Viata, bunul cel mai de pret

fashiondays.ro

12079181_912608518811276_8517547063240929800_nDe câte ori nu vi se întâmpla sa va irositi viata alergând sa adunati sau sa obtineti bunuri mult mai putin importante decât viata însasi! V-ati gândit, vreodata, la aceasta? Daca ati sti cum sa-i dati Vieţii întâietate, daca v-ati preocupa sa o pastrati, sa o protejati, sa-i conservati integritatea, puritatea, posibilitatile dv. de a obtine ceea ce doriti ar creste implicit. Caci tocmai o astfel de Viata luminoasa,iluminata, intensa, este ceea ce va poate oferi totul.

Voi credeti, însa, ca, din moment ce sunteti în viata, totul va este permis. Ei bine, nu! Dupa ce vor fi trecut anii în care veti fi muncit pentru a va satisface ambitiile, într-o buna zi va veti simti atât de epuizati, atât de blazati, încât, punând în balanta ceea ce ati obtinut si ceea ce ati pierdut, veti realiza ca ati pierdut aproape totul pentru a câstiga foarte putin.

loading...

Câti oameni nu îsi spun: “O viata am! Vreau sa o traiesc din plin pentru ca sa obtin tot ceea ce îmi doresc: bani, placeri, cunoastere, glorie…”Si atunci trag tare, muncesc, muncesc si când nu mai au resurse, sunt obligati sa-si opreasca toate activitatile. O viata traita în felul acesta nu are nici un sens, caci, daca îti pierzi Viata, pierzi totul. Esentialul este Viata, si, în consecinta, ea trebuie protejata, purificata, consolidata, trebuie eliminat din ea tot ceea ce o împiedica sau o blocheaza, caci numai datorita Vietii puteti obtine sanatatea, frumusetea, puritatea, puterea, inteligenta, dragostea si adevarata bogatie.

Deci, de acum înainte, lucrati la înfrumusetarea vietii, la intensificarea ei, la sacralizarea ei.Rezultatul îl veti simti imediat: aceasta viata purificata, armonioasa, va contacta alte regiuni intrând în relatii cu o multime de alte Entitati care vor veni apoi sa va ajute si sa va inspire.

Sa împacam viata materiala cu Viata spirituala

Nu va cere nimeni sa neglijati total viata materiala si sa va consacrati numai meditatiei si rugaciunii, asa cum au facut-o unii mistici si asceti care au vrut sa fuga de lume, de greutatile si de tentatiile ei. Dar nici nu este bine sa va lasati acaparati total de preocuparile materiale, asa cum fac din ce în ce mai multi oameni. Toti trebuie sa fiti în stare sa lucrati, sa câstigati bani, sa va casatoriti, sa va întemeiati o familie, dar, în tot acest timp, sa aveti o Lumina, metode de lucru care sa va permita sa progresati pe calea evolutiei.

Problema este, deci, de a perfectiona atât aspectul spiritual, cât si cel material: sa fiti implicati în lume, dar sa traiti, în acelasi timp, o Viata cereasca. Acesta trebuie sa fie telul vostru. Bineînţeles ca nu este usor, caci va aflati înca în stadiul în care, daca începeti o Viata spirituala, va periclitati situatia materiala, dar daca va preocupati de afaceri, neglijati Viata spirituala. Ei bine, nu: ambele sunt necesare si este posibil sa le împacati. Cum?… Procedând în felul urmator: orice veti întreprinde,începeti prin a va spune:”Eu caut Lumina, eu caut Iubirea, eu caut Puterea adevarata a Domnului; oare facând acestea, sau altceva, le voi obtine, voi face vointa Domnului?”
Reflectati bine si, daca ajungeti la concluzia ca respectiva preocupare sau activitate va îndeparteaza de ideal, renuntati la ea.

