Subconstientul si miracolele somnului

somnulFiecare dintre noi petrece 8 ore din 24 dormind (cam o treime din viaţă). Aceasta este o lege inexorabilă a vieţii, valabilă atît în regnul vegetal, cît şi în cel animal. Multe probleme îşi pot găsi răspuns atunci cînd dormim.

Este încă încetăţenită teoria conform căreia, ziua obosim şi noaptea dormim, ca să ne recuperăm forţele pierdute. Dar corpul consumă energia şi cînd doarme: inima continuă să funcţioneze, la fel plămînii, ca şi toate celelalte organe vitale.

loading...

Dacă mîncăm înainte de a ne culca, hrana este perfect digerată şi asimilată în somn. Aceasta, datorită faptului că subconştientul nu se odihneşte şi nu doarme niciodată, ci este mereu activ, controlînd toate funcţiile corpului. Atunci cînd dormim, vindecarea se produce mai uşor, deoarece nu mai există multiple interferenţe şi blocaje produse de mentalul conştient. De asemenea, răspunsurile la problemele care vă frămîntă vi se revelează mai ales în somn.

Binefacerile somnului

Dr. John Bingelow, o autoritate în studiul efectelor somnului, a demonstrat că noaptea, cînd dormim, creierul primeşte impresii vizuale, auditive, olfactive, gustative, care demonstrează că nervii respectivi sunt activi în timpul somnului, precum şi neuronii scoarţei cerebrale. Savantul a demonstrat că, atunci, sufletul se uneşte cu Spiritul Divin, umplîndu-se de înţelepciunea şi Iubirea eternă. “Studiile pe care le-am întreprins mi-au întărit convingerea că, adevăratul scop al somnului nu este doar odihna; de fapt, nici o altă parte a vieţii nu este mai importantă pentru elevarea spirituală echilibrată a omului”.

Obosită de permanentele conflicte, jigniri şi stresuri, mintea are nevoie de o retragere periodică din lumea simţurilor, pentru a intra în legătură telepatică cu forţa şi înţelepciunea subconştientului. Dacă veţi urmări să păstraţi mereu această legătură, veţi fi ghidaţi permanent de către ea şi veţi reuşi să învingeţi orice dificultate. Pentru aceasta, este bine ca, în timpul zilei, să realizaţi periodic retragerea minţii în interior, departe de confuzia şi agitaţia lumii exterioare. Aceasta poate fi privită tot ca o formă de somn, căci sunteţi adormiţi faţă de lumea simţurilor, dar astfel treziţi în voi lumea extraordinară a subconştientului.

Efectele surprinzătoare ale privării de somn

Lipsa de somn creează iritabilitate, depresiuni şi gînduri sumbre. Dr. Georges Stevenson, membru al Asociaţiei Naţionale pentru Sănătate Mentală (National Association for Mental Health), afirma: “După părerea mea, fiecare fiinţă umană are nevoie de cel puţin 6 ore de somn pe noapte, pentru a se simţi bine. Mulţi dintre noi au nevoie chiar de mai multe. Cei care-şi închipuie ca se pot acomoda şi cu mai puţine ore de somn, se înşeală”.

Savanţii care au studiat efectele lipsei de somn, au remarcat că insomnia prelungită a precedat anumite tulburări psihopatologice. Pentru a explica acest fenomen, este suficient să amintim că, în timpul somnului ne “încărcăm bateriile”, dobîndind vitalitate şi poftă de viaţă.

Se ştie acum că, mintea obosită de nesomn caută atît de avidă somnul, încît ar sacrifica orice ca să-l obţină. După numai cîteva ore apar scurte perioade de moţăială, într-un ritm de 3 – 4 pe oră. Ca într-un somn veritabil, pleoapele se închid, ritmul cardiac se încetineşte pentru cîteva secunde. Pot surveni momente de inconştienţă sau imagini disparate, frînturi de vise. Pe măsură ce se agravează lipsa de somn, perioadele de pierdere a cunoştinţei devin din ce în ce mai dese şi mai lungi (2 – 3 secunde).

Chiar dacă subiectul are o mare responsabilitate (exemplu: pilotarea unui avion în plină furtună), el nu îi poate rezista. Fiţi atenţi, căci vi se poate întîmpla oricînd, mai ales cînd sunteţi la volan.

Lipsa de somn atacă buna funcţionare a memoriei şi a simţurilor. Mulţi dintre subiecţi s-au dovedit incapabili să reţină o anumită informaţie, pentru mai mult timp şi să o folosească în problema pe care o aveau de rezolvat. În faţa unor situaţii care cereau eforturi mai mari de memorare, subiecţii se zăpăceau şi se blocau.”.

Noaptea este un sfetnic bun

O doamnă din New York, ascultătoare a emisiunilor pe care le ţineam la postul naţional de radio, îmi relata că i se oferise un loc de muncă pentru care era plătită dublu.
Neputînd să se decidă, înainte de a se culca, s-a rugat astfel: “Inteligenţa creatoare a subconştientului ştie ce este mai bine pentru mine. Ea mă orientează mereu către fericire şi o viaţă spirituală înaltă, revelîndu-mi cea mai bună decizie. Îi mulţumesc pentru răspunsul care, sunt sigură, va veni.”. A repetat această rugăciune simplă de mai multe ori.A doua zi, s-a trezit dimineaţa cu senzaţia clară că nu trebuie să accepte oferta, ceea ce a şi făcut. Evenimentele ulterioare au demonstrat că alegerea era bună; firma care-i făcuse propunerea a dat faliment după scurt timp.
Iată un alt exemplu, despre modul cum puteţi fi ajutaţi şi ocrotiţi de către subconştient, atunci cînd îl invocaţi.

