Gândeste în mod inteligent si actionaza cât mai bine cu putinta

Gândeste în mod inteligent si actionaza cât mai bine cu putinta, aceasta va fi cea mai mare eliberare de durere si o alinare generatoare de încântare în viata. Sa nu vrei sa apreciezi la justa valoare conjuncturile, ratând sansa de a realiza ceva extraordinar, aceasta tragica situatie sa ramâna mereu cât mai departe de tine.Sufletul care nu are un tel bine conturat se pierde, risipindu-se în mod inutil.Încearca totusi sa te depasesti, este desigur rau sa esuezi, dar este si mai rau sa nu fi încercat niciodata sa reusesti. Pe cei îndrazneti conjuncturile favorabile îi ajuta sa atinga telul propus.

Cauta cât mai des sa gândesti de la înaltimea punctului de vedere al adevarurilor eterne, universal valabile, în lumina legilor fundamentale ale vietii, si nu situându-te la nivelul gregar, îmbâcsit de prejudecati, superstitii, frica si ignoranta. Nu permite nimanui sa gândeasca pentru tine supunându-te prosteste unor gânduri aberarate ori neîntelese înca, ce îti sunt furnizate de altcineva.Indolenta este o infirmitate, lenea o murdarie. Printr-un efort viguros smulge aceasta sageata otravita care este indolenta. Totodata cauta sa alegi cu grija propriile tale gânduri sau idei; atunci când vei lua o hotarâre chibzuieste bine si nu te grabi pentru a nu regreta dupa aceea.

Daca vei reusi sa fii pe deplin stapânul propriului tau mental subconstient,vei deveni stapânul propriului tau destin. Daca îti controlezi subconstientul, devii spontan un model pentru ceilalti si îi poti ajuta infinit. Aminteste-ti ca în orice moment ai posibilitatea alegerii. Alege iubirea în locul urii. Alege sanatatea în locul bolii. Alege fericirea în locul suferintei sau plictiselii. Alege existenta spirituala pura în locul unei vieti banale si cenusii. Pastreaza-ti o puritate si ospontaneitate de copil. Atunci când ai încetat sa mai fii un copil esti deja un suflet mort. Adevarul este descoperit mai usor daca îl cautam cu o inima pura de copil.

Tot ceea ce mentalul tau constient accepta ca adevarat si crede ferm,subconstientul, la rândul sau, va accepta imediat sa realizeze, dând „viata” si”expresie” ideii sau gândului imprimat în el. Gândul sau ideea este samânta,subconstientul o va hrani si va face sa apara, mai devreme sau mai târziu, fructul.De samânta depind roadele. Cine seamana vânt culege furturna. Gândeste-te la SUPREMUL ABSOLUT! Gândeste-te la ceea ce este sublim si pur! Gândeste-te la ceea ce este perfect, frumos si bun! Gândeste-te la actiuni drepte si la toate bucuriile elevate ale vietii! Credinta, gândurile, ideile, reprezentarile tale pot produce adevarate miracole prin intermediul nelimitatei puteri de expresie a subconstientului tau. Realizând aceasta vei putea întelege ca daca ai credinta cât un bob de mustar, poti sa muti si muntii din loc. Bobul de mustar este credinta sau convingerea ferma, care îti va permite sa dai la o parte munti de obstacole, este puterea titanica a subconstientului tau animat de o idee forta.
Subconstientul propriu controleaza toate functiile vitale ale corpului tau, el cunoaste deja raspunsurile si solutiile la toate problemele existente, dar nu te va ajuta eficient decât daca va fi solicitat în acest sens. El este un servitor atotputerniccare nu poate avea initiative atâta timp cât mentalul nu-i da dispozitii sa actioneze în acest sens.

Related:  Totul incepe cu gandurile tale

O modalitate simpla de edificare: înainte de a adormi, propune spre rezolvare, în imagini clare si ferme, o anumita problema subconstientului, si ulterior, odata cu raspunsul, vei avea proba formidabilei sale puteri.