Consacrati-va viata unui tel superior

Este foarte important sa fiti constienti de telul pentru care lucrati si în folosul cui lucrati, caci,în functie de acestea, energiile voastre iau o directie sau alta. Daca va consacrati viata unui tel superior- pentru gloria divina- ea se va îmbogati, va câstiga în forta si în intensitate. Este situatia unui capital pe care îl fructificati: va plasati capitalul într-o banca cereasca si, în loc sa fie cheltuit, risipit,el va creste si va îmbogateste. Si astfel, mai bogat, aveti posibilitatea sa va instruiti si sa lucrati mai bine. Cel care cedeaza placerilor, emotiilor, pasiunilor, îsi risipeste capitalul, viata, caci tot ceea ce obtine trebuie platit si mijlocul de plata este viata. În timp ce plasându-va capitalul într-o banca aflata sus, cu cât lucrati mai mult, cu atât va întariti, caci elemente noi, mai pure, mai luminoase, vin sa completeze permanent în voi ceea ce ati cheltuit.

Viata zilnica: o materie pe care Spiritul trebuie sa o transforme

În orice act al vietii, chiar în cel mai simplu, trebuie sa învatati sa puneti în actiune forte si elemente care sa va permita sa transpuneti acest act într-un plan spiritual si sa atingeti astfel un grad superior de viata.

Sa luam, ca exemplu o zi obisnuita: dimineata ne trezim, si imediat se declanseaza o multime de procese, de gânduri, de sentimente si gesturi: ne ridicam, aprindem lampa, deschidem geamurile,ne spalam, pregatim gustarea de dimineata, plecam la lucru, întâlnim oameni etc… Câte lucruri sunt de facut, si toata lumea este obligata sa le faca. Diferenta consta în aceea ca, în timp ce unii le fac din obisnuinta, mecanic,altii – cei care poseda o Filosofie spirituala – cauta sa introduca în fiecare din aceste acte o viata mai intensa, mai pura, si atunci totul se transforma, totul capata un sens nou, sunt tot timpul inspirati.

Bineînteles, vedem în jurul nostru o multime de oameni dinamici, întreprinzatori, dar toata activitatea lor se limiteaza pentru obtinerea succesului, a bunastarii materiale, a gloriei; ei nu fac nimic pentru a-si face existenta mai senina, mai echilibrata, mai armonioasa. Si aceasta atitudine nu este inteligenta, caci aceasta viata debordanta îi epuizeaza si îi îmbolnavesc.

Deci, obisnuiti-va sa priviti viata cotidiana cu toate actele pe care trebuie sa le îndepliniti, cu evenimentele care vi se întâmpla, cu oameni cu care sunteti în contact, permanent sau întâmplator, ca pe un material asupra caruia trebuie sa lucrati pentru a-l transforma. Nu va multumiti sa acceptati ce eace vi se ofera si sa va supuneti pasiv încercarilor la care sunteti expusi: preocupati-va permanent sa adaugati un element care sa însufleteasca, sa dea viata, sa spiritualizeze acest material. Caci în aceasta consta adevarata Viata spirituala: sa fii capabil sa introduci în fiecare activitate un element, un ferment capabil sa proiecteze aceasta activitate pe un plan superior. Veti replica: “Si atunci meditatia… si rugaciunea?…” Da, într-adevar, rugaciunea si meditatia sunt acelea care va ajuta sa captati acele elemente mai subtile, mai pure si care va permit sa dati actelor voastre o noua dimensiune.

Pot apare în viata voastra evenimente care sa va împiedice sa efectuati exercitiile spirituale pe care v-ati impus sa le practicati zilnic. Dar acest lucru nu trebuie sa va împiedice sa fiti în contact cu Spiritul. Caci Spiritul este mai presus de forme, mai presus de practici. În orice situatie, în orice împrejurare, puteti intra în contact cu Spiritul pentru ca sa va însufleteasca si sa va înfrumuseteze viata.
Maestrul O.M.Aivanhov

Interesant de citit si:
Related:  Relatiile si datoriile karmice

2 Replies to “Viata, bunul cel mai de pret”

  1. Mulțumesc Domnului ca v-am întâlnit! Am primit răspunsurile pe care le așteptam de multi ani!
    Nimic nu este întâmplător!

  2. Super articolul , eu cred ca in viata trebuie sa ai un ECHILIBRU in toate domeniile si atunci este foarte bine , multumesc , o zi buna .

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.