Viitorul este rezultatul modului vostru de a gîndi în prezent, el este deja în subconştient cu excepţia cazului cînd îl modificaţi după dorinţă prin intermediul rugăciunii. Prin analogie, viitorul unui popor este înscris în subconştientul colectiv al poporului respectiv . Întîmplările de mîine se află deja în subconştient, la fel şi cele de săptămîna sau de luna viitoare şi pot fi “văzute” de o persoană clarvăzătoare, cu un mental elevat.

Dacă veţi începe însă să vă rugaţi, nu vi se va mai întîmpla nimic rău, căci nimic nu este fixat sau prestabilit în mod definitiv de dinainte. Atitudinea mentală, adică modul în care gîndiţi sau simţiţi realitatea, determină viitorul.Prin rugăciune puteţi remodela şi crea un nou viitor. Tot ceea ce un om seamănă acum, va ajunge să recolteze mai tîrziu. Sămînţa, după cum este bună sau rea, va da rodul pe măsură.

Dormiţi în pace şi treziţi-vă în bucurie.

Cei care suferă de insomnie, vor găsi în rugăciune un tratament extrem de eficient. Înainte de a adormi, repetaţi lent, cu atenţie, această sugestie binefăcătoare:

“Picioarele se relaxează, braţele se relaxează, spatele se destinde complet, creierul se umple de calm şi bucurie, faţa mi se destinde; întregul corp este perfect relaxat şi psihicul se linişteşte complet. Iert din tot sufletul pe toţi cei care au greşit faţă de mine şi trimit către toate fiinţele universului gînduri de iubire, armonie, pace şi sănătate.

Mă învăluie un ocean de linişte şi bucurie şi devin conştient de Prezenţa Divină din mine. Percep intuitiv fascinantul mister al Vieţii şi al Iubirii. Fericirea mă cuprinde şi devin plin de bunăvoinţă faţă de cei din jur. Întreaga noapte voi dormi în această pace fermecată, iar dimineaţa mă voi trezi plin de vitalitate şi de iubire.

O sferă de beatitudine mă cuprinde mereu, făcîndu-mă din ce în ce mai bun şi mai înţelept. Nu-mi este teamă de nimic, căci ştiu că Tu eşti cu mine. Voi dormi în pace şi mă voi trezi plin de bucurie, dedicîndu-Ţi întreaga mea viaţă şi iubire.”

Idei forţă despre binefacerile somnului

1. Trebuie să vă treziţi a doua zi la o anumită oră? Nimic mai simplu: înainte de a adormi, sugeraţi subconştientului să vă trezească exact la acea oră. Veţi constata cu uimire că el se va supune. Faceţi apel la rezolvarea oricărei probleme, căci nimic nu este prea greu în faţa forţei infinite a subconştientului.

2. Subconştientul nu cunoaşte odihna niciodată, lucrază fără încetare. Controlează toate funcţiile vitale şi vindecă orice boală. Împăcaţi-vă cu voi înşivă, iertaţi pe toţi cei care au greşit; vindecarea se va produce cu mult mai repede.

3. Subconştientul vă ghidează mai ales atunci cînd dormiţi sau cînd visaţi. Curenţii vitali circulă atunci liberi prin fiinţă, purificînd-o, astfel încît dimineaţa vă treziţi revitalizaţi şi întineriţi.

4. Dacă sunteţi, încă, sub influenţa supărărilor şi conflictelor din timpul zilei, calmaţi-vă mai întîi şi concentraţi-vă asupra unor sugestii pozitive. Invocaţi forţele şi înţelepciunea din subconştient şi cereţi să rezolve problema cu care vă confruntaţi. Veţi dobîndi, astfel, un plus de încredere în voi, calm şi putere.

5. Somnul este esenţial pentru o minte lucidă şi un corp sănătos. Lipsa de somn provoacă iritabilitate, depresiuni psihice, zăpăceală; sunt necesare cel puţin opt ore de somn în fiecare noapte.

6. Savanţii au demonstrat că survin o serie întreagă de tulburări psihopatologice, în urma unei insomnii prelungite.

7. În timpul somnului, mintea se încarcă cu forţe noi. Multe persoane care nu dorm suficient, prezintă tulburări de memorie şi de coordonare a mişcărilor, sunt dezorientate şi confuze.

8. Creierul obosit va sacrifica orice pentru cîteva clipe de somn. Atenţie, cei care aveţi tendinţa să adormiţi la volan!

9. Noaptea e un sfetnic bun. Înainte de a adormi, invocaţi protecţia subconştientului. Cereţi răspuns la întrebarea care vă frămîntă, apoi fiţi receptivi pentru a înţelege răspunsul.

10. Aveţi deplină încredere în subconştient; el nu vă poate orienta decît în direcţia cea bună. Cîteodată, mesajul său vă parvine prin intermediul unui vis foarte clar şi sugestiv.

11. Modul în care gîndiţi vă determină destinul. Lăsaţi-vă ghidaţi de către înţelepciunea infinită, ascunsă în fiinţa voastră, acceptaţi orice sfat sau sugestie care simţiţi că vine de acolo. Fiţi optimişti, gîndiţi-vă că nu se poate întîmpla nimic rău; astfel remodelaţi destinul şi vă îmbunătăţiţi viitorul.

12. Dacă doriţi să scrieţi un roman, o piesă de teatru sau să realizaţi o invenţie extraordinară, cereţi subconştientului să vă inspire; conştientizaţi faptul că el vă ghidează mereu. Se vor produce astfel adevărate miracole, iar patrimoniul universal se va îmbogăţi cu noi comori artistice sau ştiinţifice.

Joseph Murphy

Interesant de citit si:
Related:  Simbolurile şi realitatea

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.