Tot ceea ce imprimim în subconstient prin gânduri, idei, imagini, aspiratii,sperante se va realiza ulterior, mai devreme sau mai târziu, pe ecranul existentei,ca experiente, stari, conditii, trairi, întâmplari sau evenimente pe care le vei suferi în mod pasiv ca pe niste reflexii. Din momentul în care ai înteles aceasta legatura,trebuie cât mai des sa supraveghezi cu mare grija, orientarea ideilor, gândurilor,convingerile si conceptiile pe care le întretin preponderent în constiinta. În trecut ti-ai determinat, prin modul de a gândi, prezentul. Acum, clipa de clipa, îti programezi si îti pregatesti viitorul. Multe eveninvente vor fi reflexia a ceea ce gândesti acum. Esti rodul manifestarii supreme; ABSOLUTUL (SINELE ETERN) este deja în interiorul tau, ca un martor tacut pe care îl porti pretutindeni. Pentru ce sa-l pângaresti prin gânduri negative, prin actiuni josnice si impure ori prin dorinte infame?

Legea actiunii si reactiunii, sau legea KARMEI, este expresia armoniei universale. În virtutea acestei legi, gândurile sau ideile tale întretinute predominant si cu o ferma convingere în mentalul constient sunt o ACTIUNE la care, mai devreme sau mai târziu, va urma o anumita REACTIE care va fi de fapt raspunsul sau EXPRESIA/REFLEXIA FIDELA a subconstientului tau la acele gânduri sau idei. Supravegheaza-ti ideile si evita sa întretii, în mentalul constient, anumite gânduri caci, reactiile care vor urma vor fi expresia lor precisa în subconstientul tau.

Orice FRUSTRARE (stare de privare pe care o resimte subiectul ca urmare a nerealizarii unei dorinte, a obstructionarii satisfacerii unei trebuinte, a privarii de ceva care îi apartinea anterior în plan proiectiv si afectiv) survine atunci când SUBIECTUL SE ÎNSEALA ÎN SPERANTELE SALE; are o cauza mentala (dorinte refulate sau nesatisfacute). Daca permiti gândirii sa se fixeze în sensul unei fatale neputinte, sugestionându-te ca obstacolele sunt de nedepasit, ca amânarile nu vor avea sfârsit, ca greutatile sunt de nesuportat si crezi cu tarie toate acestea, subconstientul tau îti va raspunde în consecinta furnizându-ti în conformitate cu gândurile tale, dovezi conform ideilor tale pe care tu, în continuare, le vei crede cu si mai multa fermitate, blocându-ti astfel pe o durata nelimitata propriul tau bine. Astfel, poate rezulta un cerc vicios cu consecinte nefaste pe care tu l-ai pus în miscare si îl vei întretine prin propriile tale idei din ce în ce mai pesimiste. În aceasta situatie, încapatânarea, susceptibilitatea bolnavicioasa, neputinta de a te razbuna, disperarea, setea de a face rau devin otravuri cumplite si, pentru fiinta epuizata, toate acestea sunt, fara îndoiala,reactiile cele mai periculoase. În orice situatie te-ai afla, aminteste-ti ca expresia sanatatii sufletului este optimismul. Priveste aceasta lume ca pe un miraj si consider-o un joc, un vis efemer. Procedând astfel vei distruge ancorarea în personalitarea egotica si depasind moartea vei atinge nemurirea.

Related:  Oglinda

Forta subtila a vitalitatii va circula din abundenta, manifestându-se armonios si ritmic în fiinta ta, daca, vei gândi cu forta, având în acelasi timp fermitatea necesara: „Cred cu tarie în puterea gigantica a subconstentului meu pe care îl dinamizez prin aceste gânduri; sunt foarte sigur ca el mi le va împlini impulsionat de concentrarea ideilor mele în acest sens. Absolutul este cu mine si de aceea vointa mea este irezistibila”. Aceasta afirmatie, gândita intens ca atare, anuleaza conflictele si înlatura, dificultatile de tot felul care pot apare.

Atunci când într-adevar vrei sa reusesti ceea ce ti-ai propus sa realizezi,imagineaza-ti cât mai clar cu putinta, înca de când te-ai hotarât ce vrei,deznodamântul fericit sau, cu alte cuvinte, sfârsitul încoronat de succes al problemei tale. Imagineaza-ti în viitor si cauta sa resimti cu anticipatie bucuria împlinirii a ceea ce vrei sa faci, reprezentat cât mai precis în faza finala. Este esential sa se mentalizeze, cu o ferma credinta, sfârsitul problemei caci ceea ce gândesti ferm cu anticipatie, subconstientul va realiza intercalând si corelând astfel etapele si desfasurarea evenimentelor în timp, pentru a se permite îndeplinirea principalului scop – expresia finala a ceea ce am gândit.

Henri-Durville

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.