Spirit , suflet , trup

11248875_10152978003354001_914651070211901567_nSpiritul, sufletul si trupul sunt indivizibile.

Spiritul constituie forta motrice creatoare si constienta. Dorind binele, noi ne miscam rapid inainte. Daca suntem nemultumiti sau fara bunavointa, atunci fie stam pe loc fie ne invartim in cerc incercand sa gasim drumul corect. In viata nu exista miscare inapoi. Spiritul inseamna idee, el este asemena semintei pe care o sadim in pamant. Daca o sadim cu bucurie, va creste o planta puternica. Daca sufletul este pozitiv – te impinge din spate, te obliga sa mergi inainte.

Sufletul este cunoastere. El lucreaza cu spiritul sau ideea cum ar lucra cu o samanta. Sufletul este asemenea pamantului in care creste planta.

Trupul este tocmai aceasta planta.

Spiritul si sufletul constituie nivelul sentimentelor. Trupul constituie nivelul fizic.

Atata timp cat noi suntem oameni, avem trup, sentimente si ganduri. Daca planta creste puternica, va  roada buna. O planta creste puternic, daca cel care o cultiva are ganduri bune. Gandurile sunt date pentru a corecta sentimentele in concordanta cu timpul in care traim. Ratiunea este expresia nivelului fizic care adapteaza viata noastra conform necesitatilor. O planta ce creste in Estonia se deosebeste radical de una din America Latina, desi semintele au aceeasi origine.

Pentru dezvoltarea spiritului sunt necesare:

credinta – deschide usa pentru intrare si pentru iesire;

vointa – da putere si dorinta de a merge inainte;

constiinta – da capacitatea de a se misca in directia corecta;

iertare – ofera libertate;

iubire – da rezistenta;

rugaciune – ajuta curentul energiei spirituale sa se orienteze spre construirea unitatii creatoare cu Dumnezeu.

Spiritul este vesnic, corpul este efemer.

Spiritul este sentiment, corpul este gand.

Spiritul este ideal, corpul este material. Ambele, insa, au constiinta.

Gandurile constituie nivelul corpului fizic.

Dezvoltarea unitatii are loc prin intermediul spiritului. Spiritul primeste adevarurile simple prin intermediul vietii pe Pamant.

Cu cat spiritul devine mai intelept, cu atat mai complicate devin temele de invatatura. Procesul de instruire inseamna depasirea raului, iar pentru echilibrarea raului este nevoie de prezenta binelui.

Related:  10 modalitati de a te iubi pe sine

Luule Viilma

2 Replies to “Spirit , suflet , trup”

  1. am urmarit pagina asta cu mult interes si am salvat mai putin filmuletul pe care doresc sa il vada prietena mea al carui sot a murit, sa o fac sa inteleaga ca e in alta dimensiune …….nu stiu cum se numeste dar tare a fost frumos ,,,,,,lacasul acela cu rol de sanatoriu si revenirea cu lectia iubirii la sotul si rudele prietenului ……..
    foarte interesante materialel va mutumesc !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.