnţelege că, dacă nu v-aţi fi făcut voi rănile, nu aţi putea să le des-faceţi. Prin urmare, fii fericit că suferinţa ta nu este produsă din vina altuia. Sărbătoreşte faptul că mântuirea e posibilă, că voi puteţi des-face ceea ce aţi făcut. Dar nu te pedepsi pentru faptul că ştii că eşti creatorul propriei tale suferinţe. Această creaţie se petrece pe plan subconştient, aşa că adevărul e că tu nu ştii ce faci. Dacă ai şti, nu ai face-o.

O faci, deoarece nu ştii şi e nevoie să ştii. A deveni conştient de modul în care ne facem rău nouă înşine, sau le permitem altora să ne facă rău, este un factor esenţial în a des-face răul făcut.
Nu poţi schimba nimic, până ce nu devii conştient de dinamica lucrurilor. Prin urmare, nu eşti responsabil pentru asta. Nu poţi fi făcut responsabil pentru ceea ce nu înţelegi. Responsabilitatea ta începe în momentul în care eşti conştient de abuzuri.

Durerea este instrumentul suprem al conştientei. Până ce nu simţi durere, nu ştii că a avut loc un act de violenţă. In clipa în care ai devenit conştient de acest act, începe călătoria ta spre vindecare.
Prin urmare, nici o durere pe care o simţi nu este un lucru rău. Nu este o pedeapsă. Este o chemare să devii conştient, să transformi suferinţa ascunsă în conştientă.

Nu te pedepsi pentru faptul că ştii că ai făcut o greşeală, că ai acţionat iresponsabil în mod inconştient. în schimb, asumă-ţi corecţia. Ispăşeşte în mod conştient pentru greşeala făcută. Asumă-ţi responsabilitatea pentru comportamentul tău, astfel încât să poată fi des-facute greşeala, durerea autoagresiunii – cât şi tiparul abuzului pe care acestea se bazează.

Durerea este o chemare către conştientizare. Nu trata această chemare cu reţete care ar anestezia-o şi ar lăsa neatinse suferinţa profundă şi starea proastă. Tratează cauza durerii: nefericirea, ura de sine care te poate îndemna la sinucidere, autoagresiunea. Tratamentul pentru toate tipurile de separare este, pur şi simplu, acceptarea şi iubirea.

Related:  Din invataturile maicii Tereza

începe prin a accepta durerea şi prin a-i cere să te ducă la cauza ei. începe prin a-ţi recunoaşte greşelile, fară să te pedepseşti pentru ele. începe prin a-ţi accepta sentimentele, oricare ar fi ele. începe prin a-ţi a-duce iubire ţie însuţi. Devino conştient de autoagresiune, iartă-te pentru ea şi învăluie rana în dragoste. Aceasta este reţeta pentru vindecare. Nu este un proces complicat sau dificil, decât dacă refuzi să ţi-l însuşeşti.

A vindeca rana înseamnă, în ultimă instanţă, a-i des-face cauza, înseamnă a înţelege care atitudine de lipsă de apreciere faţă de tine însuţi a dat naştere abuzului. O dată ce ai înţeles acest lucru şi ai dat dragoste ca răspuns, cauza rănii este neutralizată şi nu vor mai fi create alte situaţii abuzive. Până ce nu apare înţelegerea şi nu se asumă responsabilitatea, se vor crea în mod continuu noi potenţiale pentru situaţii abuzive .

Fiecare dintre ele conspiră să te trezească. Nici una dintre ele nu conţine necesitatea durerii, dacă eşti un învăţăcel silitor.

Fiecare relaţie de învăţare îţi oferă oportunitatea de a spune NU la ceea ce nu îţi acordă respect. Dacă poţi spune NU, înainte să apară un act de violenţă, poţi evita suferinţe în plus. A spune NU unei alte persoane implică, bineînţeles, conştientizarea faptului că, în trecut, ai avut tendinţa de a spune DA.
Aceasta înseamnă că îţi asumi dinamica faptelor. Ştii că ai creat abuzul, acceptând iubire condiţionată. Ai creat abuzul, spunând DA auto-degradării, în schimbul siguranţei şi aprobării pe care le doreşti.
Târguindu-te pentru iubire, spui DA fricii.

Acum ştii că toate acestea nu funcţionează. Iubirea nu este un lucru pentru care să te târguieşti. Trebuie să aştepţi ceva autentic.

Trebuie să respingi toate târguielile care-ţi sunt oferite. Fiecare este o formă de atac. Atunci când iubirea îţi va fi oferită fără condiţii, o vei şti. Nu se poate să nu ştii, deoarece te respectă şi te apreciază pe deplin. Nu-ţi cere mai mult decât poţi da. Nu manipulează şi nici nu pretinde. Te acceptă aşa cum eşti şi te binecuvântează.
Dacă nu ştii cum să creezi pentru tine însuţi aceste binecuvântări, cum le poţi primi de la altul. Exersează. Exersează să te accepţi pe tine însuţi, exact aşa cum eşti. Atunci vei şti ce înseamnă iubire şi o vei recunoaşte când apare în viaţa ta.

Related:  Ce trebuie sa faceti cand va aflati in diverse situatii neplacute

Dacă te iubeşti pe tine însuţi în mod condiţionat, vei atrage în viaţa ta pe alţii care fac acelaşi lucru. Nu poţi primi de la alţii, ceea ce nu eşti în stare să-ţi dai ţie însuţi.
Prin urmare, ai foarte multă treabă de făcut. O lucrare interioară. O acceptare interioară. Atunci când vindecarea interioară este realizată, viaţa exterioară începe să o reflecte. Cei care sunt atraşi spre tine sunt mai plini de respect şi te sprijină mai mult. Este mai puţină luptă şi mai multă stare de graţie. Inima se deschide cu blândeţe şi pacea se revarsă.

Paul Ferrini

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.