Visele şi visătorii . De ce se adeveresc visele visătorilor

viselePrincipiile descrise îţi vor explica de ce se adeveresc visele visătorilor. Ele vor descrie legea cauzalităţii, pe care o folosesc toţi visătorii, inventatorii, autorii şi economiştii pentru a-şi realiza visele. Altfel spus, ele vor analiza legea care face ca imaginile create în mintea noastră să prindă viaţă şi să se materializeze.

1. Gândurile noastre atrag condiţii exterioare aflate în corespondenţă cu atitudinea noastră mentală dominantă. De aceea, dacă ne temem de un dezastru, noi devenim predispuşi către acesta,întrucât teama este o emoţie foarte puternică. În mod regretabil, acest mod de a gândi poate anihila rezultatul foarte multor ani de eforturi.

2. La fel, dacă ne gândim în mod pozitiv la bogăţia materială, noi ne putem asigura această bogăţie. Printr-o gândire focalizată, noi putem atrage în viaţa noastră orice condiţii exterioare dorim. Se produce însă un fenomen curios: adeseori, după ce obţinem ceea ce ne-am dorit cu atâta ardoare, noi constatăm că împlinirea dorinţelor noastre nu ne produce satisfacţia scontată. De multe ori, această satisfacţie este doar temporară, iar uneori ea este înlocuită chiar de insatisfacţie.

3 . Cum trebuie să procedăm în acest caz? Cum ne putem asigura că vom primi numai acele lucruri pe care ni le dorim cu adevărat?
Simplu: ceea ce îşi doresc absolut toţi oamenii poate fi sintetizat în două cuvinte, Fericire şi Armonie. Dacă suntem cu adevărat fericiţi, noi vom primi tot ce are de oferit această lume. Mai mult, noi putem transmite această fericire şi altor persoane.

4 . Noi nu putem savura însă starea de fericire decât dacă suntem sănătoşi, puternici, dacă avem prieteni adevăraţi, dacă trăim într-un mediu plăcut şi dacă dispunem de suficiente provizii nu doar pentru a ne asigura necesităţile primare, ci şi acele plăceri şi acel confort la care considerăm că suntem îndreptăţiţi.

5 . Vechiul mod ortodox de a gândi consta în a te considera un „vierme”, fiind satisfăcut cu ceea ce ai, oricât de puţin ar fi fost.
Concepţia modernă s-a schimbat însă. Oamenii au ajuns să creadă că sunt îndreptăţiţi să se bucure de tot ce este mai bun în viaţă, căci „Eu şi Tatăl suntem una”, iar Tatăl este Mintea Universală, Creatorul, Substanţa Originală din care s-au născut toate lucrurile.

Related:  Cand sunt folosite chakrele ?

6 . Dacă această viziune teoretică este adevărată (şi ar trebui să fie, întrucât ne-a fost predicată timp de 2000 de ani, fiind esenţa tuturor sistemelor filozofice şi religioase moderne), cum o putem
transforma într-o realitate practică? Cum ne putem bucura de rezultate concrete şi tangibile, aici şi acum?

7 . Mai întâi de toate, noi trebuie să ne punem în practică propria cunoaştere. Aceasta este singura metodă prin care putem realiza ceva. Un sportiv poate citi despre antrenamentul fizic întreaga viaţă, dar dacă nu va începe să îşi exerseze puterea de care dispune la ora actuală el nu şi-o va putea amplifica niciodată. El nu va primi decât exact ceea ce dăruieşte. Mai întâi de toate, el trebuie
să dăruiască însă. La fel se petrec lucrurile şi în cazul nostru.
Noi primim exact ceea ce oferim; mai mult, trebuie să începem prin a oferi ceea ce avem de oferit. Vibraţiile astfel emise se vor întoarce apoi la noi înmiite. Procesul de oferire este un proces mental, căci gândurile reprezintă cauze, iar condiţiile exterioare efecte. De aceea, dacă vom oferi gânduri de curaj, de inspiraţie, de sănătate sau de ajutorare, noi vom pune în mişcare tot atâtea cauze care vor produce efecte în viaţa noastră.

8 . Gândirea reprezintă o activitate spirituală, fiind implicit creatoare.
Nu trebuie să cădem însă în greşeala de a crede că ea va produce efecte dacă nu este direcţionată în mod conştient, sistematic şi constructiv. Aceasta este marea diferenţă între reverie, care nu reprezintă altceva decât o risipire a energiei mentale, şi gândirea constructivă, care poate conduce la realizări nelimitate.

9 . Aşa cum am văzut, tot ceea ce ne oferă viaţa vine la noi prin intermediul Legii Atracţiei. Un gând fericit nu poate exista într-o conştiinţă nefericită. De aceea, conştiinţa trebuie să se schimbe prima. Pe măsură ce ea se schimbă, condiţiile exterioare se schimbă la rândul lor, adaptându-se noii conştiinţe şi cerinţelor ei.

Related:  Armonia interioara

10. Atunci când ne creăm o Imagine Mentală sau un Ideal, noi proiectăm un gând personal în Substanţa Universală din care sunt create toate lucrurile. Substanţa Universală este omniprezentă,
omnipotentă şi omniscientă. De aceea, noi nu trebuie să informăm această Substanţă omniscientă care trebuie să fie canalele cele mai potrivite pentru a ne materializa cererea. Ce sfaturi i-ar putea da finitul Infinitului? De altfel, aceasta este principala cauză a tuturor eşecurilor. Noi recunoaştem omniprezenţa Substanţei Universale, dar adeseori nu părem să realizăm că aceasta nu este doar omniprezentă, ci şi omniscientă şi omnipotentă.
De aceea, noi punem în mişcare cauze pe care le ignorăm cu desăvârşire, după care ne minunăm de efectele produse de acestea.

11. Cea mai sigură modalitate de a ne apăra interesele constă în a recunoaşte Puterea Infinită şi Înţelepciunea Infinită a Minţii Universale, devenind un canal prin care Infinitatea să manifeste îndeplinirea dorinţei noastre. Altfel spus, recunoaşterea conduce la realizare. Acesta este principiul pe care îl vom aplica în această săptămână ca exerciţiu. Meditează şi recunoaşte faptul că faci
parte integrantă din marea totalitate. Reflectează asupra faptului că partea trebuie să aibă prin forţa lucrurilor aceeaşi natură şi aceeaşi calitate ca şi ansamblul, singura diferenţă fiind una de grad.

12. Dacă vei lăsa această realizare să pătrundă adânc în conştiinţa ta, dacă vei înţelege că nu corpul tău, ci „Eul” tău sau spiritul gânditor din fiinţa ta face parte integrantă din marele ansamblu, fiind una în substanţă şi din punct de vedere calitativ cu Creatorul tău,întrucât Acesta nu ar fi putut crea niciodată ceva fundamental diferit de El, tu vei ajunge să spui, la fel ca şi Marele Învăţător,
că: „Eu şi Tatăl suntem una”. Vei înţelege astfel mai bine frumuseţea, măreţia şi oportunităţile transcendentale care ţi-au fost puse la dispoziţie.

Amplifică în mine această înţelepciune care mă ajută să îmi descopăr adevăratele interese.
Întăreşte hotărârea mea de a pune în practică ceea ce îmi dictează această inţelepciune.
-Franklin

Related:  Constientizare

 Charles F. Haanel

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.